Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

22 Aug. 2022

Olaplex No. 3 wat is het en hoe werkt het?

Voelt het alsof je haar toe is aan een herstelbehandeling, maar geen tijd om naar de kapper te gaan? Haar heeft door de dag heen heel wat te verduren en dat kan resulteren in beschadigd en futloos haar. Natuurlijk kun je naar de kapper toe om je haar door middel van een behandeling te herstellen maar hier heb je misschien niet altijd tijd of geld voor. Door middel van de Olaplex 3 kun jij toch jouw haar verzorgen, en herstellen, en dat gewoon vanuit huis. Ideaal dus! In deze blog vertellen we wat het product is en wat het voor je haar doet.

Deel dit artikel:

Een thuisbehandeling om je haar te herstellen en verzorgen met Olaplex No. 3

Voelt het alsof je haar toe is aan een herstelbehandeling, maar geen tijd om naar de kapper te gaan? Haar heeft door de dag heen heel wat te verduren en dat kan resulteren in beschadigd en futloos haar. Natuurlijk kun je naar de kapper toe om je haar door middel van een behandeling te herstellen maar hier heb je misschien niet altijd tijd of geld voor. Door middel van de Olaplex 3 kun jij toch jouw haar verzorgen, en herstellen, en dat gewoon vanuit huis. Ideaal dus! In deze blog vertellen we wat het product is en wat het voor je haar doet.

Wat is Olaplex?

Misschien zie je dit en denk je, wat is Olaplex eigenlijk precies en waarom is het zo’n razend populair merk? Dat ga ik je uitleggen! Olaplex is een hulpmiddel waarmee je je beschadigde haar blijvend herstelt. Beschadigd haar kan door verschillende invloeden van buiten af komen. Het kan bijvoorbeeld komen door het verven van je haar, hittetools, de zon, zwemmen in chloor/zee water etc. Dus beschadigd haar is iets wat snel en vaak voor komt, maar hierdoor ziet je haar er minder gezond en glanzend uit. De producten van Olaplex zijn de perfecte oplossing tegen beschadigd haar, en bieden direct herstel.

De formule van Olaplex bevat een gepatenteerd actief bestandsdeel dat op moleculair niveau zoekt naar gebroken verbindingen in het haar die worden veroorzaakt door chemische en hitte beschadigingen. Door Olaplex te gebruiken worden de gebroken zwavelverbindingen herstelt, waardoor het haar herstelt wordt.

Het assortiment van Olaplex bestaat uit 9 producten, allemaal gekoppeld aan een nummer. De producten gaan van 0 t/m 8. In deze blog vertellen we je alles over de Olaplex nummer 3, maar we zullen even kort toelichten wat de andere producten van Olaplex voor jou kunnen betekenen. Het fijne aan de Olaplex producten is dat je ze in combinatie met elkaar kunt gebruiken, maar ook als aanvulling op je huidige routine. Voeg bijvoorbeeld de nummer 3 toe aan je huidige routine voor extra herstel, glans en verzorging. 

Olaplex haarproducten

Olaplex No. 0 Intensive Bond Building Hair Treatment
Een primer die zorgt voor een intensiever herstel van het haar. Het beschermt het haar tegen schadelijk invloeden en is aan te raden in combinatie met de No. 3 te gebruiken.

Olaplex No. 1 & 2
De nummers 1 & 2 van Olaplex zijn niet geschikt voor een thuis behandeling en deze worden aangeboden in geselecteerde salons. Deze zorgen voor een intensief herstel en zijn aan te raden als het haar veel te voorduren heeft gehad door bijvoorbeeld blonderen. Deze worden onder andere aangeboden in de John Beerens Haarstudio

Olaplex No. 3 Hair Perfector Treatment
Een thuisbehandeling die haarbreuk vermindert en het haar zichtbaar versterkt. Lees snel verder om alles over deze wereldwijde bestseller te weten te komen.

Olaplex No. 4 Shampoo & No. 5 Conditioner
De shampoo en conditioner van Olaplex hebben een voedende en herstellende werking geschikt voor ieder haartype. Deze producten zorgen ervoor dat het haar handelbaar, glanzend en gezonder wordt na iedere wasbeurt.

Olaplex No. 4P Blonde Enhancer Toning Shampoo
Een zilvershampoo voor beschadigd haar die blond, gehighlight of grijs haar 3x helderder maakt.

Olaplex No. 6 Bond Smoother Styling Crème
Deze leave-in styling crème is een zeer geconcentreerde crème die het haar zacht en glad maakt voor wel 72 uur lang.

Olaplex No. 7 Bonding Oil
Een olie die zorgt voor glanzend en smooth haar, het haar versterkt van binnenuit en daarnaast ook werkt als hittebeschermer.

Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask
4-in-1 masker dat het haar glanzender, pluisvrij, hydrateert en meer body geeft.

 

Wat is de Olaplex 3?

De Olaplex 3 is gemaakt om het haar te herstellen, beschermen en te versterken. Het product werd al snel een wereldwijde bestseller omdat alle gebruikers super tevreden waren en zichtbaar resultaat zagen. De reden waarom dit product zo populair is, is omdat het voor thuis gebruik is en het haarbreuk verminderd en het haar zichtbaar versterkt. De hairperfector is een thuisbehandeling die beschadigd haar weer herstelt. Door het onder andere stylen, föhnen en verven van het haar raakt het haar beschadigd en worden de zwavelverbindingen in het haar continu gebroken.

De Olaplex 3 is een treatment voor het haar om het extra verzorging en herstel te bieden, dus het is iets anders dan een conditioner. Door het product in het haar aan te brengen en goed te laten intrekken, neemt het haar de ingrediënten goed op, waardoor je de goede eigenschappen van het product niet uitwast tijdens het wassen.

Dit product verbetert de algehele uitstraling en textuur door beschadigd haar te repareren. Ga je bijvoorbeeld regelmatig naar de kapper om je haar te kleuren of te blonderen? Of hou je er van om je haar in model te brengen met een krul- of stijltang? Dan is dit product ideaal om het haar tussen de bezoeken aan de kapper vitaal en sterk te houden, of te gebruiken om je haar te herstellen van de hitte van hittetools.

Beschadigd haar kan zich uiten in pluizen, statisch, dof en futloos haar. Hierdoor voelt het minder handelbaar aan en dit kan een vervelend gevoel geven. To be fair, hoe fijn voelt het om glanzend en gezond haar te hebben?! Ik ben van mening dat iedere vrouw (of man met langer haar), die stralend en gezond haar wilt, de Olaplex 3 in de kast moet hebben staan!

Hoe gebruik je de Olaplex 3?

Natuurlijk niet onbelangrijk, hoe gebruik je dit product nou eigenlijk? Als je dit product eindelijk zelf hebt bemachtigd, gebruik het dan 1 keer per week. Als je het idee hebt dat je haar echt extreem beschadigd is, door bijvoorbeeld blonderen, is het aan te raden het meerdere keren per week te gebruiken (2/3 keer).

Je brengt het aan op vochtig haar vanaf de wortel tot aan de punten en laat het dan minimaal 15 minuten intrekken. Maak je haar dus eerst nat onder de kraan, breng het product aan en draai even een handdoek om je haar om het goed te laten inwerken. Met treatments vind ik het altijd fijn om het echt even de tijd te geven ze in het haar door te laten dringen, ik kies er dus altijd voor om zoveel mogelijk tijd hiervoor te nemen. Het is namelijk ook geen probleem om het langer te laten inwerken.

Een keer per week probeer ik even wat me-time in te plannen om even te kunnen ontspannen. Ontspanning betekend voor mij haarmaskertje, gezichtsmasker en mijn favoriete serie aan. Voor deze momenten is de nummer 3 heel geschikt. Je hoeft niet op de inwerktijd te letten, zolang het maar langer is dan een kwartier. Je kunt er zelfs voor kiezen hem voor het slapen gaan aan te brengen, en hem gedurende de nacht te laten inwerken. Dit zorgt voor een diepere behandeling.

Na de inwerktijd van het product is het tijd om het uit te spoelen! Zeker een belangrijk aspect bij dit product, het haar moet naderhand altijd gewassen worden met shampoo. Ofcourse, aan te raden met de nummers 4 & 5 van Olaplex voor optimaal resultaat!

Olaplex Knotje?

Misschien heb je het al wel voorbij zien komen op TikTok? Een haarstijl die trendy en verzorgend is? Dat kan gewoon met dit magische product van Olaplex. We hebben hem allemaal wel voorbij zien komen, de sleek bun. Je brengt je haar strak naar achter en maakt een knotje. Door de sleek bun te maken met de Olaplex 3 zorg je ervoor dat het product beter werkt. Als je al je haar verzamelt en in een knotje doet, zal dit beter werken dan als je je haar los laat hangen. In de knot zal je haar namelijk warmer en vochtig blijven. De warmte opent het buitenlaagje van je haar, waardoor de behandeling dieper door kan dringen. Het kan dus eigenlijk niet anders dan dat dit zorgt voor prachtig haar. 

Hoe maak je het Olaplex knotje?

Als je dit Olaplex knotje wilt dragen moet je eerst je haar wassen zoals gewoonlijk. Je moet de Olaplex 3 aanbrengen op nat haar. Je brengt al je haar naar achter, en maakt er een knotje van. Voila, daar is jouw sleek bun! Verzorgend en trendy, we love it! 

Olaplex No. 0 gebruiken met No. 3?

Eerder in deze blog heb je gelezen dat er ook een Olaplex No. 0 is. De nummer 0 versterkt eigenlijk het effect van de nummer 3. Het is een herstellende booster die diep geabsorbeerd wordt in het haar. In principe kan de No. 0 ook alleen gebruikt worden, alleen is dit product ontworpen als primer om een gouden combo te vormen met de No. 3 om intens te kunnen herstellen.

Wanneer je dit duo gebruikt, ga je als volgt te werk. Als eerste verdeel je het haar in kleine secties en breng je de No. 0 aan tot het haar volledig geabsorbeerd is. Het is goed als het haar vochtig is, het hoeft niet doorweekt te zijn. Dan gebruik je teveel van het product en dat is zonde! Dan laat je de No. 0 10 minuten inwerken. Na die 10 minuten inwerktijd breng je de No. 3 aan door het product over het haar te verdelen en door te kammen. Dit laat je vervolgens voor minimaal 10 minuten inwerken. Na de inwerktijd, kun je de producten uitspoelen met shampoo en conditioner.

Het resultaat van deze gouden combo, i mean, echt geweldig! Je haar ziet er weer prachtig uit en zal weer stralen. En ik denk toch wel dat stralend haar ook ervoor zorgt dat je zelf gaat stralen.

Officieel verkooppunt van Olaplex bij JohnBeerens.com

Toch belangrijk om even te vermelden dat er helaas veel neppe Olaplex producten rondgaan in de markt. JohnBeerens.com is trotse verkoper van dit merk en heeft de officiële Olaplex producten in het assortiment. Je kunt zo’n fles herkennen aan de QR-code die je direct doorstuurt naar de Amerikaanse Olaplex website. Kijk dus altijd goed naar de website waarop je je Olaplex producten besteld, zodat je zeker weet dat je de officiële producten in huis haalt. 

Heb je nog vragen over de producten van Olaplex of de werking ervan? Stel ze gerust in de comments hieronder en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje