Advies over Föhns

Wanneer je van plan bent om een föhn te gaan kopen is het natuurlijk belangrijk dat je een goede keuze maakt zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Maar waar moet je dan eigenlijk op letten?

Wattage
- Hoe hoger het wattage hoe sterker de kracht van de föhn. Ook houd dit in dat de föhn het vermogen heeft om warmer te worden dan een föhn met een lager wattage.
- Ieder haartype is verschillend, maar om een idee te geven hier een aantal richtlijnen.
- Fijn, poreus en beschadigd haar tot een maximaal wattage van 1500 watt.
- Normaal haar kan geföhnd worden met een wattage tussen de 1500 en 1900 watt.
- Dik en sterk haar met een langere droogtijd kan tot een wattage van 2300 watt.

Standen
- Wanneer het kan kun je altijd het beste gaan voor een fohn met verschillende warmte- en blaasstanden. Wanneer je je haar  föhnt met een tè warme stand dan voor jou haar geschikt is kun je namelijk je haar uitdrogen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Om dit te voorkomen kun je de stand het beste zo laag mogelijk zetten. Zo kun je ontdekken wat er nodig is om jou haar te drogen en voorkom je onnodige hitte aan je haar.
- Op de meeste föhns zitten tegenwoordig minstens 3 knoppen. Een om de warmte te verstellen, deze kan 2 maar ook meerdere opties hebben. Ook is er vaak een knop om de blaaskracht harder of zachter te kunnen zetten. Daarnaast heb je een Coolshot functie. Coolshot is een functie op de föhn waarmee je het haar af kunt koelen. Dit heeft 2 grote voordelen. Wanneer je het haar föhnt met bijvoorbeeld een ronde borstel, kun je door het haar af te koelen de vorm en volume die je gecreëerd hebt behouden. Door aan het einde van de föhnbehandeling, met of zonder borstel, het haar af te koelen met de Coolshot zorg je ervoor dat de haarschubben sluiten waardoor het haar langer in model blijft zitten.


Ionen
- Het haar bevat positieve ionen die ervoor zorgen dat het haar pluizig word. Door de negatieve ionen worden de positieve ionen opgeheven. Hierdoor sluiten de haarschubben waardoor het vocht in het haar behouden word, pluis verdwijnt, het haar gladder word en gaat meer gaat glanzen.

Keramische onderdelen
- Keramische onderdelen die verwerkt kunnen zijn in een föhn zorgen voor een goede warmtebegeleiding. Wanneer een föhn plaatselijk te warm blaast zou het namelijk je haar kunnen uitdrogen. De keramische onderdelen beschermen het haar tegen hitte en blijft het haar glad en glanzend en blijft het vochtgehalte in balans.

MAK
- MAK staat voor Macadamie olie, Argan olie en keratine. Dit zit in de föhn verwerkt waardoor het haar een enorme boost krijgt van bescherming en glans. De oliën en keratine bieden een uiterste verzorging.

Licht of zwaargewicht
- De Föhns die JohnBeerens.com aanbiedt zijn enkel van topmerken. Dit betekend dat altijd het gewicht van de Föhn's een aandachtspunt is in de ontwikkeling. Een extra lichte fohn kan handig zijn in het gebruik.

Persoonlijk advies
Indien u graag persoonlijk advies krijgt over de beste Föhn voor uw haar dan kunt u natuurlijk ook persoonlijk advies krijgen. Onze Beautycare Agents zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste Föhns. Dit kan telefonisch via: +31 (0)13 530 20 10 tussen 8.30 en 20.30 of per e-mail via het e-mailadres: beautycare@johnbeerens.com.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag