Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

18 Feb. 2020

BioSilk Silk Therapy: Herstel je haar met pure zijde!

Dat zijde goed is voor het haar, weet je waarschijnlijk al. Maar weet jij ook waarom zijde een wondermiddel is voor beschadigd haar? Wist je bijvoorbeeld dat BioSilk Silk Therapy 17 van de 19 aminozuren die het haar bevat, heeft? Lees in deze blog alles wat je moet weten over zijde voor het haar en de huid!

Deel dit artikel:

 

Alles over zijde voor het haar

Zeg BioSilk Silk Therapy en bijna elke vrouw, weet over welk haar wondermiddel je het hebt. Dit haarserum verrijkt met zijde, is niet voor niets één van de best verkochte cosmetica producten ter wereld. Lees in deze blog alles over de effecten van zijde op het haar (en ook de huid).

Wat is zijde precies?

Als je aan zijde denkt, is de heerlijke zachte elitaire stof, waarschijnlijk het eerste wat bij  opkomt. Echte zijde is een natuurvezel, opgebouwd uit eiwitten. De woorden “pure zijde”, “100% zijde” en “zuiver zijde” mogen alleen gezegd worden over 100% echte zijde: vezels uitsluitend afkomstig van zijdevoortbrengende insecten zoals bijvoorbeeld de zijde rups.

Alles over zijde en aminozuren

Zijde bestaat uit maar liefst 18 aminozuren. Eén van deze aminozuren heet fibroïne: een vezelachtige proteïne die de fijne draden vormt in ruwe zijde. Deze eiwitten vormen samen de bouwstenen van de zijde. Het eiwit fibroïne heeft een kristalachtige structuur die het licht verstrooit en zijde de kenmerkende glans geeft. Het helende vermogen van zijde op onze huid is ook te danken aan de vergelijkbare eiwitstructuur (aminozuren) en pH-waarde van onze huid, als het over het eiwit fibroïne gaat.

BioSilk Silk Therapy: zijde voor het haar

Genoeg over de geschiedenis van zijde. Wat je natuurlijk wilt weten is, wat zijde voor het haar kan betekenen. BioSilk Silk Therapy staat bekend om haar zijde en mede de helende effecten op het haar. Decennia lang staat zijde bekend als dé luxueuze stof voor de rijken en hoogheden. Zijde was niet alleen de meest begeerde soort stof.  Ook is het één van de sterkste vezels ter wereld. Vergelijk het gerust maar met staal. Uitvinder en oprichter van zijde voor het haar, Farouk Shami besloot onderzoek te doen naar wat zijde voor het haar kan betekenen en hoe dit verwerkt kan worden in haarproducten. En zo is BioSilk Silk Therapy geboren in 1986.

BioSilk: 17 van de 19 aminozuren

Farouk ontdekte dat elk eiwit van zijde, 17 van de 19 aminozuren die het haar bevat, heeft. De haarguru wist toen dat vrouwen drie dingen heel graag wilden als het om hun coupe ging: glanzend, gezond en geconditioneerd haar. Hij slaagde erin met één product de oplossing te vinden voor deze drie haarproblemen.

Dit was een primeur in de haar beauty wereld. Pure natuurlijke zijde was hiervoor nooit gebruikt voor haarverzorging. Farouk verwerkte zijde in een gewichtloze leave-in die het haar herstelt, verzacht en beschermt! Naar aanleiding van deze innovatieve leave-in, breidde het assortiment van Biosilk meer uit naar verschillende haarverzorgingsproducten.

Hoe werkt BioSilk Silk Therapy?

Zoals onze eigen haarexpert John Beerens het uitlegt, BioSilk Silk Therapy vult de haarvezels op waar dit nodig is. Hij noemt de leave-in ook wel liquid hair vanwege die 17 aminozuren die overeenkomen met de aminozuren in het haar. De andere twee aminozuren zijn niet te vervangen.

BioSilk Silk Therapy: zijdezachte huid en zijdezachte haren

Pure zijde is hydraterend vanwege de huid/haar-eigen aminozuren (eiwitten) waaruit zijde is opgebouwd. In tegenstelling tot satijn van katoen of polyester, is zijde-satijn een 100% natuurproduct. BioSilk Silk Therapy is vanwege de pure zijde hydraterend voor de huid, voorkomt pluizig haar en kan het ontstaan van rimpels op de huid helpen vertragen. Ook houdt je föhnbeurt langer mooi aan en voorkomt het gespleten haarpunten.

Bewezen kenmerken van zijde:

  • Geeft glans en veerkracht aan het haar
  • Anti-allergisch
  • Anti-transpiratie
  • Brandvertragend
  • Verkoelend
  • Anti-statisch

BioSilk Silk Therapy voor de huid

Veel mensen weten niet dat BioSilk Silk Therapy ook voor de huid veel kan betekenen. Zo wordt het wondermiddel door tig vrouwen gebruikt om zich te scheren. Ook wordt het gebruikt als vervanging voor body lotion. En sommige dames voegen zelfs een paar druppels BioSilk Silk Therapy aan hun foundation en creëren zo een extra glow. Ook wordt het in de porno-industrie als glijmiddel gebruikt! Over de multifunctionaliteit van het beauty product hoef je dus niet te twijfelen.

7x tips voor gebruik BioSilk Silk Therapy

Je kunt gerust de conclusie trekken dat dit wondermiddel een multi-functionele beauty product is voor haar en huid. Hoe fijn is het niet om met één product je haar en huid te kunnen verzorgen! We sommen hier nog op waar BioSilk Silk Therapy voor gebruikt kan worden:

  • Smeer BioSilk Silk Therapy en voorkom rimpels op je huid (gezicht/lichaam)
  • Gebruik het als hittebeschermer bij het gebruik van hitte tools voor je haar
  • Tijdens zonvakanties aanbrengen op het haar. De zon opent de haarschubben, waardoor de zijdebehandeling nog beter inwerkt.
  • Scheer je benen, oksels en bikinilijn met BioSilk Silk Therapy en voorkom irritaties of droge plekken.
  • Breng een grote hoeveelheid BioSilk Silk Therapy aan in het haar en seal dit erin met de stijltang. De hitte zorgt ervoor dat het beter inwerkt. Dit kun je zien als een hitte treatment tegen pluizig/beschadigd haar. De dag erna kun je het eruit spoelen.
  • Zijde houdt 3x haar eigen gewicht in vocht vast, dit zorgt ervoor dat je haarkleur ook langer mooi blijft.

Shop het beste aan zijde voor je haar!

5x BioSilk toppers!

BioSilk heeft een groot aanbod aan haarverzorging. Wij geven je hier een samenvatting van onze toppers op basis van beste verkoop en recensies.

Biosilk Silk Therapy

BioSilk Silk Therapy is een uniek serum gemaakt van echte zijde dat de structuur en de glans van het haar herstelt én beschermt. De silk kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor sterk vochtregulerend. De Biosilk Silk Therapy bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar: het herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag.

BioSilk Silk Therapy Lite

Een lichtgewicht serum wat het haar beschermt, verstevigt en glad maakt. BioSilk Silk Therapy Lite is een uniek serum gemaakt van echte zijde dat de structuur en de glans van het haar herstelt én beschermt. Deze Lite Silk is speciaal ontwikkeld voor fijn en dun haar. De silk kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor sterk vochtregulerend.

Biosilk Silk Therapy Conditioner

Een milde conditioner voor een zachte reiniging en fluweel zacht haar. BioSilk Silk Therapy Conditioner is een crèmespoeling die mild voor het haar is. De haarschubben worden door deze conditioner gesloten. Hierdoor ziet het haar er weer gezond uit. Door de vochtinbrengende bestanddelen van de BioSilk Silk Therapy Conditioner wordt het haar gevoed. Vitamines en kruiden zorgen ervoor dat het haar weer heerlijk zacht en soepel aanvoelt.

Biosilk Thermal Shield Hittebescherming

Hittebestendig haarserum op je haar optimaal te beschermen tegen hitte van stylingtools, deze hittebescherming geeft een glanzend effect aan het haar. Deze geavanceerde formule bevat zijde en andere ingrediënten om het haar te beschermen tegen de hitte styling tools. Tegelijkertijd zorgt het voor langhoudende stylingresultaten met een ultieme glans. BioSilk Thermal Shield is vrij van SLS en siliconen.

BioSilk Silk Therapy with Coconut Oil Leave in Treatment

Een heerlijk leave-in treatment verrijkt met kokosolie. Kokosolie is een wondermiddel voor zwakke haren. Het verstevigt je lokken en gaat pluis tegen. Biosilk Silk Therapy with Coconut Oil is een lichtgewicht leave-in treatment die het haar intensief hydrateert. Het is gemaakt van echte zijde en biologische kokosolie dat de structuur en de glans van het haar herstelt én beschermt.

Verwen je haar met zijde

Wil je je haarlokken verwennen en optimaal verzorgen met de helende effecten van zijde? Check het uitgebreide BioSilk assortiment van JohnBeerens.com en verwen je coupe met zijde! Make your hair as soft as silk!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje