Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

08 Dec. 2020

Hoe kies je de beste föhn?

Bijna elke vrouw heeft een föhn in haar badkamer. Als je aan haar vraagt waar ze op let bij het aanschaffen van een föhn, volgt er een moment van stilte. Niet erg! Het is nooit te laat om nieuwe dingen te leren. Hoe meer we over het haar weten, des te beter we met onze haarlokken omgaan. Hieronder lees je op welke belangrijke punten je moet letten voordat je een föhn aanschaft.

Deel dit artikel:

Alles over het kiezen van een föhn!

Als het bij het aanschaffen van een föhn aankomt, baat het vaak om te investeren in een föhn van hoge kwaliteit. Niet alleen de kwaliteit is van belang, ook moet de haartool matchen met jouw haartype. Denk maar aan het juiste gewicht, aantal watts en extra features die het föhnen van je haar vergemakkelijken. Investeren in de juiste föhn kan er in ieder geval voor zorgen dat je na een föhnsessie niet met broos en poreus haar rondloopt, maar juist met glanzend en gezond haar.

Welke föhn is het best voor jouw haartype?

Het materiaal van jouw föhn heeft een grote invloed op het effect op jouw haartype. Sommige materialen zijn geschikter voor dik haar en andere weer beter voor pluizig en droog haar and so on. Lees verder en kom erachter welke föhn het best bij jou past

Ionische en tourmaline haardrogers voor dik pluizig haar

Heb jij dik en pluizig haar? Dan kan een ionische of tourmaline haardroger wel iets voor jou zijn. Deze drogers geven negatieve ionen af. De droger schiet negatieve ionen op die de positieve ionen van het water neutraliseren, waardoor het haar sneller droogt met de föhn. Ook wordt het haar omhuld met negatieve ionen waardoor het haar beter beschermd is. En bij pluizig haar is het extra belangrijk dat je het haar beschermt tegen verdere uitdroging. Als je van je pluizig haar af wilt, dan raden we je aan om voor een ionische of tourmaline droger te gaan. Eén van onze favoriete drogers die negatieve ionen verspreidt, is de CHI Onyx Euroshine - 3.0 Digital Hair Dryer.

Kenmerken ionische en tourmaline haardroger

  • Tourmaline is een semi-edelmetaal.
  • Bij een tourmaline haardroger worden de meeste negatieve ionen verspreid.
  • Meestal is een tourmaline haardroger duurder dan andere föhns (maar wel de investering waard als je dik pluizig haar hebt).
  • Een ionische of tourmaline haardroger is ook geschikt voor elk ander type haar wat moeilijk droogt.
  • Probeer ionische föhns te voorkomen als je fijn of dun haar hebt. Ionische haardrogers zijn niet zo effectief op het gebied van volume creëren. Je kunt dan beter voor een ander soort föhn gaan.



Keramische en porseleinen haardrogers voor droog of dun haar

Drogers die een plastic of metalen behuizing hebben en een porseleinen of keramisch omhulsel om het rooster verspreiden hitte op een manier die minder schadelijk is voor het haar. Bovendien wordt de hitte ook op een consistente wijze verspreid wat ook beter is voor droog of dun haar dat snel dehydrateert. Mocht je echt niet weten welke droger je moet aanschaffen, dan zit je altijd veilig als je voor een keramische of porseleinen föhn gaat. Deze haardrogers zijn geschikt voor elk haartype!

Kenmerken keramische en porseleinen haardrogers

  • Ook keramische en porseleinen föhns verspreiden negatieve ionen. Zo voorkom je pluizig haar en droogt het ook sneller.
  • Sommige keramische of porseleinen föhns beschikken over de infrarood technologie. Dit betekent dat er langere golven energie in het haar penetreren. Zo droogt het haar van binnenuit.



Titanium voor de volle haardos

Ben jij gezegend met veel haar dan heb je baat aan een titanium föhn. De titanium haardroger verspreidt lucht op een constante en gelijkmatige temperatuur. Houd er wel rekening mee dat de temperatuur bij deze haardroger behoorlijk kan oplopen. In het geval van beschadigd haar, kun je deze beter niet gebruiken. Maar voor de gegadigden met veel en gezond haar is het een ideale haardroger. Het droogt het haar veel sneller dan andere föhns.

Kenmerken titanium föhn

  • Veel lichter dan de meeste föhns. Dit maakt het föhnen veel makkelijker als je veel haar hebt.

Shop de beste föhns 

Hoe zit het nou met het gewicht en de kracht van een föhn?

Watts

Ga altijd voor een haardroger van 1500 watts of meer. Het aantal watts bij een haardroger, geeft aan hoe hard en snel de motor werkt. Hoe hoger het aantal watts, hoe sneller je haar droogt. Dit zie je ook terug in de prijs. Föhns met minder watts zijn over het algemeen veel goedkoper. Ook moet je deze vaker vervangen dan de haardrogers met meer watts. Als je extreem dik haar hebt, raden we aan een föhn aan te schaffen van 1800 à 2000 watts. Dit is vergelijkbaar met wat stylisten gebruiken bij de kapper.

Gewicht van een föhn

Hoe lichter de föhn, des te makkelijker het is om te manoeuvreren tijdens het haardrogen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je pijn aan je armen overhoudt na het föhnen. Wil je optimale comfort tijdens het drogen van je lokken? Dan raden we jou aan om voor een haardroger te gaan die maximaal 450 gram weegt.

Meerdere warmtestanden

Naast het juiste materiaal en hoeveelheid watts, is het ook belangrijk dat je een haardroger kiest waarvan je de temperatuur kan aanpassen. Ga voor een föhn die je in andere warmtestanden kan gebruiken (low, medium en high). Zo kun je de warmtestand kiezen die het best past bij jouw haartype.

  • Dun, fijn of droog haar: gebruik de haardroger in de laagste warmtestand (low).
  • Normaal haar: gebruik de haardroger in de medium warmtestand.
  • Grof of dik haar: gebruik dan de hoge warmtestand.

Welke extra features zijn handig?

Koude lucht knop

Overweeg een haardroger met een koude lucht knop. Wil je pluis voorkomen en na het drogen met zacht en glanzend haar rondlopen, dan is dit een feature die zeker een meerwaarde aanbiedt. Wij adviseren om tegen het einde van je föhnsessie te switchen naar de koude lucht knop. Zo zorg je ervoor dat de haarschubben weer sluiten en heb je glanzend en zacht haar. Het switchen naar de koude knop kun je het beste doen als je haar 80% droog is. Het laatste beetje doe je in de koude modus. Op deze manier bescherm je het haar tegen oververhitting.

Welke accessoires zijn handig?

Diffuser

Mocht je krullen hebben dan adviseren we jou een diffuser aan te schaffen bij de föhn. De diffuser verspreidt de warme lucht over een grotere oppervlakte op het haar zonder dat het haar naar alle kanten waait. Dit kan heel handig zijn voor het behoud van de krullen en golven. De diffuser houdt de textuur van het haar intact terwijl het ook volume creëert. Eén van onze best verkochte diffusers is de Diva Pro XXL Pro Diffuser.

Shop hier je diffuser

Ronde haarborstel

Ga je het haar in model föhnen, dan is het handig om dit met een ronde borstel te doen. Als je het haar op de juiste manier föhnt met een ronde borstel, is de houdbaarheid steviger. Wij vinden de rondeborstels van Chi heel fijn. Deze ligt fijn in de hand en is gemaakt van 100% everzwijnhaar.

  • Ronde borstel zijn er in verschillende groottes met een diameter van 9mm tot aan een diameter van 80mm. De grootte stem je af op jouw haarlengte (bij kort haar gebruik je een dunnere borstel en bij lang haar gebruik je een dikkere borstel)
  • De kop van een ronde borstel kan keramisch zijn, maar er zijn ook ronde borstels die van hout zijn gemaakt. Deze hebben meestal zachtere haartjes.

Bescherm je haar!

Vergeet je haar niet te beschermen tegen de hitte van de föhn. Met een hittebeschermende serum of spray voorkom je dat je haar afbreekt door de hitte van de hitte tool. Denk bijvoorbeeld aan het BioSilk Therapy of de heat protection-hairspray van Waterclouds.

De beste föhn bestellen bij JohnBeerens.com?

Een fijne kwalitatieve föhn is een must als je je coupe altijd mooi in model wil hebben.Bij JohnBeerens.com koop je diverse föhns van bekende merken zoals CHI, GHD, Diva Pro en Parlux. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers of laat een reactie hieronder.

Föhn aanbieding

Het grootste aanbod föhns vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste föhn voor je coupe kopen voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Ga voor mooi haar voor de beste prijs!

Hanneke van Rossum
Jul 11, 2020 08:58
Welke föhn raadt u aan voor fijn en statisch haar voor dagelijks gebruik met een diffuser? heb gelezen dat een föhn met een minder hoog wattage(1500) beter is voor fijn haar. Hier is echter niet zoveel keus in.Welke föhn raadt u mij aan?

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje