27 Jun. 2022

Hoe bereid jij jouw haar voor op de zomer?

Zon, zee en strand, die woorden klinken als muziek in onze oren, maar we moeten niet vergeten dat ons haar wat extra bescherming nodig heeft in de zomer. Je beschermt je huid altijd met zonnebrand, maar denk je ook wel eens aan bescherming voor je haren? In deze blog vertellen wij je alles over hoe je het beste je haar kunt beschermen tegen de zon, en beschadigd haar kunt herstellen!

Deel dit artikel:

Zon, zee en strand, die woorden klinken als muziek in onze oren, maar we moeten niet vergeten dat ons haar wat extra bescherming nodig heeft in de zomer. Je beschermt je huid altijd met zonnebrand, maar denk je ook wel eens aan bescherming voor je haren? In deze blog vertellen wij je alles over hoe je het beste je haar kunt beschermen tegen de zon, en beschadigd haar kunt herstellen!

Kan je haar beschadigen door de zon?

Hoe herstel je beschadigd haar in de zomer en tijdens een hittegolf? Bescherm je haar in de zon! De zon en de zomer in het algemeen kunnen ons haar erg beschadigen. Het haar kan broos aanvoelen, raakt sneller in de knoop en je puntjes lijken en voelen misschien wel doder dan ooit. Wij gaan je alle tips geven over haarverzorging in de zomer. Zo geniet jij heel de zomer lang van gezond haar en eindig je niet met een bos stro aan het einde van de zomer.

Naast het feit dat de zon eigenlijk een 24/7 föhn is voor het haar, zijn chloor en het zout in het water ook niet het allerbeste voor je haar. Voordat we gaan vertellen wat je kunt doen tegen haarbeschadiging, lees dan eerst even over de gevolgen van de zomer op ons haar.

Wat zijn de gevolgen van de zon voor ons haar?

1.      Beschadigd en droog haar

Wanneer je tijdens die heerlijke dagen lekker aan het genieten bent in je bikini op het strand, heeft je coupe stiekem heel wat te verduren. De zon kan heerlijk zijn, maar heeft helaas een uitdrogende werking op je haar. In combinatie met alle andere factoren die hierbij komen kijken zoals, zee, zand, chloorwater en wind kan dit zelfs tot haarbeschadiging leiden. Genoeg hydratatie voor zowel huid, als haar is dus echt key.

2.      Verkleuring van je haar

Tijdens de zomer bestaat de mogelijkheid ook dat je haar verkleurd. Dit kan soms wel heel leuk zijn natuurlijk, ik vind het altijd heerlijk als mijn haar gedurende de zomer lekker blond en licht wordt. Helaas vervaagd de kleur wel, en zal er ook wat minder glans zijn dan normaal.. dat is dan wel weer minder.

3.      Gespleten haarpunten

Droog haar uit zich vaak in gespleten haarpunten. Hoe droger je haar, hoe minder elasticiteit er in het haar zit. Je haarlokken breken hierdoor makkelijker af bij het borstelen of stylen. De zon droogt het haar nog meer uit, waardoor je meer last hebt van gespleten haarpunten. Belangrijk is om het haar te blijven voeden en hydrateren met de juiste haarverzorging. De producten uit de Waterclouds Repair-lijn zijn echt helemaal top voor alle problemen rondom haarbeschadiging, waaronder dus beschadiging door de zon.

4.      Een heel pijnlijk gevolg: verbrandde hoofdhuid door de zon

Helaas beschermt je haar je hoofdhuid niet. De zon schijnt ook gewoon op je hoofdhuid, en dit kan leiden tot een droge/verbrande hoofdhuid. Dit kan een negatief effect hebben op de haarwortels. Gebruik daarom altijd een petje of een hoed om je hoofdhuid zo goed mogelijk te beschermen.

Wat te doen tegen droog haar door de zon?

Ja.. van het lezen van deze gevolgen word je natuurlijk ook niet echt vrolijk. Daarom geven wij een aantal hele makkelijke tips om deze zomer te kunnen toepassen. Zo houd jij je haar stralend tijdens en na de zomer.

5 Tips om je haar te beschermen tegen de zon

Gebruik dagelijks een hittebeschermende spray.

Dit kan gewoon dezelfde spray zijn, die je voor dat je je haar gaat stijlen op doet. Wanneer het product een hitte beschermende werking heeft, is dit ook goed genoeg tegen de zon. Vaak hebben deze producten ook een voedende werking, dus tegelijkertijd meer voordelen dan alleen hitte bescherming. De Deep Shine creme van Waterclouds helpt om het haar in model te brengen, een mooie glans te geven maar ook om het haar te beschermen tegen hitte en andere schadelijke factoren. Perfect om iedere ochtend een beetje aan te brengen. 

Draag een trendy hoed of pet

Je beschermt je haar en hoofdhuid tegen de zon, maar je ziet er tegelijkertijd toch ook gewoon helemaal fabulous uit. Je ziet sowieso dat de hoeden dit seizoen weer helemaal terug komen, dus maak je outfit af en bescherm je hoofdhuid!

Gebruik producten die hydraterend zijn

Het allerbelangrijkste om te doen is producten te gebruiken die hydraterend zijn. Hydraterende producten werken namelijk anti-uitdrogend. Neem dus zeker op vakantie al je haarmaskers en oliën mee, om je haar net dat extraatje te kunnen bieden na een dagje bakken aan het strand. De hairbutter en Argan Oil haarserum van Waterclouds hydrateren het haar en bieden de perfecte verzorging na een dagje tannen.

Haarkleur beschermen in de zomer

Helemaal met gekleurd haar, is het slim om je haar zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon. Ga je wel de zon in, altijd een hitte beschermer aanbrengen! Is het kwaad al geschied? Gebruik dan een haarmasker om het haar te herstellen. Het Waterclouds Repair haarmasker helpt de kleur te beschermen en de glans weer terug te brengen.

Droog haar door chloor voorkomen

Niets is zo heerlijk dan na een hele dag aan het strand te hebben gelegen, daarna nog een plons te doen in het chloorbad. Even al het zout van je lichaam af en lekker zwemmen en chillen in een rustig chloor bad. Voor mij is dat altijd de perfecte afsluiter van een heerlijke stranddag. Maar ja.. helaas heeft chloorwater ook een uitdrogend effect op je haar. Om dit te voorkomen is het altijd wassen van je haar na een dagje chloor en strand. Zo weet je zeker dat alle restjes zout water, chloor en zand zijn verdwenen. Was je haar dan wel met een shampoo speciaal voor beschadigd haar, zodat die uitdroging van die dag voorkomt. Wij raden de shampoo van de Repair-lijn van Waterclouds aan. Deze shampoo is echt de beste shampoo voor beschadigd haar. Die zorgen ervoor dat je weer met stralende lokken ’s avond aan het diner kunt zitten! 

Hoe herstel je beschadigd haar in de zon?

Kom je thuis van je heerlijke zomervakantie, helemaal zen en bijgekomen, maar merk je dat je haar aanvoelt als een stuk stro? Zon, zee, strand kunnen al snel een uitdrogende werking hebben op het haar, en daarom is het belangrijk dat je je haar net wat extra aandacht geeft gedurende de vakantieperiode. Met de producten van de Waterclouds Repair lijn, herstel jij tijdens maar ook na je vakantie je lokken en zorg je ervoor dat ze weer extra gevoed worden. Wij raden aan de producten al mee te nemen tijdens je vakantie, maar ben je daar nu net te laat mee? Dan kun je ze altijd na je vakantie nog gebruiken.

Ga bijvoorbeeld voor de Waterclouds Repair Kit. Deze bevat de shampoo, haarmasker en argan olie haarserum. De producten bevatten geen parabenen of alcohol en voeden het haar en herstellen de haarstructuur. Door deze producten herstel jij je haar weer volledig, en keer je dofheid om in een mooie glans. En een leuke bijkomstigheid, ze ruiken ook echt heerlijk!

shop de producten uit de waterclouds repair care lijn

De beste haarverzorging voor droog haar koop je bij JohnBeerens.com

Opzoek naar haarverzorging voor droog haar? Je vindt de fijnste producten bij JohnBeerens.com. Hier hebben we alles om beschadigd haar te herstellen en weer te laten stralen. Heb je last van droog haar en weet je niet wat je er mee aan moet? Ga dan voor de producten uit de Waterclouds Repair lijn. Deze voeden en herstellen je haar, zodat jij weer gaat stralen!

Haarverzorging in de aanbieding?

Altijd opzoek naar de beste deals voor jouw haarverzorging? Hou zeker de website in de gaten wat wij hebben altijd de leukste kortingsacties en deals. Nog vragen? Stel ze dan in de comments en een van onze beautyspecialisten komt zo snel mogelijk bij je.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje