19 Sep. 2022

Waarom je je haar af en toe een detox moet geven!

Heb je last van snel vettig wordend haar of een gevoelige hoofdhuid? Dan kan je haar en hoofdhuid gezondheid uit balans zijn en restjes chemicaliën aanwezig zijn op je hoofd. Daarom is het belangrijk om je haar af en toe een detox te geven met een detox shampoo. Hieronder vind je alle informatie over een detox shampoo van Kevin Murphy!

Deel dit artikel:

Waarom je je haar af en toe een detox moet geven!

Heb je last van snel vettig wordend haar of een gevoelige hoofdhuid? Dan kan je haar en hoofdhuid gezondheid uit balans zijn en restjes chemicaliën aanwezig zijn op je hoofd. Daarom is het belangrijk om je haar af en toe een detox te geven met een detox shampoo. Hieronder vind je alle informatie over een detox shampoo van Kevin Murphy!

Wat is een detox shampoo, ofwel clarifying shampoo?

Een detox shampoo, ook wel clarifying shampoo of deep cleansing shampoo genoemd, is een puur zuiverende shampoo die zorgt voor diepgaande reiniging van je haar en hoofdhuid. Zo’n detox zorgt ervoor dat de bloedcirculatie van je hoofdhuid wordt gestimuleerd en je daardoor glanzender haar krijgt. Ook zal je haar minder snel vet worden door een detox. Een ‘gewone’ shampoo is voornamelijk bedoeld als verzorgende reiniging, terwijl een detox shampoo goed reinigt.

Waarom een detox voor je haar en hoofdhuid gebruiken?

Je haar en hoofdhuid heeft dagelijks te maken met schadelijke stoffen en build-up van haarverzorgingsproducten. Een goede shampoo zou je haar al goed moeten reinigen, maar vaak is dit niet het geval. Om je haar een boost te geven is het aan te raden om je lokken af te te detoxen. Dat betekent het ontgiften van haar, wat een helende reinigende werking op je haar heeft. Zo’n detox shampoo helpt niet alleen je hoofdhuid, maar maakt je haar ook vrij van gifstoffen zoals restjes chemicaliën uit haarverzorgingsproducten en schadelijke stoffen uit de omgeving.

Hoe vaak een detox shampoo gebruiken?

Hoe vaak je je haar moet behandelen met detox shampoo hangt af van je haartype. Je hoeft je haar natuurlijk niet elke dag te detoxen. Het is aan te raden om je haar gemiddeld 1x per 2 of drie weken te detoxen met een detox shampoo. Een haar detox is daarbij géén vervanging van het gebruik van een goede kwaliteit shampoo maar een goede aanvulling. Gebruik je veel haarverzorgingsproducten en styling tools? Dan is het aan te raden om je haar wat vaker te detoxen.

Kan je je haar detoxen met gekleurd haar?

Je kunt je haar gewoon af en toe een detox geven, zelfs als je gekleurd haar hebt. Zo is de KEVIN.MURPHY MAXI.WASH veilig voor gekleurd haar. Let wel op, dit betreft voornamelijk permanente kleuringen. Toners in je haar zijn wel wat kwetsbaarder voor een detox shampoo.

Een detox shampoo gebruiken: hoe doe je dat?

Breng de detox shampoo aan op je haar en hoofdhuid. Masseer de shampoo grondig in met strijkende bewegingen vanaf de wortel tot de punten van je haar. Spoel je haar hierna grondig uit en gebruik hierna een (sulfaat- en parabeenvrije) shampoo en conditioner naar keuze om het haar te verzorgen en de haarschubben te sluiten.

De detox shampoo van Kevin Murphy: MAXI.WASH
MAXI.WASH (250 ml) is een detox shampoo die talg, vuil en overtollige build-up van producten uit je haar verwijdert. De shampoo zorgt ervoor dat je haar volledig schoon is. Essentiële oliën dringen diep door, fleuren het haar op en zuiveren een vette en een schilferende hoofdhuid. Het ‘ontstresst’ het haar en kalmeert de hoofdhuid. De shampoo ruikt lekker fris door de mix van limoen, munt en rozemarijn. De Alphahydroxyzuren in de detox (ook wel AHA’s of fruitzuren genoemd) zijn natuurlijke zuren die de bovenste laag van je huid exfolieren. Carica Papaya Extract in de shampoo lost dode huidcellen.

MAXI.WASH zorgt voor een juiste balans doordat deze de talgproductie reguleert en je haar en hoofdhuid hierdoor een gezonde basis geeft. Het is het startpunt voor een evenwichtige en gezonde verzorging van haar en hoofdhuid. Daarom heeft KEVIN.MURPY deze must-do opgenomen in het verzorgingsritueel wat het merk KMX noemt

Belangrijkste voordelen KEVIN.MURPY MAXI.WASH

 • Parabeen- en sulfaatvrij.
  • Exfolieert de hoofdhuid met AHA’s van papaya, grapefruit en citrus.
  • Verwijdert ongewenste producten en opgebouwde mineralen.
  • Geeft glans aan grijs, slap of dof haar.
  • Kalmeert de geïrriteerde hoofdhuid.
  • Kleur veilig.

KMX KEVIN.MURPHY experience

KMX is het perfecte ‘once in a while’ ritueel dat je haar reinigt en verzorgt, zodat je haar en hoofdhuid in topconditie blijft.

Detox

Begin je routine met een exfoliatie van het haar met MAXI.WASH. Masseer de detox in op je haar en hoofdhuid en ga dan met strijkende bewegingen door je haar. Leg eventueel een warme handdoek over je haar zodat de schubben open gaan staan. Zo kunnen jouw lokken de verzorgende ingrediënten van de MASQUE in stap 3 beter absorberen. Spoel MAXI.WASH grondig uit.

WASH

Breng een KEVIN.MURPHY WASH aan die geschikt is voor jouw haarbehoeften. Masseer de shampoo goed in op haar en hoofdhuid en spoel de shampoo goed uit.

MASKER (optioneel)

Als je haar extra verzorging nodig heeft, breng dan een KEVIN.MURPHY MASQUE aan en laat deze 5-10 minuten intrekken. De shampoo zorgt ervoor dat het haar goed gereinigd wordt. De voedende ingrediënten uit je haarmasker kunnen dan diep doordringen. Masseer het haar en de hoofdhuid zacht met een strijkende beweging. Spoel de MASQUE goed uit.

Kevin Murphy kopen bij JohnBeerens.com?

Heb je last van snel vettig wordend haar of een gevoelige hoofdhuid? Wij raden aan om dan gebruik te maken van een detox shampoo. In deze blog vertellen wij je over wat een detox shampoo van Kevin Murphy. Ben je nieuwsgierig geworden? Je bestelt de shampoo en alle andere producten van Kevin Murphy veilig en snel op onze website.

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje