Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

09 Oct. 2023

10 Tips voor haarbescherming in de herfst

Kleurrijke bladeren en een gezellige sfeer. De herfst komt eraan, maar het kan ook een uitdaging zijn voor je haar. De veranderende weersomstandigheden, zoals koudere temperaturen en vochtigheid beschadigen je haar en maken het dof. Met deze 10 tips help ik jou om dit te voorkomen, zodat je haar deze herfst straalt.

Deel dit artikel:

Haarbescherming in de herfst

Het is belangrijk om goed voor je haar te zorgen tijdens de veranderende weersomstandigheden. Met deze tips ga ik je vertellen hoe jij je haar laat stralen deze herfst.

Tip 1: Hydrateer

De herfstlucht zorgt ervoor dat je droog haar krijgt. Daarom is het belangrijk dat je je haar goed hydrateert. Amika Soulfood Sustaining Mask is jouw redder in nood voor droog en beschadigd haar. Het herstelt en hydrateert je haar diep, waardoor het zijdezacht en glanzend wordt. Gebruik dit masker wekelijks voor de ultieme hydratatie.

Voor het beste resultaat gebruik het masker in combinatie met de Amika Hydro Rush Shampoo + Conditioner. Deze producten zijn drie keer effectiever dan andere hydraterende shampoos en conditioners dankzij een krachtige combinatie van ingrediënten, waaronder squalaan, hyaluronzuur, en kokoswater.

Squalane: Helpt vochtverlies te voorkomen en herstelt de soepelheid van het haar.

Hyaluronzuur: Helpt het haar voller te worden door vocht vast te houden.

Bio-gefermenteerd kokoswater: Voegt natuurlijke hydratatie toe.

Tip 2: Bescherm je haar tegen UV-stralen

UV-straling is niet alleen in de zomer aanwezig; ook in de herfst kan het schade aan je haar en huid veroorzaken. Bescherm daarom je haar tegen UV-schade. Denk bijvoorbeeld aan shampoos, haarmaskers, oliën en sprays die UV-filters bevatten, zoals de BioSilk Volumizing Therapy Conditioner. Deze beschermt niet alleen tegen UV-straling maar geeft je haar ook meer volume, body en glans.

Tip 3: Geef je haar af en toe een pauze van styling

Gun je haar af en toe wat rust in de herfst. Het is belangrijk om je haar af en toe wat rust te geven van stylingproducten en apparaten. Hitte beschadigt je haar, vooral in combinatie met de veranderende weersomstandigheden. Laat je haar sommige dagen natuurlijk drogen aan de lucht en geniet van een meer ontspannen look. Dit zal je haar de kans geven om te herstellen. Wil je toch een keer een hittetool gebruiken, zorg dan dat je je haar beschermt met het Amika Blockade Heat Defense Serum, een hittebeschermend serum dat ook pluis tegengaat. Het beschermt het haar tegen de schadelijke effecten van hittetools en föhnen, tot 230 graden.

Tip 4: Bescherm je haar tegen wind en koud weer

De winderige dagen en koude temperaturen komen eraan. Dus haal je stijlvolle muts en/of sjaal maar uit je kast. Deze accessoires houden niet alleen je hoofd warm, maar voorkomen ook dat je haar wordt blootgesteld aan de ruwe weersomstandigheden. Kies voor zachte materialen om wrijving en breuk te verminderen.

Tip 5: Voed je haar van binnenuit

Eet je gezond genoeg? Een gezond dieet met voldoende vitaminen en mineralen kan namelijk je haar versterken. Denk aan voedingsmiddelen zoals avocado's, eieren en noten voor gezond haar.

Tip 6: Gebruik een zijdezacht serum

Gebruik een lichtgewicht serum zoals Biosilk Treatment om je haar te beschermen, te verstevigen en een prachtige glans te geven. Het herstelt beschadigde delen van je haar en voorkomt gespleten haarpunten. Breng een kleine hoeveelheid aan op droog of vochtig haar voor een zijdezachte finish.

Tip 7: Gebruik een zachte borstel

Een zachte borstel met natuurlijke haren voorkomt haarbreuk en beschadiging. Borstel je haar voorzichtig om klitten te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld de Rock & Ruddle Haarborstel. Dit is een hoogwaardige kwaliteitsborstel met een prachtig goud design. Deze haarborstel is gemaakt van fijne natuurlijke varkensharen. Door deze haren helpt de borstel de natuurlijke oliën, die worden geproduceerd door de hoofdhuid, te verdelen over de gehele lengte van het haar. Hierdoor krijgt het haar een prachtige, natuurlijke glans. Deze borstel is geschikt voor ieder haartype.

Tip 8: Een satijnen kussen voor gezond haar

Met de Beauty Pillow slaap je jezelf mooi. Satijnen kussenslopen hebben een gladde, zachte textuur die minder wrijving veroorzaakt vergeleken met katoen of andere materialen. Hierdoor wordt voorkomen dat je haar tijdens het slapen wordt beschadigd, afbreekt of in de war raakt. Dit is vooral geschikt voor krullend of broos haar dat gevoelig is voor klitten en gespleten punten. Daarnaast absorbeert satijn minder vocht dan andere stoffen, waardoor de natuurlijke oliën in je haar behouden blijven. Dit helpt om je haar gehydrateerd te houden en te voorkomen dat het droog en pluizig wordt. Dus perfect voor in de herfst!

Tip 9: Beperk het wassen van je haar

Door je haar te vaak te wassen, spoel je de kostbare oliën eruit. Hierdoor kan je haar droog, broos en futloos worden, wat vooral schadelijk kan zijn tijdens de herfst wanneer de lucht al droger is. Probeer je haar niet vaker dan nodig te wassen. Ik raad je aan om je haar maximaal 3 keer per week te wassen.

Tip 10: Geef je haar voldoende rust

Stress beïnvloedt je haar. Zorg voor voldoende ontspanning en slaap om je haar gezond te houden.

Met deze uitgebreide tips en productaanbevelingen bescherm jij je haar optimaal deze herfst. Jouw haar gaat stralen, zelfs tijdens de herfst. Belangrijk is dat je altijd producten gebruikt die bij jou haartype en behoeften passen.

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje