Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

25 Aug. 2020

Een droge en gevoelige huid tegengaan? Squalaan kan de oplossing zijn voor je gezicht!

Voelt het insmeren van je huid als een opluchting? Dan heb je waarschijnlijk last van een droge huid. Wat is eigenlijk de oorzaak van een droge en gevoelige huid? Waar moet je aan denken bij het kiezen van je verzorgingsproducten? En weet je wat voor invloed je eetpatroon op je huid heeft? Wij vertellen je alles wat je moet weten over een droge en gevoelige huid!

Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over het ingrediënt squalaan en een droge huid!

Wat is een droge huid precies?

Een droge huid is een huid die grof droog, gevoelig en vaak schilferig aanvoelt. De huid op je handen, ellebogen en knieën voelt sneller droog aan dan andere delen van het lichaam. Dit is niet gek gezien het feit dat deze lichaamsdelen vaak blootgesteld worden aan de omgeving.

Hoe herken je een droge huid?

Je herkent een droge huid aan de volgende punten:

  • Velletjes
  • Schilfertjes of een trekkerig gevoel
  • Het gevoel alsof je de hele dag iets op wilt smeren
  • Dunne structuur en zeer fijne poriën
  • Doffe uitstraling

Een droge huid wordt van binnenuit veroorzaakt door een tekort aan vocht. Als je niet voldoende water drinkt, kunnen je organen hun taken niet goed uitvoeren en droogt je grootste orgaan, de huid, ook uit. Je huid gaat er ongezond uitzien en je krijgt sneller lijntjes en rimpels. Dit wil je natuurlijk niet. Het liefst hebben we allemaal een huid met een glow waar je U tegen zegt. Van de buitenkant kan je huid ook uitdrogen door de verkeerde huidverzorging te gebruiken, door te veel zon en door milieu schade. Aan de eerste twee factoren kun je wat doen. Ingrediënten die uitdrogen zijn bijvoorbeeld parfum en andere geurstoffen, maar ook bepaalde ingrediënten die ervoor zorgen dat je reiniger schuimt. De zon droogt je huid ook uit, zorg ervoor dat je altijd een goede zonbescherming gebruikt in het voorjaar en de zomer. Lees in onze blog wat de zond precies met je huid doet en alles wat je hierover moet weten.

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid zie je niet altijd, je huid reageert sterk op invloeden van buitenaf. Je kunt daardoor rode vlekken, uitslag, jeuk of een trekkerig gevoel krijgen als je bepaalde producten gebruikt. Erfelijkheid speelt een rol maar ook leefstijl. Roken, stress, verkeerde voeding en verkeerde huidverzorging kunnen je huid gevoelig maken en komen niet ten goede van je grootste orgaan.

Waar moet je op letten bij de verzorging van een gevoelige of droge huid?

Vaak lees je over verschillende huidbehandelingen en -producten voor de gevoelige, droge of vette huid. Maar eigenlijk is je huidtype niet iets waar je mee geboren wordt, maar wat ontstaat door leefstijl. Of je nu een droge of gevoelige huid hebt, het is je huid die schreeuwt om aandacht omdat het uit balans is. Wil je je gevoelige of droge huid weer in balans krijgen dan is het heel belangrijk dat je de oorzaak aanpakt. Drink je genoeg water? Heb je stress? Eet je gezond? Rook je? Drink je alcohol? Zit je te vaak in de zon? Wat voor huidverzorging gebruik je en wat voor ingrediënten zitten erin? Het is een lang rijtje van dingen waar je op moet letten en die de huid uit balans brengt.

Waarom kan het ingrediënt squalaan voor de gevoelige/droge huid veel betekenen?

Squalaan is een huididentieke stof die je huid weer in balans brengt. De huid herkent dit ingrediënt als huideigen waardoor het de huid weer herstelt en sterker maakt. Squalaan maakt de huid zacht, gevoed en gehydrateerd, zo krijgt de huid daardoor haar natuurlijke glans terug. Daarnaast werkt het als een natuurlijke huidverjonger. Squalaan is ook een adaptogene stof, dit betekent dat de huid gebruikt wat het nodig heeft. Dus een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet, en een gezonde huid krijgt zijn glans terug! Precies wat je nodig hebt voor een stralende huid. 

Waarom raakt de huid eigenlijk uit balans?

De huid is vaak uit balans door jarenlang gebruik van huidverzorging met toegevoegde ingrediënten, zoals geur en conserveermiddelen. Om je droge of gevoelige huid weer in balans te krijgen en sterk te maken, is het verstandig om een product te gebruiken met alleen ingrediënten die de huid tot rust brengen. De Squalan Pure of Moisturizer zijn hier heel goed voor. De Moisturizer bevat naast squalaan nog een plantaardig ingrediënt die het vocht 24 uur vasthoudt in de huid, dit maakt de Moisturizer de perfecte hydrator. Zo ga je gegarandeerd de droge huid tegen en werk je naar een stralende huid toe!

Wat is het gouden stappenplan om van een droge en gevoelige huid weer een mooie stralende huid te maken?

Nu wil je natuurlijk weten welk stappenplan echt aanslaat op een gevoelige of droge huid. Hieronder belichten we een simpel stappenplan dat jouw huid gaat omtoveren tot een stralende huid. Een stappenplan dat in tegenstelling tot andere stappenplannen voor de gevoelige/droge huid uit weinig producten en stappen bestaat, want zoals we al eerder benoemden, is dit niet nodig!

Droge huid

Heb je een droge huid? Gebruik dan de Moisturizer van Squalan in de ochtend en avond. Reinig je huid met de Cleanser van Squalan. En gebruik de Eye indien gewenst voor de fijne lijntjes rondom de ogen en lippen. Je kunt jezelf af en toe verwennen met een masker, gebruik hiervoor de Cleanser: breng een dikke laag Cleanser aan en laat het 10 minuten intrekken, maak vervolgens je vingertoppen nat en masseer het masker nog even in en spoel het af met lauw water.

Gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor Squalan Pure in de ochtend en avond. Reinigen doe je met de Cleanser van Squalan en de Eye gebruik je als gewenst voor de tere huid rondom de ogen en lippen.

Huid en de zon

Ga je in de zon of is het een zomerse dag? Dan kun je de Sun15 of Sun30 van Squalan gebruiken. De Sun15 gebruik je in plaats van je dagverzorging. De Sun30 gebruik je over de Pure of Moiusturizer. Wil je meer lezen over de verzorging van je huid nadat je vaak in de zon bent geweest? Lees dan onze blog met tips

Vaak worden er 20-stappen producten aangeraden voor speciale huidtypes, maar helaas is dit voor een groot deel marketing. Zowel de droge als de gevoelige huid moet weer tot rust komen en in balans komen. Dit doe je met pure producten zonder irriterende stoffen. En vergeet niet op je leefstijl te letten ;-).

Huidverzorging voor de droge en gevoelige huid bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil jij je droge en gevoelige huid verwennen met huidverzorging die echt het verschil maakt en ervoor zorgt dat je huid weer straalt? Bekijk dan ons assortiment aan skincare producten en vind de huidverzorging die bij jou huidbehoeften past! Is je interesse in squalaan opgewekt? Bekijk dan alle producten van het merk Squalan, zodat ook jij je huid een boost kan geven met de wonderproducten van Squalan.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje