24 Mar. 2021

Lang haar kapsel: Krullen zonder hitte!

Eén van de zomer haartrends die we ontzettend veel zien bij lang haar is het maken van krullen ZONDER gebruik te maken van warmte. Vind je alle looks die gecreëerd worden met hittetools leuk, maar ben je eigenlijk helemaal geen fan van de tools? Met deze step by step zijn jouw NO HEAT CURLS zo gefixt! 

Deel dit artikel:

Lang haar kapsel: Krullen zonder hitte!

Eén van de zomer haartrends die we ontzettend veel zien bij lang haar is het maken van krullen zonder hitte. Vind je alle looks die gecreëerd worden met hittetools leuk, maar ben je eigenlijk helemaal geen fan van de tools? Met deze step by step zijn jouw No Heat Curls zo gefixt! 

 

No heat Curls! - ‘How to’ stappenplan

Wat heb je nodig?

 

Stap 1 - Handdoek droog haar

Omdat we hier een andere aanpak nodig hebben en in plaats van volledig droog haar nu met licht vochtig haar gaan werken, betekent dit dat we ook met andere producten werken. We beginnen met schoongewassen handdoekdroog haar. Om het haar een goede basis te geven sprayen we de Volupt Spray van Sebastian Professional op de aanzet en maken we het haar voor 90% droog. Ga tijdens het drogen van het haar goed met je vingertoppen over de hoofdhuid om zo de spray goed te activeren.

Stap 2 - Bye bye Frizz met de Twisted Foam

Maak een midden scheiding en verdeel je haar aan beiden kanten in 3 vakken (totaal dus 6) . Om weer overzicht te houden zet je alle vakken vast met een haarklem. Vervolgens brengen we op het eerste vak de Twisted Styling Foam aan van de Sebastian Twisted lijn. Dit haarproduct versterkt de haarelasticiteit en gaat frizz tegen (YAY).

Stap 3 - Twisten in een knot

Als eerst beginnen we met het twisten van het haar van het eerste vak.

Vervolgens draai je het volledige eerste vak in een goede strakke knot. Je draait dus niet alleen het haar in een knot, maar je draait ook het haar zelf. Dit zorgt voor een mooie gepolijste krul. Je kan ervoor kiezen om hierbij de punten niet mee te twisten maar wel in de knot te doen zoals onze How To (zo blijven de punten weer wat steiler en behoud je meer lengte). Wil je hem liever iets klassieker Twist je haar dan door tot aan de punt en draai de punten volledig mee in de knot.

Tip: gebruik schuifspeldjes in plaats van elastiekjes om zo knikjes in het haar te voorkomen

Stap 4 - Drogen

Heb je tijd genoeg? Laat dan je haar lekker natuurlijk drogen en ga bijvoorbeeld uitgebreid ontbijten of doe je make up (ben je lekker efficiënt terwijl je haar zijn magic doet). Wil je het proces een beetje versnellen? Maak dan gebruik van de warmte van je föhn. Droog het laatste beetje vocht uit je haar en laat vervolgens je knotjes nog even goed (3 min) afkoelen. Dit zorgt voor de setting van je krul. Na het afkoelen kun je met een gerust hart je knotjes eruit halen.

Tip: haal de knotjes er op dezelfde volgorde uit als dat je ze erin hebt gedraaid (dit geeft het laatste knotje nog wat extra tijd)

Stap 5 - Finishing met de Dark Oil

Finish met de Dark Oil. Een lichtgewicht styling oil die het haar gladder maakt met behoud van natuurlijke body. Dark Oil bevat kostbare natuurlijke oliën: sandelhout, cederhout en arganolie, wat de styling oil een heerlijke geur geeft. Het sluit de haarschubben, geeft body en verdwijnt in het haar. Verdeel een pompje van de Dark Oil over je handen en breng vervolgens aan in lengte en punten en ta da! NO HEAT CURLS!

Wil jij ook krullen iin je haar zonder hitte? Shop de Sebastian voordeelset voor het maken van No heat curls.

Deze look creeer je met:

 

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje