Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

24 Jun. 2020

7x wondertips om beschadigd, droog en kwetsbaar haar écht te bestrijden?

Heb jij beschadigd, droog of kwetsbaar haar en wil je dit liever anders zien? Lees in onze nieuwe blog dé gouden tips voor de verzorging van jouw dierbare droge haarlokken!

Deel dit artikel:

Alles over beschadigd, droog en kwetsbaar haar!

Wat is beschadigd, droog en kwetsbaar haar precies?

Veel beauties moeten er niet aan denken om deze haarhandelingen niet meer te doen. Maar door regelmatig je haar te kleuren, bleken, steilen of föhnen, kunnen je haarlokken flink wat schade oplopen. Je haarpunten breken sneller af, doordat deze droger zijn dan de rest van je haar. Je haar is beschadigd, voelt droog aan en is kwetsbaar.

Haar dat beschadigd en droog is, voelt broos en stug aan en resulteert in gespleten haarpuntjes waar je verdrietig van wordt. Als je beschadigd haar hebt, is je haar de tijd geven, de beste oplossing om het maximaal te laten herstellen. Daar komt natuurlijk wel bij kijken dat je meer afstand moet nemen van hitte stylingtools (we weten heel goed hoe moeilijk dit is!). Als het echt niet lukt, zorg dat je de temperatuur verlaagt. Hoe hoger de temperatuur van je stylingtool, des te meer haarschade je aanricht. Lees onze blog met tips om je haar zo min mogelijk te beschadigen als je het stijlt. Je kan op een aantal manieren dit herstelproces versnellen, waardoor je haar binnen no-time er weer gezond uitziet. Wat is beschadigd haar en wat zijn de oorzaken? Met onderstaande tips helpen we jou, je droge punten en beschadigd haar weer te herstellen en blijvend te verzorgen! Lees ook hoe je kans maakt op een algenhaarmasker van het merk L'Alga.

1)      Wat is beschadigd haar precies?

Bij elk haarprobleem dus ook bij beschadigd haar, is het belangrijk dat je weet wat het precies betekent. Beschadigd haar bestaat vaak uit haren waarvan de haarschacht beschadiging heeft opgelopen. Wat is de haarschacht? Dit is het deel van het haar dat uit de huid steekt. Meestal is deze schade veroorzaakt door: wrijving (met bijvoorbeeld andere haarschachten, de handdoek waarmee je jouw haarlokken droogt en (hete)stylingtools, blootstelling aan factoren van buitenaf (zon, droge lucht, zee, zwembadwater enzovoorts en chemische behandelingen (haarverf, permanent, blonderen et cetera.). Chemische behandelingen komen de haarschubben niet ten goede. Schubben moeten zich dan geforceerd openen en weer sluiten.

Wat zijn haarschubben?

Een korte uitleg over haarschubben: dit zijn kleine klepjes die samen de buitenste laag van elk afzonderlijk haar vormen. Vergelijk het met dakpannen die deels over elkaar heen liggen en kunnen zowel open als dicht staan. Beschadigd haar bestaat uit haren waarvan de haarschacht beschadigde haarschubben heeft. Het is belangrijk om de haarschubben zo gezond mogelijk te houden, aangezien ze ervoor zorgen dat de vochtbalans in je haar op peil blijft en hierdoor de kern beschermd wordt!

Wat zijn de eigenschappen van beschadigd haar?

  • Stugge, poreuze haarstructuur (zonder beschermlaag)
  • Voelt heel broos aan (vaak vergelijken we het met stro)
  • Snel vatbaar voor klitten, vooral als het nat is
  • Haarkleur vervaagt snel, doordat het haar de kleur teveel opneemt

2)      Oorzaken beschadigd haar

We zijn ons vaak niet bewust van het feit dat we dagelijks ons haar eigenlijk zelf beschadigen. Het begint al bij je dagelijkse haarroutine! Denk maar aan: je haar op de verkeerde wijze kammen/borstelen (of met de verkeerde haarborstel), het hardhandig met een handdoek je haar droog wrijven (tip: dit kun je beter met een oude shirt van katoen doen) en je haar regelmatig steilen of krullen met hitte tools. Ook tijdens onze heerlijke vakantie richten we vaak schade aan onze haarlokken. Zee- en zwembadwater zijn flinke boosdoeners als het om de gezondheid van je haar gaat. Voed het haar extra met een extreem voedend haarmasker van algen of arganolie en haarolie of serum. Wij adviseren het haarmasker L’Alga Seacure en het serum BioSilk Silk therapy uit te proberen. Door het haar extra te voeden, voorkom je dat je met een droge onhandelbare haardos rondloopt! Onderschat de invloed van je dieet of stress niet. Dit kunnen ook oorzaken zijn voor haarbeschadiging. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om hier wat tegen te doen en zo de strijd tegen droge haarpunten aan te gaan.

3)      Waarom kunnen algen het verschil maken?

Wist je dat de werking van algen ook toekomstige schade aan het haar kan voorkomen? Zo machtig zijn deze groene plantjes! Aan algen, zeewier en zeewater wordt al eeuwenlang een helende werking toegekend. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds vaker dat algen en algenextracten meer doen voor onze haar en huid dan alleen hydrateren. Algen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en antioxidanten.

De meeste algensoorten bevatten mineralen, zoals ijzer, jodium, calcium, natrium en aminozuren. Ook bevatten ze vitamines, sporenelementen en plantaardige eiwitten. Mineralen, vitaminen en sporenelementen zijn nodig om ons haar optimaal gezond te houden! Algen groeien door weer en wind door. In zee of op rotsen. Deze zeeplanten moeten strugglen voor energie om te overleven. Als algen het voor elkaar krijgen om op rotsen gezond te blijven groeien, moet je ’s nagaan wat deze power planten niet met ons haar kunnen doen! Lees in onze blog over algen meer over het effect van deze power planten. Momenteel hebben wij twee merken die algen bevatten: L’Alga en SachaJuan. Vooral de Sea Mist moisture van L’Alga (leave-in spray die het haar extreem voedt) en de SachaJuan Scalp Shampoo zijn gewild onder onze klanten.

4)      Kun je met haarvitamines beschadigd en droog haar voorkomen?

Haar is dood weefsel, dus het innemen van haarvitamines zorgt er niet direct voor dat deze dode haarpunten verdwijnen (dit is ook onmogelijk!) Wel heeft het een positief effect als je dit combineert met het gebruiken van een goede haarverzorging. Als je haarvitamines neemt en gezond eet, groeit je haar veel sterker en breekt het minder snel af. Haarvitamines helpen tegen futloos haar en zorgen uiteindelijk voor gezonder haar. Belangrijk is om te weten welke haarvitamine het best bij je haar past.

OASE Hair Vitamins heeft bijvoorbeeld de belangrijkste ingrediënten verzameld en deze in een supplement gestopt in de vorm van een gummy snoepje. Veel mannen en vrouwen vinden een supplement slikken in de vorm van een capsule niet altijd prettig. Dit is een van de redenen dat OASE Hair Vitamins gummies aanbiedt en zo mensen de gelegenheid geeft om op een prettige manier de haargroei van binnenuit te stimuleren. Haarvitamines gaan onder andere haarbreuk tegen, stimuleren de haargroei en versterkt bovendien de haarwortels. Je merkt het resultaat na 2-3 maanden: namelijk haar dat weer gezond, vitaal en sterk aanvoelt!

Gemiddeld groeit het haar ongeveer 1 cm per maand. Als je de juiste haarvitamines neemt, verandert dit snel naar 1,5 - 2 cm per maand. Na ongeveer 5 maanden gebruik van Oase haarvitamines, is de nieuwe haargroei vanaf de hoofdhuid 10 cm. Dit gebeurt doordat de haarzakjes voorzien zijn van alle ingrediënten die nodig zijn om een gezonde haargroei te stimuleren. OASE Hair Vitamins combineert de juiste natuurlijke vitaminen, mineralen, plantenextracten en aminozuren, om de groei van vol en gezond haar te stimuleren. Geduld is hierbij een schone zaak, maar je haar zal je eeuwig dankbaar zijn!

Herstel je haar nu

5)      Hoe pak je beschadigd en droog haar aan? (7x tips)

Knip je haar regelmatig

Om beschadigd haar te behandelen is de eerste tip die we je geven, de gespleten haarpunten knippen! Hoe graag je die haarlokken ook lang houdt. Je haar ziet er dan vaak al een stuk beter en gezonder uit. Om je haar het maximale te bieden is de overnight behandeling van SachaJuan heel fijn. Deze behandeling die je tijdens je beauty sleep laat inwerken, verricht wonderen in het haar. Het geeft beschadigd of droog haar weer elasticiteit en glans!

Was je haar minder!

Het minder vaak wassen van je haar helpt écht tegen beschadigd haar. Shampoos zorgen er namelijk elke keer voor dat de haarschubben openen, waardoor ze ook sneller beschadigen. Een conditioner zou dit kunnen verhelpen, omdat deze de haarschubben weer sluit. Vergeet niet dat je met een shampoo ook talg verwijdert van je hoofdhuid. Talg is juist nodig om de haarschubben gezond te houden en te bedekken. Zonder talg zijn de schubben aanzienlijk kwetsbaarder. Dat kun je dan weer niet verhelpen met een conditioner. Minder vaak wassen wordt dus aangeraden. Heb je daar moeite mee? Dan kun je een droogshampoo gebruiken van Waterclouds.

Gebruik conditioner voor je haar

Zoals eerder benoemd, sluit een conditioner de haarschubben en laat je haar hierdoor altijd glad aanvoelen. Wist je dat door je haar met koud en lauw water af te spoelen, dit hetzelfde effect kan geven? Doordat de haarschubben plat gaan liggen, krijgen ze minder te verduren en houd je ze langer sterk. Op die manier kan je dus ook beschadigd haar herstellen. Echter, is het voordeel van een conditioner dat deze voedende ingrediënten bevat om beschadigd haar te behandelen.

De beste conditioners voor droog haar

Hittebescherming is onmisbaar

Het gebruik van een heat protection spray bij overmatig gebruik van een föhn of stijltang doet wonderen! Beschadigd haar ontstaat vooral door het gebruiken van hitte styling tools. Genoeg reden om daar liever van af te wijken. Kun je toch niet zonder? De CHI 44 Iron Guard hittebeschermende Spray beschermt het haar tegen beschadiging door hitte tool. Ook het haarserum BioSilk Silk Therapy is super fijn. Dit haarserum beschermt en voedt! Lees in de blog over zijde, alles over deze bestseller. We raden ook aan om de temperatuur bij stijl- en krultangen zo laag mogelijk te houden. Ook is het belangrijk dat je haar niet druipend nat is wanneer je je haar gaat föhnen. Meer hitte is minder liefde voor je haar, is de conclusie.

Stimuleer de talgproductie

Talg wordt geproduceerd door je hoofdhuid en helpt bij het beschermen van je haar door het ''geolied" te houden. Op deze manier blijven de haarschubben flexibel en hebben een beschermend laagje talg over zich heen. Vitamine A is een van de drijfveren voor de productie van talg. Eet daarom voldoende voedsel dat vitamine A bevat, zoals vis, vlees, zuivelproducten of groenten en fruit. Overigens zijn er ook genoeg vitamines die haaruitval tegen gaan, waar je je voedingsschema absoluut op kan aanpassen om haaruitval te verminderen. Mocht je toch niet aan dat aantal komen, dan is een haarvitamine een goede oplossing om haarbeschadiging extra tegen te gaan. OASE Hair Vitamins bevat naast een goede dosis vitamine A, ook 15 andere ingrediënten die haarbreuk tegengaan en je haar weer gezond laat groeien!

Borstel het haar voorzichtig

Een van de grootste oorzaken van beschadigd haar is wrijving tussen je haar en een borstel. Helaas kun je dit niet altijd voorkomen, maar met een anti-klitten spray en een kwaliteit borstel kom je al aardig ver. Neem altijd de tijd om voorzichtig je haar te kammen of borstelen en maak gebruik van bijvoorbeeld de anti-klitten spray van Waterclouds. Dit is een spray die het haar hydrateert en helpt bij een soepeler verloop van je kam- of borstelsessie. Als we het over een kwaliteit borstel hebben, denken we meteen aan The Knot Dr. en Delphin & Emmerence.

Haarverf

Als laatste is het verven van je haar of een andere chemische behandeling niet goed voor je haar, punt uit. De chemicaliën tasten namelijk zowel je haarschubben als de binnenkant van je haar aan. Als je al beschadigd haar hebt, wordt het aangeraden om chemische behandelingen te mijden. Mocht je je haar geverfd hebben en wil je je haarkleur optimaal beschermen, dan is een goede shampoo en conditioner van belang. Het liefst zonder parabenen en sulfaten, aangezien dit de kleur van je haar beschermt en tegelijkertijd je haar ook voedt. De colour protect shampoo en conditioner van SachaJuan hydrateert het haar en herstelt de innerlijke kracht dankzij haar gepatenteerde algenformule: The OceanSilk technology.

Welke haaproducten werken écht om beschadigd, droog en kwetsbaar haar herstellen?

In een wereld vol haarproducten die allemaal hetzelfde menen te doen, is het moelijk te onderscheiden welke haarverzorging echt beschadigd, droog en kwetsbaar haar herstelt. Wij hebben op basis van klantervaringen een top 5 samengesteld, waarbij klanten écht een duidelijk verschil zagen na gebruik!

1. CHI Deep Brilliance

De CHI Deep Brilliance is een lijn speciaal ontwikkeld voor de verzorging van chemisch behandeld en getextureerd haar. De producten van CHI Deep Brilliance helpen het haar te versterken en tegelijkertijd te beschermen. Voor het haarmasker valt goed in de smaak bij onze klanten. Na gebruik is droog/stug haar gegarandeerd verledentijd. Na het wassen met shampoo, conditioner en het haarmasker is het fijn om af te sluiten met de leave-in treatment van CHI Deep Brilliance. Bovendien is de geur van deze lijn HEERLIJK, geen verkeerde bijkomstigheid.

2. Olaplex No.3

Zeg Olaplex No. 3 en iedereen weet meteen waar je het over hebt. Hét haarproduct dat beschadigd haar intensief met haar gepatenteerde formule. Het bevat een gepatenteerd uniek actief bestanddeel (Bis-Aminopropyl-Dimaleate) die verbroken zwavelbruggen (verbindingen in het haar) in onze haarlokken herstelt. Zwavelverbindingen hechten weer aan elkaar. Het resultaat is: buitengewoon glanzend, sterk, maar vooral gezond haar. Lees in onze blog over Olaplex alles over deze magische Hair Perfector! Olaplex No.3 Hair Perfector zorgt er voor dat de zachtheid, glans en structuur van het haar ook tussen de salonbehandelingen door behouden blijft.

3.SachaJuan Intensive Repair

Niet voor niks is grote influencer en beauty Monica Geuze fan van het merk SachaJuan. We benoemden al waarom algen veel kunnen betekenen voor het herstel van beschadigd haar. In onze blog over algen lees je er alles over! In de haarproducten van SachaJuan komen algen prominent naar voren. Het merk gebruikt extracten uit twee koud water algen: rhodophycea en chondrus crispus. Deze algensoorten worden op natuurlijke wijze in de oceaan geoogst. De Intensive Repair lijn is de favoriet onder onze klanten. Onze klanten beamen vooral dat er een kleine hoeveelheid nodig is van de haarproducten voor het gewenste resultaat. Ook is het haar super zacht na gebruik. De haar met de natuur voeden en zacht haar als resultaat. Wat wil je nog meer?

4.Waterclouds Repair Care

De Repair Care lijn van Waterclouds is speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Deze Waterclouds lijn bevat een shampoo en twee haarmaskers die het haar weer zacht en glad maken, zonder het te verzwaren. Het speciale argan olie serum heeft een herstellende werking en geeft het haar de gewenste glans weer terug. Daarnaast beschikt de lijn nog over een crème dat het haar meer structuur geeft. Ingrediënten die in deze lijn gebruikt worden om het haar te herstellen zijn onder andere: macadamia olie, zeemineralen, pro vitamine 5 en arganolie.

5.BioSilk Silk Therapy

BioSilk Silk therapy is onmisbaar in je badkamerkast als je beschadigd of droog haar hebt. Bovendien kun je dit haarproduct ook als hittebeschermer gebruiken. BioSilk Silk Therapy is een uniek serum gemaakt van echte zijde dat de structuur en de glans van het haar herstelt én beschermt. De silk kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor sterk vochtregulerend. De Biosilk Silk Therapy bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar; het herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag. Lees in onze blog over zijde alles over de magie van dit ingrediënt.

In onze blog over droog en beschadigd haar en de juiste stijltang, lees je voor welke stijltang je moet gaan om je haar niet te beschadigen.

Haarverzorging bestellen tegen beschadigd, droog en kwetsbaar haar bij JohnBeerens.com?

Na deze gouden tips, kun je het waarschijnlijk niet laten om je beschadigde lokken op te peppen met de juiste haarverzorging. Bekijk ons ruime assortiment en begin morgen met het herstellen van je beschadigde, droge en kwetsbare coupe.

Jessy Soete
Mar 04, 2020 15:34
Probeer op een satijnen kussensloop te slapen en/of een satijnen mutsje op te zetten tijdens het slapen. Dit zorgt voor minder wrijving en het haar breekt minder.
Ook een vlecht kan helpen om wrijving te voorkomen, waardoor je puntjes minder snel splitten.
Een maandelijkse bijwerking van de puntjes is ook heel handig (zodat het haar niet verder naar boven split); waardoor je lokken minder lengte hoeven te verliezen.
En als laatste je haar van onder naar boven opwerken bij het kammen / borstelen (dus eerst de puntjes uitkammen en dan iets verder naar boven en verder kammen, ....) dit zorgt ervoor dat je minder risico hebt om je haar uit te trekken.
amanda geers
Mar 03, 2020 20:17
oei ik moet bekennen dat ik veel van de bovenstaande tips niet doe. Ik ga er zeker op letten! Wat ik wel doe is het volgende:
- Spoel mijn haren na het wassen af met koud water (en/of een conditioner)
- Eet voldoende eiwitten en vitaminen

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje