Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

24 Sep. 2020

Curly Girl Methode: Hoe föhn je krullen? 5x tips! (CG-expert Irene Planken)

Ben je benieuwd hoe je het beste uit je krullen haalt met de föhn? Lees in dit blogartikel alles over het föhnen van je krullen!

Deel dit artikel:

Alles over de Curly Girl Methode!

Curly Girl Methode, wat is het precies?

Steeds meer curly girls komen erachter dat de Curly Girl Methode dé methode voor krullend haar is. Waar het binnen de Curly Girl Methode om gaat, is dat je alle slechte haarproducten vermijdt. Slechte haarproducten zijn haarproducten die schadelijke ingrediënten bevatten.

De belangrijkste slechte ingrediënten zijn: Sodium Lauret Sulfaat (SLS’s), siliconen en parabenen. In onze blog over SLS lees je hier meer over. Maar er zijn nog veel meer ingrediënten die eigenlijk helemaal niet goed voor je haar zijn. Deze ingrediënten drogen je haar uit doordat ze de natuurlijke oliën uit en van je haar strippen. Ze onttrekken vocht uit je haar. En iedereen met krullen weet dat je krullen juist vocht nodig hebben om mooi en gezond te zijn en blijven. Zonder vocht onstaan droge krullen die heel erg pluizen.

In mijn eerdere blog vertel ik je nog veel meer over de Curly Girl Methode, over curly girl producten en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Heb je die nog niet gelezen? Doe dit dan zeker, zodat je helemaal op de hoogte bent van deze methode!

Hoe droog je je curly girl krullen?

Om mooie krullen te krijgen en houden, is het belangrijk dat je je haar op een goede manier verzorgt en droogt. Binnen de curly girl methode is het zo dat naast de curly girl producten ook de manier van drogen zorgt voor mooie pluisvrije krullen. Want een beetje pluis is natuurlijk niet erg, maar je wilt niet als een pluizenbol door het leven gaan. Je wilt mooie, gezonde krullen die een mooie kruldefinitie hebben!

Je haar drogen kan op twee manieren. Je kan je haar aan de lucht laten drogen of een föhn voor krullend haar gebruiken. Een föhn voor krullend haar? Dit klinkt misschien heel spannend, maar dat is het niet. Een föhn voor krullend haar is niets anders dan een föhn met diffuser. Waar het dus om gaat is dat je je krullen föhnt met een diffuser. Gebruik je namelijk geen diffuser dan gaat je haar enorm pluizen doordat het alle kanten op wordt geblazen. De diffuser zorgt dat je op een gecontroleerde manier lucht op je haar blaast. Hierdoor gaat je haar niet pluizen en droogt het ook niet uit.

Föhn je haar zo koud mogelijk

Bij het drogen van je haar met een föhn met diffuser is het belangrijk dat je zo koud mogelijk föhnt. Ja, dit duurt langer, maar het eindresultaat is verbluffend. Geen pluis maar juist mooie gedefinieerde krullen. En niet voor één dag, maar meerdere dagen. Als jij na een wasbeurt je haar op een goede manier droogt, heb je daar dagen plezier van en scheelt het je iedere ochtend een hoop tijd. Je refresh is namelijk minimaal.

Iedereen die de Curly Girl Methode hanteert weet dat het soms wat geduld vergt, maar dat je geduld altijd wordt beloond! Als het drogen op koudste stand toch te lang duurt kan je ervoor kiezen om niet de koude stand, maar één stand warmer te gebruiken. Eindig wel altijd met de koudste stand. Warmte zorgt namelijk dat de haarschubben open gaan staan en hierdoor raakt je haar vocht kwijt. Door met de koude stand te eindigen sluiten de haarschubben weer en in plaats van pluizig haar, heb je gevoede en gedefinieerde krullen. En dat is wat je wilt!

De stappenplan voor mooie krullen

Mooie krullen creëer je met een paar eenvoudige stappen. Het is echt niet moeilijk, maar vergt wel wat geduld.

  1. Was je haar met shampoo en conditioner en verzorg je haar met een haarmasker. Als je je haar met shampoo wast is een haarmasker een must.  Was je je haar met een co-wash dan hoef je geen haarmasker te gebruiken.
  2. Droog na het wassen je haar met een microvezel handdoek (badstof handdoeken drogen je haar uit). Droog je haar niet teveel, hoe natter je haar hoe beter de haarproducten worden opgenomen door je haar.
  3. Breng op je natte haar al je verzorgingsproducten aan. Dus leave-in conditioner en gel of mousse. Als je haar wat meer nodig heeft, kan je voordat je de gel of mousse in je haar doet voor een krullencrème gaan.
  4. Pak nu je föhn, zet de diffuser erop en zet hem op de koudste stand (of 1 stand warmer). Ga voorover hangen en zet de föhn tegen je haarpunten aan en breng de fohn dan een beetje richting je hoofd. Blijf zo’n 20 tellen deze pluk föhnen, voordat je doorgaat naar de volgende pluk. Doe dit ook terwijl je je hoofd naar links brengt en naar rechts en eindig weer voorover gebogen en gebruik dan de koudste stand.
  5. Stop met föhnen als je haar 80-90% droog is en laat de rest van je haar aan de lucht drogen.
  6. Als je haar helemaal droog is, gebruik je een paar druppels haarolie die je over je handen verdeelt en knijp je, terwijl je voorover hangt, de cast (hard laagje van gel of mousse) uit je krullen. Schud je haar zachtjes heen en weer en voilà! Prachtige krullen!

 BELANGRIJK: raak je krullen tijdens het föhnen of als je het aan de lucht laat drogen niet aan! Pas als je haar helemaal droog is en je een paar druppels haarolie over je handen hebt verdeeld, raak je je haar aan. Raak je je haar eerder aan, dan gaat het zeker pluizen en dat wil je juist niet.

 

Investeer in een goede föhn met diffuser

Ik zal heel eerlijk zijn een föhn van twee tientjes zal niet hetzelfde effect hebben als een duurdere föhn. Wil je er zeker van zijn dat je een goede föhn hebt die jouw haar op een goede manier droogt, weinig tot geen schade aan je haar aanricht en zorgt voor minder pluis? Dan zal je toch echt moeten investeren. Zoals bij bijna alles, is ook in dit geval goedkoop uiteindelijk duurkoop.

Waarom de CHI Lava Ceramic haardroger?

Ik gebruik sinds kort de CHI Lava Ceramic haardroger en wil niets anders meer. De föhn die ik hiervoor gebruikte was goed, maar toen ik de CHI Lava Ceramic föhn gebruikte, ging er een wereld voor me open. Mijn haar pluisde voorheen altijd wel een beetje, maar met de lava föhn is dat verleden tijd! Voorheen gebruikte ik niet de koudste stand, omdat ik dan langer dan een uur bezig was met mijn haar föhnen. Nu gebruik ik wel de koudste stand en ben ik zo snel klaar. Bizar gewoon. Ik wil echt geen andere föhn meer!

De chi lava föhn is gemaakt met vulkanische lava en keramische verwarming die zachte en consistente warmte biedt tijdens het stylen. Door de combinatie van vulkanische lava en keramiek droogt je haar sneller bij lagere temperaturen. De föhn heeft 3 standen: koele temperatuur voor koel drogen, lage luchtstroom en lage temperatuur voor zacht drogen en hoge luchtstroom en hoge temperatuur voor zeer snel drogen. De föhn heeft ook een Cool Shot knop. Als je deze knop ingedrukt houdt, krijg je een constante koude stroom zolang je de knop indrukt Laat je los dan blaast de föhn weer verder in de stand waarin deze staat.

Waar moet je op letten als je krullen droogt? Mijn 5 gouden tips!

  1. Breng de curly girl producten op nat haar aan. Handdoekdroog haar is eigenlijk al te droog.
  2. Knijp de producten in je haar en als je dat squishy geluid hoort heb je voldoende product in je haar en kan je je haar gaan drogen.
  3. Gebruik altijd een diffuser als je je haar droogt.
  4. Föhn je haar nooit op de warmste stand. Hier worden je krullen echt niet blij van.
  5. Raak nooit, maar dan ook nooit je haar aan als het nog niet helemaal droog is! Krullend haar wil niet aangeraakt worden en al helemaal niet als het nog een beetje vochtig is.

 Als jij met mijn stappenplan en tips aan de slag gaat weet ik zeker dat je straks een prachtige bos krullen hebt!

 

Liefs,

Irene

 

Shop je Curly Girl haarproducten

 

Curly Girl haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com?

 

Met de juiste Curly Girl haarproducten ben ben je een stap dichter bij de krullen van je dromen. Bij ons koop je diverse haarproducten die voldoen aan de regels van de Curly Girl methode. Denk aan haarverzorging van bekende merken zoals BiosilkHairfinity en Kérastase. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers of laat een reactie hieronder.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje