19 Sep. 2022

Hoe krijg ik de perfecte krul in 5 stappen?

Als je haar geen krul lijkt te houden, hoe je je krultang ook vasthoudt, maak je dan geen zorgen, je bent zeker niet de enige! Je ziet bij iedereen prachtige krullen gemaakt met een krultang, en zodra je het zelf gaat proberen vind je het moelijk om een mooi resultaat te krijgen. Door middel van deze blog, inclusief instructievideo laten we jou zien hoe je de krultang moet gebruiken, en hoe je zorgt voor prachtige (langdurige) krullen. 

Deel dit artikel:

In 5 stappen perfect krullend haar

Krullen in je haar maken 

Als je haar geen krul lijkt te houden, hoe je je krultang ook vasthoudt, maak je dan geen zorgen, je bent niet de enige. Misschien weet je niet hoe je een krultang moet gebruiken en dat is volkomen begrijpelijk. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het effectief krullen van je haar, zoals het gebruik maken van de juiste stylingproducten, het bepalen van de beste temperatuur en het onderhouden van de algemene gezondheid van je haar.

5 stappen voor een snelle en goede houdbare krul

Graag leggen wij je in 5 stappen uit hoe je een goed houdbare krul maakt. Wil jij een niet opvallende krul en heb je weinig tijd, ga dan voor de curl hack. Bekijk de video ‘How to Curl Hack’.

Stap 1: Gebruik een haarmousse voor extra volume 

Prep het haar met de Wella EIMI Shape Control. Pak een hoeveelheid ter grootte van een mandarijn en verdeel dit over het hele haar. Een haarmousse helpt voorkomen dat je krul heel snel weer uitzakt.

Stap 2: Gebruik een hittebescherming om haarbeschadiging tegen te gaan

Om haarbeschadiging tegen te gaan is het gebruik van hittebescherming heel belangrijk. Een van onze favoriete is de Wella EIMI Thermal Image. Dit is een 2 fase spray, dus het is belangrijk om het product goed te schudden voor gebruik. Deze breng je ook aan over het hele haar met de focus op de punten.

Stap 3: Föhn je haar goed droog voordat je met een hittetool aan de slag gaat

Vervolgens föhn je het haar droog, want voordat je begint dient het haar volledig droog te zijn. Ik hoor je denken; waarom? Het zorgt niet alleen voor een betere houdbaarheid, maar de hitte van de tool is daardoor ook minder schadelijk.

Stap 4: Werk overzichtelijk met je krultang 

Plaats de krultang pluk voor pluk verticaal in het haar en bind het overige haar vast voor meer overzicht. Ga door tot je alle plukken hebt gehad. Om je hand te beschermen kun je gebruik maken van een speciale thermal glove. Voor de beginners wel erg fijn!

Stap 5: Geef je krullen extra stevigheid met een hairspray

Als je al het haar gekruld hebt, kun je ervoor kiezen een hairspray te gebruiken voor extra stevigheid. Laat het vervolgens 5 minuten afkoelen en kam het dan door met een grove kam voor een losser effect. 

De mooiste krullen met de producten van JohnBeerens.com

Wil jij graag mooie krullen maar weet je niet zo goed hoe het moet? Of zakken ze altijd al heel snel uit? Geen paniek! Met deze 5 stappen blijven jouw krullen gegarandeerd de hele dag in model. Bij JohnBeerens.com bestel je de fijnste producten om jouw krullen goed in model te brengen! 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje