Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

25 Feb. 2021

Hoe kan je een keratine behandeling thuis doen?

Je kunt natuurlijk een keratine behandeling laten doen bij de kapper, maar wist je dat dit ook gemakkelijk zelf thuis kan doen? Bij JohnBeerens.com vind je verschillende kits om een volledige behandeling uit te voeren. In deze blog leggen we uit hoe je zelf een keratine behandeling thuis kan doen. 

Deel dit artikel:

Hoe kan je een keratine behandeling thuis doen?

Heb je last van droog, pluizig, onhandelbaar haar dat vaak statisch wordt en dor oogt? Dan is een keratine behandeling zeker het proberen waard! Keratine zorgt voor kracht en flexibiliteit, hierdoor wordt het haar glad, gezond en glanzend. Je kunt een keratine behandeling doen bij krullend of steil haar, daarnaast is een keratine behandeling geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Wat is keratine?

Keratine is een lichaamseigen proteïne, een groot deel van je haar bestaat uit keratine. Ook zit keratine in de huid en nagels. Deze proteïne zorgt voor kracht en flexibiliteit. Omdat het één van de belangrijkste bouwstoffen van je haar is, is dit ingrediënt 100% veilig in gebruik. Door het haar regelmatig te behandelen met stylingtools als föhns, krultangen of stijltangen, neemt het de hoeveelheid keratine in het haar af. Ook door chemische behandelingen, hardnekkige stylingproducten en weersomstandigheden als zon, regen en kou neemt de hoeveelheid keratine in het haar af. Ook veroudering van het haar kan leiden tot afbraak van keratine. Een gebrek aan keratine merk je aan het feit dat het haar droger en doffer wordt, ook wordt het vaak pluizig of zelfs onhandelbaar.

Voor wie is een keratine behandeling geschikt?

Een keratine behandeling heeft verschillende voordelen voor verschillende haartypes. Zo kan je krullen behandelen met keratine om ze minder pluizig te maken. Ook worden krullen door keratine beter handelbaar en prachtig glanzend, een keratine behandeling is dus ook ideaal voor kroeshaar. Steil of golvend haar wordt glad, gezonder en sterker. Het haar driect en langedurig zal gezonder aanvoelen. Een keratine behandeling voor mannen is ook zeer populair. Iedereen heeft tenslotte baat bij gezond, glanzend en sterk haar.

Een keratine behandeling voor thuis

Je kunt natuurlijk een keratine behandeling laten doen bij de kapper, maar wist je dat dit ook gemakkelijk zelf thuis kan doen? Bij JohnBeerens.com vind je verschillende kits om zelf een volledige behandeling uit te voeren. Hieronder leggen we de verschillende stappen uit van de beste keratine behandelingen.

Perfect Shine Keratin Smoothing System Kit

De Keratin Smoothing System Kit maakt pluizig of krullend haar glad en is ideaal voor beschadigd of chemisch behandeld haar. Deze specifieke routine zorgt voor steil haar, tot wel vier maanden lang. Deze professionnele keratine behandeling bestaat uit drie eenvoudige stappen:

  1. Was het haar met de Perfect Shine Clarifying Shampoo. Masseer de shampoo goed in op de wortels en de lengten van het haar. Spoel de shampoo uit en was het haar daarna nog een keer met de shampoo. Wanneer je het haar twee keer gewassen hebt, laat je het drogen.
  2. De tweede stap in deze keratine behandeling is de Perfect Shine Smoothing Volume Treatment. Verdeel het haar in secties en schudt het product extra goed. Neem een van de secties haar en breng de treatment aan op 2cm afstand van de haarwortel tot aan de punten van het haar. Herhaal dit bij alle vier de secties. Nu laat je het product intrekken, bij licht golvend haar laat je het 15 minuten intrekken. Heb je golvend of licht krullend haar? Dan laat je het product 25 minuten intrekken. Bij krullen laat je het product 40 minuten inwerken. Vervolgens droog je het haar met behulp van een föhn en een platte borstel. Daarna stijl je het haar met een stijltang tot het volledig steil is.
  3. De laatste stap in deze keratine behandeling is de Pefect Shine Deep Conditioning Treatment Mask. Je spoelt eerst je haar uit en brengt daarna dit masker aan op nat haar. Kam het haar goed door en laat het vervolgens goed intrekken. Bij fijn haar laat je het 10 minuten intrekken, bij normaal haar 15 minuten en bij dik haar laat je het masker 20 minuten intrekken. Wanneer het masker is ingetrokken, spoel je het haar nog 8 minuten grondig uit om alle restanten te verwijderen. Vervolgens style je het haar naar wens.

De voordelen van de Perfect Shine Keratin Smoothing Kit zijn dat het haar tot wel 4 maanden glad en steil is, ook wordt het vochtgehalte op niveau gebracht door deze behandeling. Wil je geen steil haar? Dan zijn er ook keratine behandelingen van Perfect Shine die het haar herstellen, dit is de Perfect Shine Keratin Repair System Kit. Speciaal voor droog, pluizig haar is er de Perfect Shine Keratin Hydrating System Kit.

Keratin Complex PBO Try Me Kit

Een andere keratine behandeling voor thuis die enorm populair is bij onze klanten is de Keratin Complex PBO Try Me Kit. Deze set is ideaal voor zowel steil als krullend haar. Steil haar wordt prachtig glad en glanzend en krullen worden extra gedefinieerd. Deze uitgebreide set bevat 5 verschillende producten en een handige gebruiksaanwijzing. De keratine behandeling gaat als volgt in zijn werk:

  1. Je start je thuisbehandeling met de Clarifying Shampoo. Deze breng je royaal aan en masseer je in op het haar vanaf de wortel tot aan de punten. Vervolgens spoel je de shampoo grondig uit.
  2. Vervolgens gebruik je de Color Care Shampoo, ook deze masseer je goed in en spoel je vervolgens grondig uit.
  3. De derde stap bestaat uit de Blow Out Keratine Treatment. Je verdeelt het haar in vier secties en brengt de treatment aan vanaf 2 cm vanaf de haaraanzet tot de punten. Dit product is zuinig in gebruik, gebruik dus nooit meer dan 7-10ml voor kort haar, 10-20ml voor middellang haar en 20-30ml voor lang haar. Wanneer je de treatment hebt aangebracht op alle vier de secties haar, laat je het intrekken. Bij licht golvend haar laat je het 15 minuten intrekken, bij golvend/krullend haar laat je het 25 minuten intrekken en bij (zeer) krullend haar laat je het 40 minuten intrekken.
  4. Nu breng je de Keratin Complex Picture Perfect Hair Masqueen aan en laat je het 5 tot 10 minuten intrekken. Vervolgens spoel je het haar grondig uit zodat alle restanten verwijderd worden.
  5. De laatste stap in deze keratine behandeling is de Keratin Complex Care Conditioner. Deze breng je aan op het hele haar en laat je ongeveer 5 minuten intrekken. Vervolgens spoel je de conditioner grondig uit.
  6. (optioneel) Je kunt na deze routine het haar drogen met een föhn en een platte borstel. Vervolgens kun je het haar stijlen met een stijltang om het haar extra glad te maken. Je kunt er ook voor kiezen om het haar natuurlijk op te laten drogen of een diffuser te gebruiken om de vorming van krullen te stimuleren.

Wil je alle keratine behandelingen voor thuis bekijken? Bekijk dan alle keratine behandelingen bij JohnBeerens.com.

Keratine haarproducten

Naast keratine behandelingen bieden we bij JohnBeerens.com ook verschillende verzorgingsproducten met keratine. Zo kun je de voordelen van keratine toevoegen aan je dagelijkse routine. Een van onze bestsellers is de Chi Keratin lijn, deze producten voeden het haar intens en gaan droog en pluizig haar tegen. Ook kun je ervoor kiezen om de CHI Keratin Conditioner toe te voegen aan je routine, op deze manier herstel je de vochtbalans in het haar waardoor pluizig en droog haar verleden tijd wordt. Een ander populair product is de Davines Nourishing Keratin Sealer, dit product voorkomt gespleten punten en voedt en beschermt het haar door middel van Keratine. Je kunt dit product op elk moment aanbrengen en hoef je niet uit te spoelen. Alle verzorgingsproducten met keratine shop je hier.

Heb je vragen over keratine behandelingen?

Kom je er niet uit of weet je niet welke behandeling het beste bij jouw haartype past? Neem dan gerust contact op met onze BeautyCare, zij helpen je graag verder met al je beautyvragen en kunnen je persoonlijk advies geven. Ze zijn te bereiken via [email protected] of op werkdagen telefonisch via +31 (0)13 – 5 30 20 10

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje