29 Mar. 2019

Verbeter je huid met vitamines!

Denk je niet soms bij de anti-ageing crème en cosmetica reclames op tv; Yeah right! ? En natuurlijk is het van belang om je huid te hydrateren en te voeden. Crèmes met de juiste vitamines en ingrediënten dragen zeker bij aan een stralende huid. Maar het allerbelangrijkst is hoe je jouw huid van binnenuit voedt. Sterker nog, een gezonde en stralende huid begint van binnenuit. Lees in dit blog, welke vitamines een positieve invloed hebben op jouw huid en waarom! En wie weet ben jij binnenkort de winnaar/winnares van een potje BeautyBear Skin vitamines.

Deel dit artikel:

Beauty-dieet voor een gezonde huid

Veel en kleurrijke groente is regel nummer één voor jouw beauty dieet. Net zo belangrijk zijn: water, vis, mager vlees, zoveel mogelijk volkoren of meergranen pasta's en andere graanproducten, zilvervliesrijst en noten. En hoe moeilijk het ook is, suikers, onverzadigde vetten, alcohol, koffie, thee en frisdranken kun je beter links laten liggen. 

Wat voor effect hebben koolhydraten op de huid?

Don’t get me wrong, die koolhydraten hebben we nodig voor onze energie. Maar koolhydraten zijn slecht voor onze huid, met name de snelwerkende koolhydraten. Deze vind je in de producten waar je helaas het moeilijkst afstand van kunt nemen. Denk aan chips, cakes, snoepgoed, energiedrankjes of witbrood. Misschien is helemaal verwijderen uit je dieet een utopie, maar wellicht is het wel de moeite waard om er 2x over na te denken, voordat je op de bank die hele zak chips of koekjes verorbert. De bloedsuikerspiegel stijgt snel door koolhydraten. Een gevolg hiervan is dat er vrije radicalen gevormd worden. Omdat vrije radicalen het bindweefsel (collageen) beschadigen, krijg je meer rimpels. Dus think twice

 Voeding die wel goed is voor je huid

Nu vraag je je waarschijnlijk af, welke voeding wél een positieve invloed heeft op je huid. Dit zijn ze:

 • Eiwitten: Eiwitten zorgen dat cellen in je lichaam weer herstellen en groeien
 • Oliën en vetten: De onverzadigde vorm hiervan, creëert een beschermlaagje op je huid. Dit gaat vochtverlies tegen en zorgt dat je huid zachter en soepeler wordt.
 • Vitamines: Vitamines helpen huidveroudering tegen te gaan en beschermen de huid tegen schadelijke factoren van buitenaf.

Wat zijn dé vitamines die je huid verbeteren?

Vitamine A (Retinol)

 • Zorgt voor soepele huid
 • Stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen
 • Te weinig vitamine A leidt tot een droge huid (rode vlekken)
 • Vitamine A verhoogt ons ijzer metabolisme en zorgt zo voor een goede bloedcirculatie

Vitamine A vind je in de volgende producten: groente (wortels, bloemkool, spitskool) en fruit (sinaasappels, mandarijnen en bananen). Ook in lever, vis, melk en melkproducten en boter zit vitamine A.  Vitamine A wordt ook toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten.

Vitamine B6

 • Vitamine B6 zorgt ervoor dat je magnesium beter opneemt. Hierdoor worden de aders wijder en verbetert de bloedsomloop.
 • Geeft onze cellen een boost. De cellen zetten de micronutriënten om naar voeding voor de cellen (ATP).

Vitamine B6 zit in vlees, eieren, vis, noten, brood en graanproducten, peulvruchten, groente, melk- en melkproducten en kaas.

Vitamine B5 (pantotheenzuur)

 • Is goed voor een acne-huid. 
 • Vermindert talgproductie

Vitamine B5 kun je vinden in de volgende producten: volkoren producten, peulvruchten, noten, aardappelen, rijst, vruchten, groente en melk.

Vitamine B12

 • Helpt homocysteïne te metboliseren, waardoor de bloedvaten niet opzwellen en er een betere bloedsomloop is.
 • Zorgt samen met ijzer dat er nieuwe bloedcellen gevormd worden

Vitamine B12 zit alleen in producten van dierlijke afkomst zoals, melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren.

JohnBeerens huidvitamines

Vitamine C

 • Zorgt voor een betere aanmaak van collageen in de huid
 • Goed voor de grauwe huid
 • Houd huid mooi en elastisch

Vitamine C vind je in: groenten en fruit (vooral citrusvruchten), paprika, spinazie, broccoli en kool.

Zink

 • Goed voor een huid met acne of eczeem
 • Bevat talgregulerende, antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen
 • Zink voedt onze cellen, waardoor de bloedcirculatie verbetert
 • Verhoogt onze immuunfunctie die ontstekingsreacties in onze huid reguleert. Ontstekingen worden veroorzaakt door verstopte huidporiën. Zink reinigt de poriën waar olie en bacteriën in zitten van binnenuit.
 • Zink helpt onze enzymen en eiwitten in onze huid te beschermen tegen infecties als we onszelf snijden
 • Verhoogt nieuwe cellenproductie om beschadigde huid te herstellen

Zink vind je in: rundvlees, varkensvlees, kip, kalkoen, lam, pinda's en pindakaas.

Ceramiden

Ceramiden zijn, kort door de bocht, vetten die van nature voorkomen in je huid. Je huid bestaat voor meer dan 50% uit ceramiden, daarom spelen ze een essentiële rol in het beschermen van de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zon en huidveroudering). Het innemen van ceramiden kan de schade beperken 

Maar hoe krijg ik deze vitamines allemaal binnen?

We hebben jou een handje geholpen door per vitaminesoort te benoemen welke voeding de vitamine bevat. Wellicht kun je nu iets bewuster je voedingskeuze aanpakken, waardoor je doormiddel van jouw dieet al een mooi deel van de benodigde vitamines binnenkrijgt. 

Huidvitamines

Wij adviseren je ook huidvitamines in te nemen met de juiste uitbalancering. Hier zijn we helemaal fan van onze nieuwe BeautyBear Skin vitamines uit Denemarken. De heerlijke gummies die naar frambozen smaken zijn 100% vegan en bevatten geen kunstmatige smaak-of kleurstoffen! Bovendien zijn deze huidvitamines goedgekeurd door de EFSA (Europese autoriteit voor voedselveiligheid). Het familiebedrijf heeft ook als motto: making the world a healthier place!  Twee gummies per dag en voilà de juiste uitbalancering aan vitamines voor je huid heb je binnen.

Ik neem de haarvitamines al ruim 2 weken en zie al hier en daar wat verbetering. Het ziet er minder dof uit en ik heb het idee dat ik minder talg produceer waardoor mijn gezicht minder vettig is. Ook mijn collega die last heeft van een geïrriteerde huid, meent minder last te hebben van rode vlekken. Over een maand schrijf ik een uitgebreid stuk over mijn ervaring met deze huidvitamines (met before en after foto).

Tot slot

Vergeet naast bovengenoemde vitamines ook niet voldoende water te drinken (minimaal 2 liter per dag). Om je huid egaal en mooi van kleur te houden is vocht nodig. Water zorgt voor een betere doorbloeding onder de huid waardoor deze langer jong en strak blijft. 

Met een goed dieet en huidvitamines kom je dus ver richting de huid van je dromen. Ben je ook geïnteresseerd in de haar-, tan en nagelvitamines van BeautyBear, neem dan een kijkje op onze vitaminepagina. En wil jij graag een potje BeautyBear Skin vitamines winnen? Laat dan in een reactie hieronder weten waarom jij deze verdient. Op 17 april maken we de winnaar/winnares per mail bekend!

 

Claudia de Wit
Ik loop al jaren te tobben met een onrustige huid. Ik heb diverse vitamines & huidbehandelingen ondergaan maar dit had elke keer korte resultaten. Ik ben dus heel benieuwd of deze SugarBear vitamines wel zullen aanslaan op mijn drama huidje !
Reply Apr 03, 2019 18:04
Judith van Dillen
Ben net weer moeder geworden en met 2 kids natuurlijk geen tijd meer voor jezelf :-). Dus wat vitamine in een potje is ideaal en makkelijk!
Reply Apr 01, 2019 05:26
Anita Hubert
Ja, ik wil heel graag een potje BeautyBear Skin vitamines winnen. Aangeven waarom ik móet winnen vind ik lastig. Misschien omdat ik al zoveel moeite heb gedaan en zoveel tijd en geld geïnvesteerd, terwijl mijn huid nog steeds niet echt in goede conditie is?! In ieder geval: enige ijdelheid is mij bepaald niet vreemd en ik hoop dat ik het geluk nu eens aan mijn zijde heb.
Reply Mar 31, 2019 20:59
Anne
Ik zou ze zeker willen proberen! Ben erg benieuwd!
Reply Mar 31, 2019 20:18
Evelien Brits
Deze zou ik graag willen testen, zou goed zijn om mijn droge winterhuid aan te pakken!
Reply Mar 31, 2019 20:18
Lees meer reacties

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag