Advies over Stijltangen

Advies over stijltangen

Het kiezen van een stijltang kan een hele opgave zijn aangezien het aanbod gigantisch is. Maar wat is een goede stijltang? Een stijltang kopen doe je niet dagelijks, daarom geven we je op deze adviespagina’s een aantal tips en adviezen om het kiezen van de beste stijltang iets makkelijker te maken. We splitsen de stijltang en de adviezen op in een aantal kopjes waardoor we hopelijk al jouw vragen en twijfels beantwoorden en jij in een mum van tijd weet welke stijltang binnenkort jouw haar gaat stylen.

Platen van stijltang

Wanneer je het haar gaat stijlen met een stijltang is het belangrijk dat het haar niet beschadigd wordt. Tegenwoordig zijn de meeste stijltangen niet tot nauwelijks schadelijk voor het haar, wanneer deze goed gebruikt worden. Toch zijn er verschillen in kwaliteit en resultaten die te maken kunnen hebben met de platen van een stijltang. Een goede stijltang heeft meestal keramische en/of titanium platen. We vertellen je graag de kenmerken en de voor- en nadelen.

Keramische platen

Keramische stijltangen hebben platen die warmte goed geleiden. Doordat de warmte gelijkmatig over de platen en het haar wordt verspreidt zal het haar niet beschadigd raken. Het haar is beschermt tegen hitte en blijft glad en glanzend. Platen van keramisch materiaal zijn daarnaast van hoge kwaliteit en zullen lang mee gaan.

 • Goede warmte geleiding
 • Beschadigd het haar niet
 • Gaan lang mee
 • Warmen snel op

Titanium platen

Titanium is een sterk materiaal wat lang mee gaat. Hierdoor is ook het meest dikke en kroezende haar goed te stijlen met een stijltang met titanium platen. Dit is dan ook het voornaamste verschil tussen een keramische of titanium plaat van een stijltang. Daarnaast verspreidt ook titanium de warmte goed door de platen zodat ieder haaroppervlak even warm wordt. Het haar blijft beschermt tegen de hitte.

 • Sterk materiaal waardoor het lang mee gaat
 • Geschikt voor zeer kroezend haar
 • Beschadigd het haar niet
 • Verspreidt de warmte goed
 • Warmen snel op

MAK technologie

MAK is een afkorting voor Macadamia olie, Argan olie en Keratine. Deze stoffen zitten bij een stijltang met de MAK technologie in de stijltangplaten verwerkt waardoor het haar extra zal gaan glanzen. De techniek beschermt het haar tegen beschadiging door de verzorgende stoffen. Hierdoor is er geen olie of silk meer nodig na het stijlen.

De grootte van de platen

Wanneer je een stijltang uitzoekt moet deze natuurlijk ook bij jouw haartype passen. De platen van een stijltang kunnen hier grote invloed op hebben. We laten je graag een aantal opties zien zodat jij de beste stijltang voor jouw haartype in een mum van tijd gevonden hebt.

Stijltang brede platen

Een stijltang met brede platen definiëren wij als een stijltang met platen breder dan 2.5 cm. Deze tangen zijn zeer geschikt voor:

 • Dik haar
 • Veel haar
 • Krullend haar

Een voordeel van een stijltang met brede platen is vooral dat er in een kortere tijd veel haar behandeld kan worden.

Stijltang normale platen

Dit zijn de tangen met platen van ongeveer 2.5 cm. Het grootste gedeelte stijltangen zal dit formaat aannemen. Deze tangen zijn geschikt voor:

 • Ieder haartype
 • Nauwkeurig werk

Stijltang smalle platen

Tangen met smalle platen beschouwen wij als stijltangen met platen smaller dan 2.5 cm. Deze tangen zijn geschikt voor:

 • Nauwkeurig werk
 • Kleine oppervlaktes

Temperatuur stijltang

Ook de temperatuur van de stijltang is een kenmerk om rekening mee te houden wanneer je een stijltang gaat kopen. Er zijn een stijltangen met één vaste warmtestand, maar de meeste stijltangen uit onze collectie hebben meerdere warmtestanden. Met deze functie kun je jouw stijltang instellen op de warmte die geschikt is voor jouw haartype. Niet ieder haartype kan dezelfde hitte aan. We geven je graag een indicatie voor het instellen van de temperatuur van de stijltang. Let op: we raden altijd aan om een hitte beschermend product te gebruiken ter bescherming van het haar.

180 graden:     Dun, fijn, beschadigd, ontkleurd of poreus haar

200 graden:     Normaal haar

220 graden:     Dik, gekruld of kroes haar

Stoom stijltang

Een bijzonder product is de stoom stijltang.De stoom stijltang is super populair omdat deze zorgt voor minder schade aan het haar. Een stoom stijltang vul je met water en creëert vervolgens stoom waardoor het haar stijl en glanzend wordt. Doordat de warmte op deze manier beter verdeeld wordt is deze tool super snel in gebruik en minder schadelijk voor je haar. Door een stoom stijltang te gebruiken blijft het haar vaak langer stijl. Je kunt een stoom stijltang gebruiken bij alle haartypes en de tool is ook geschikt om krullen te maken. 

Ionische stijltang

Het haar heeft van nature positieve ionen, een ionische stijltang bevat negatieve ionen waardoor het haar minder pluizig, droog en statisch is na gebruik. Positieve ionen zorgen ervoor dat haarschubben open staan, de negatieve ionen in deze stijltang sluiten de haarschubben waardoor het haar extra glanzend wordt. Een ionische stijltang is geschikt voor alle haartypes en is bijzonder fijn voor mensen met droog, pluizig en statisch haar. 

Reis stijltang

Indien je dagelijks of vaak een stijltang gebruikt wil je deze wellicht ook gebruiken op reis. De aanschaf van een reis stijltang kan dan heel handig zijn. Een stijltang voor op reis is waar dan ook te gebruiken. De reis stijltangen zijn vaak voorzien van dual voltage aangezien de gebruikelijke voltages in landen kunnen verschillen. Zo kun je jouw reis stijltang (na het aanbrengen van een omvormer) overal veilig gebruiken.

Daarnaast hebben we ook een aantal reisformaat stijltangen in ons assortiment. Deze handige travel size stijltangen nemen weinig ruimte in beslag en hebben een fijn handformaat.  

Krullen met stijltang

Wist je dat je met een stijltang ook krullen kunt maken? Dit doe je door een pluk haar te pakken en de bovenkant hiervan tussen de stijltang te doen, vervolgens draai je de stijltang een kwartslag. Laat de stijltang nu over het haar naar beneden glijden. Wil je meer lezen over hoe je krullen maakt met een stijltang? Bekijk dan onze blog of bekijk onderstaande video. Hier vind je alle informatie. 

Merken stijltangen

De kwaliteit of de voorkeur voor een stijltang kan ook aan het merk stijltang liggen. Om de kwaliteit van onze stijltangen te kunnen waarborgen werken we enkel met de beste merken samen. Toch verschillen merken van elkaar waardoor er een voorkeur kan ontstaan.

Een van ons meest verkochte merk is CHI. Het merk CHI heeft een groot assortiment aan stijltangen die ieder kwalitatief erg goed zijn. CHI heeft stijltangen uit verschillende lijnen. De CHI G2 en G3 stijltangen zijn onze favoriet. Deze stijltangen bevatten allemaal keramische en titanium platen waardoor ze erg lang mee zullen gaan en het haar niet beschadigen.

ISO Beauty is een ander merk dat goed in de smaak valt bij onze beauty liefhebbers. ISO Beauty heeft een breed assortiment aan stijltangen in verschillende kleuren en maten. De meeste tangen van ISO hebben een sneller opwarmtijd en worden wel 230 graden. Daarnaast zijn de stijltangen van ISO altijd van keramische platen voorzien.

Het merkenaanbod van JohnBeerens.com is erg breed waardoor er zeker een stijltang bij zit die jou aan zal spreken. Onze merken zijn uitgekozen op basis van kwaliteit. Zo bieden we jou alleen de beste stijltangen!

Beautycare

We hopen dat we je met deze informatie en adviezen hebben kunnen helpen bij het maken van een keuze. Mocht je toch nog vragen hebben over de aanschaf van een goede stijltang, of een vraag hebben over een specifiek type stijltang, dan staat ons Beautycare team altijd voor je klaar. Ons team geeft jou graag persoonlijk advies bij het kiezen van een stijltang. Het Beautycare team is bereikbaar via e-mail op [email protected] en via de telefoon op +31(0)13 530 2010.

Lees meer

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje