Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

17 Jan. 2023

NEW! VoCe! Clean, Vegan & Sustainable

Een gids voor fijn haar: verzorging, styling en onderhouden.


Iedereen is geboren met een eigen haarstructuur, en voor degene met een fijne haarstructuur, dat kan soms wel wat uitdagingen met zich meebrengen. Fijn haar staat bekend als zijdezacht en makkelijk te stylen. Maar fijn haar kan ook als een vloek worden beschouwd vanwege het gebrek aan volume en de neiging tot snel klitten. Laten we eens gaan kijken hoe je dit haartype het best kunt onderhouden en wat de beste producten ervoor zijn.

Deel dit artikel:

Hoe ziet fijn haar eruit?

Voor je je verdiept in de verzorging van fijn haar, kun je het beste eerst nagaan welk haartype je hebt. Als je fijn haar hebt, is de haarlok zelf klein in diameter en bevat deze minder proteïnen. Daardoor voelt fijn haar soms slap aan.

Vaak hebben mensen met natuurlijk lichter gekleurd haar een fijne textuur. Het heeft niet te maken met haardichtheid, dat is weer heel iets anders. De beste manier om de diameter van je haar te bepalen is door een streng haar tussen je vingers te houden. Als je het haar niet kunt voelen, dan heb je fijn haar.

Een ander kenmerk van fijn haar is dat het uit het niets vettig aan kan gaan voelen. De ene dag was je het, en de volgende dag is het slap en plat. Hoe los je dit op? Don’t worry, we’ve got you! We laten je precies zien hoe je je fijne haar moet verzorgen en hoe je het als een pro kunt sylen.

Wat is de juiste verzorging voor fijn haar

De beste manier om slap haar te voorkomen is door om de dag het haar te wassen. Bij fijn haar is volume shampoo je beste vriend! De Lift It Wash Volume Shampoo van Voce geeft je haar de extra boost die het nodig heeft en het verwijdert productopbouw. Hij is gemaakt met 100% veganistische ingrediënten en is vrij van agressieve sulfaten.

Wat conditioners betreft, kan het moeilijk zijn om de juiste hoeveelheid vocht te behouden zonder hierbij te overdrijven met teveel productgebruik. Belangrijk is dat je zo min mogelijk conditioner gebruikt en hierbij focust op de punten in plaats van op de wortels van je haar.

Probeer in plaats van een traditionele conditioner onder de douche eens een leave-in behandeling voor blijvende gladheid die helpt tegen klitten en knopen. VoCe’s Miracle Leave In Conditioner is licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken. Het gebruikt tarwe proteïne om je lokken te versterken en is perfect om je haar voor te bereiden op hitte.

Fijn haar is vooral gevoelig voor breuk als het nat is. Dep je haar droog als je uit de douche komt met een microvezel handdoek of een katoenen t-shirt. Vermijd het wrijven van je haar met je badhanddoek, want dat is vragen om een pluizige boel en beschadigding voor je haar.

Je haar borstelen als het nat is, is ook een manier om breuk en gespleten punten te voorkomen. Wacht met borstelen tot je haar bijna droog is en breng een hittebeschermer aan voordat je het droogt of krult.

Voor nog meer volume kun je de Volume Mist spray van VoCe op je haar aanbrengen. Deze gewichtloze mist biedt bescherming en lift je lokken met behulp van kelp en gemberwortelextract. Deze ingrediënten werken samen om de haargroei te stimuleren en de glans te verhogen zonder het haar plat te maken.

Belangrijke aandachtspunten voor fijn haar

Een van de vervelendste aspecten van fijn haar zijn de knopen die zich vormen. Wanneer je het niet verwacht, besluit je haar een vogelnest te worden en vraag je je af wat er nou daadwerkelijk ineens gebeurt is. Om dit tegen te gaan, gebruik dan minstens één keer per week een diepe conditioner om de gladde textuur van je haar een boost te geven. Probeer hiervoor VoCe’s Essential Haircare Moisture Hydrate set. Het vult de haarstrengen aan voor zacht en veerkrachtig haar. Het is gemaakt met sheabutter voor een vocht barrière en hibiscus om de hoofdhuid te kalmeren.

Een ander belangrijk punt van zorg voor fijn haar is schade door hitte – föhnen en steilen kan een zware tol eisen van je haar. Haar met zo’n fijne textuur kan de hitte van hoge temperaturen die de haarzakjes verschroeien niet aan. Om glad en zijdezacht aanvoelend haar te behouden, beperk je het gebruik van hitte tot een minimum. Omarm ook wel eens je natuurlijke coupe! Als je toch hiite gaat gebruiken, gebruik dan ten allen tijden een hittebeschermer. Dit voorkomt dat je haar verbrandt terwijl je die beachy waves probeert te maken. Het Thermal Heat Mask van VoCe is volledig alcohol vrij, zodat je haar beschermt wordt tegen hitte met een gewichtloze toepassing.

Om deze spray goed te gebruiken, breng je hem aan op droog of vochtig haar voor dat je met je hittetool aan de weer gaat. Schud de fles en verdeel je haar in kleine secties en breng het op elke sectie aan. Spray het op minstens 20 centimeter afstand van je haar. De arganolie in de hittebeschermer zal je haar hydrateren en verzorgen zonder dat het uitdroogt.

De laatste zorg voor fijn haar is dat het snel vettig kan ogen. Als je haast hebt om de deur uit te gaan, ga dan niet weg met nat haar. Dan ziet je haar er alleen maar vet uit, zelfs als het helemaal schoon is. Als je je wasbeurt iets te lang hebt uitgesteld, kan een beetje droogshampoo geen kwaad. VoCe’s Refresh Me Dry Shampoo revitaliseert je haar door olie op te nemen en opbouw te verwijderen.

Wat zijn de beste kapsels voor fijn haar?

Bij VoCe weten ze dat kapsels een essentieel onderdeel zijn van hoe je je voelt over je algemene look. Daarom hebben we enkele van de beste kapsels voor fijn haar samengesteld om te laten zien hoe jij het beste uit je lokken kunt halen.

  • Een korte bob is een stijlvolle look voor iedereen. Een ‘’blunt cut’’ accentueert de textuur van je haar op een positieve manier. Een wat denk je nu misschien? Een blunt cut wilt zeggen dat je je haar op één lengte laat knippen.
  • Een getextureerde lange bob (oftwel lob) is een leuk en eigenzinnig kapsel dat je lokken doet opvallen. Stijl het met lichte, beachy waves voor nog meer volume!
  • Een pixie cut voegt dimensie toe aan je haar, en de schaarste van het kapsel creëert juist diepte. Deze gedurfde look geeft je stijl karakter en een unieke uitstraling.
  • Een half lang kapsel met gelaagde uiteinden geeft je haar een spark en vergt helemaal niet veel onderhoud om bij te houden. Dit kapsel is perfect voor vrouwen die altijd onderweg zijn, of die ’s ochtends het liefst zo lang mogelijk in bed willen blijven. ;)
  • Een langer kapsel met wispy bangs (een pony die een beetje piekt) zorgt voor veel beweging in je haar. Dit is een geweldige optie voor mensen die niet van hun lengte af willen, maar wel een beetje extra definitie aan het haar willen toevoegen.

Wat zijn de beste haarstijlen voor fijn haar?

Nu we de kapsels voor fijn haar hebben besproken, kunnen we het nu gaan hebben over hoe je het haar kunt stylen. Er zijn verschillende manieren waarop je je haar kunt stylen om je look te veranderen zonder het te knippen. Soms maakt een vlecht of een knotje al verschil.

  • Een half op, half neer kapsel is uitstekend om volume in je haar te creëren. Je kunt gezichtsbepalende stukken naar beneden laten om je botstructuur te accentueren en de bovenste stukken naar achter vast maken. Doe het in een knot, paardenstaart of vlecht voor het beste eind resultaat.
  • Een opgestoken kapsel voor formelere evenementen ziet er moeiteloos en prachtig uit. Trek al je haar naar boven en toupeer het een beetje. Laat je pony, bangs of andere kleine plukjes weg voor een meer rommelig effect.
  • Een Franse vlecht recht op je rug is makkelijk, maar dat maakt hem niet minder mooi. Doe haarlak op de vlecht en trek er stukken uit om ze losser te maken en textuur te creëren.

Nog een aantal nuttige tips voor fijn haar

  • Breng geen conditioner aan op je hoofdhuid
  • Haarmousse is je beste vriend als het gaat om volume
  • Met highlights breng je meer textuur aan bij fijn haar
  • Als je naar de salon gaat, ga dan voor behandelingen die je lokken meer volume geven
  • Als je een kapsel of stijl kiest, houd dan rekening met je gezichtsvorm
  • Extensions zullen niet alleen lengte toevoegen, maar ze zullen ook het haar er voller uit laten zien

Producten voor fijn haar kopen bij JohnBeerens.com

Het is belangrijk om van je haar te houden, ongeacht de textuur. VoCe is een merk met producten voorzien van alleen de best mogelijke ingrediënten, zodat het haar er altijd goed uit ziet en goed verzorgd wordt. Als je klaar bent om je haarroutine op de schop te gooien, probeer dan VoCe’s producten voor fijn haar en ik weet zeker dat je versteld zult staan. Je koopt de haarproducten van VoCe gemakkelijk en snel bij JohnBeerens.com.

Liefs!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje