Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

14 Jul. 2020

Dierproefvrije haarverzorging. Wat houdt het precies in? Lara Larissa vertelt je er alles over!

Wil jij ook je steentje bijdragen aan het welzijn van dieren? In deze blog legt Lara Larissa cruelty free make-up artist en haarstylist tot in de details uit wat dierproefvrij haarverzorging precies is. Ook lees je welke haarverzorging bij ons cruelty free is! Ben je benieuwed naar onze cruelty free beauty producten? Lees dan snel door.

Deel dit artikel:

Alles over dierproefvrije haarverzorging

Dierproefvrije haarverzorging. Wat houdt het precies in?

We zien het steeds meer voorbij komen; cruelty free. Klinkt goed denk je dan. En dat is het ook! Maar wat houdt dat nu eigenlijk precies in? Ik ben Lara Larissa, cruelty free make-up artist en haarstylist. In deze blog geef ik je een 101 lesje cruelty free a.k.a. dierproefvrij bij haarverzorging met tips voor de fijnste producten die onder deze categorie vallen.

Wat is cruelty free haarverzorging precies?

Sinds 2013 is het in Europa verboden om producten en ingrediënten op dieren te testen. Nou zou je denken dat alles wat dan in Europa verkocht wordt niet op dieren getest is. MISPOES! Helaas vinden bedrijven daar helaas altijd een manier voor om het te omzeilen. In China is het omgedraaide van toepassing. Daar is het namelijk verplicht om te testen op dieren voordat het product in de winkels wordt verkocht. Alle merken die dus producten verkopen in China testen via een omweg eigenlijk op dieren en dat is helemaal niet nodig met alle technologie van tegenwoordig. Meer dan 115 miljoen dieren wereldwijd worden gebruikt en/of gedood voor dierproeven (knuffel je konijn maar even extra stevig zou ik zeggen;-)). Dierproefvrij betekent dat het eindproduct en de gebruikte ingrediënten niet door een land of derde partij op een dier getest zijn. En dus dat al deze narigheid er niet bij kwam kijken, hoera!

shop vegan haarverzorging

Welke cruelty free haarverzorging zijn fijn?

Welke haarverzorgingsproducten zijn dan fijn én dierproefvrij hoor ik je vragen. Dat zijn er genoeg en daar kan ik eindeloos over door praten maar dat zal ik jullie gelukkig niet aandoen! Ik houd het voor nu even bij een paar tips van mijn Favs.

Beschadigd haar

Is je haar flink beschadigd en heb je last van haarbreuk? Dan adviseer ik het diepverzorgende systeem van Olaplex, die tevens ook vegan is! Er zit een speciale gepatenteerde formule in met een hele dure naam, genaamd de Olaplex bond building chemistry wat gezien wordt als dé nieuwe haarrevolutie. Het systeem is gemaakt om het haar van binnenuit te herbouwen en wetenschappelijk getest op effectiviteit. En gelijk had die test! Na het eerste gebruik merkte ik al verschil. Lees in de blog over Olaplex alles over deze magische herstelbehandeling!

Pluizig haar

Zoek je iets wat pluizig haar tegengaat? Dan gaat je haar producten met arganolie heerlijk vinden en je daarvoor bedanken. Het merk Moroccanoil gebruikt een hoge kwaliteit arganolie en heeft voor verschillende type haar, van fijn tot krullend haar, hele fijne treatments. Zo kun je het precies op jou type haar afstemmen. Ik weet niet hoe dat bij jou zit maar als ik haarverzorging gebruik voor volume dan wordt het een onhandelbare droge boel. Met de volume lijn van Moroccanoil heb je daar geen last van en creëer je volume waardoor je haar er weer levendig en vol uitziet. Deze is trouwens ook in een super cute travel size kit te verkrijgen. Lees in de blog over pluizig haar alles wat je erover moet weten!

Geblondeerd haar

De award voor beste zilvershampoo die je haar de perfecte tint geeft zonder het uit te drogen is wat mij betreft de blonde angel wash shampoo van Kevin Murphy. Ik heb zelf licht geblondeerd haar waar ik af en toe de gele gloed weer even uit moet halen. De meeste zilvershampoos trekken vaak al het leven uit je haar en als je niet oplet, kunnen ze een te blauw grijze gloed geven. Ik ben het type dat aardig wat onder de douche kan wegdromen dus ik heb me aan die look aardig vaak schuldig bevonden. En als extraatje ga je er ook nog eens grauw in je gezicht uitzien. Niet echt de look waar we voor willen gaan natuurlijk! We willen er als een Scandinavische godin uitzien! Nou ga je niet spontaan getransformeerd worden in een Scandinavische godin maar met de blonde angel wash shampoo van Kevin Murphy kom je er wel een stapje dichterbij in de buurt. Het geeft je blonde haar de perfecte coole tint én hydrateert het. Win win zeg ik!

Wat is het voordeel van cruelty free producten voor het haar zelf?

Bij haarverzorging hoort niet alleen het haar maar ook de hoofdhuid. Je huid is je grootste orgaan dus het is belangrijk om deze goed te verzorgen. Schadelijke stoffen worden makkelijk opgenomen door je huid en hebben uiteindelijk effect op je gezondheid, deze stoffen willen we dus zoveel mogelijk ontwijken. Als een merk ervoor kiest om dierproefvrij te zijn dan is de kans groot dat ze daarvoor hebben gekozen omdat ze begaan zijn met het welzijn van deze onschuldige dierten en het milieu. Vaak kiezen ze dan voor natuurlijke en soms zelfs biologische ingrediënten die vrij zijn van de schadelijke stoffen die we willen ontwijken. Deze ingrediënten zijn mild in gebruik en voorkomen dat je haar uitdroogt of gekleurde haar vervaagt. Het voordeel van cruelty free producten is dat je met een kleine aanpassing niet alleen je haar en hoofdhuid een plezier doet maar ook meteen het milieu veiliger maakt!

Mijn cruelty free haarroutine

Om mijn wens er als Scandinavische godin uit te komen zien verder uit te werken, ben ik nu een haarlijn aan het uittesten van SachaJuan. Ja ja, je raadt het al... Dit merk komt natuurlijk uit Scandinavië ;-). Het is tevens ook vegan en niet verkeerd voor de oogjes met mooi minimalistisch design. Mijn haar is flink beschadigd en heeft aardig wat verzorging nodig! Als eerste stap gebruik ik de intensive repair shampoo. Deze natuurlijke shampoo zorgt er na het wassen al voor dat mijn haar zacht en gezond aanvoelt. Dit heb ik trouwens niet snel met shampoos dus als jij daar ook last van hebt dan is dit echt een aanrader. Als stap twee gebruik ik de bijbehorende intensive repair conditioner en als ik mijn haar een extra boost wil geven de hair repair treatment als haarmasker. Als extra klapper gebruik ik na het douchen óók nog de over night hair repair. Er zit trouwens een speciale uv-protector in deze producten wat ideaal is als bescherming tijdens het zonnige weer. Als mijn haar kon praten dan zou ze zeggen dat ze hier enorm blij mee is en misschien al zelfs een Zweeds accentje ontwikkeld heeft! De over night hair repair van SachaJuan wissel ik af en toe af met de Olaplex Nr.6 leave in conditioner die ook heel fijn is om je haar mee te stylen.

Tip; wil je voor die Kim K. wetlook haarstijl gaan dan kun je deze creëren door een ruimere hoeveelheid door je haar van aanzet tot punt aan te brengen. Het mooiste bij deze look is om een zijscheiding te maken en een kant achter je oor te doen. De Olaplex Nr.6 is best een geconcentreerd product dus je hoeft daar echt niet enorm veel voor te gebruiken.

shop de vegan sachajuan haarverzorging

Cruelty free haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com?

Benieuwd naar nog meer tips? Of heb je vragen? Laat ze hieronder in een reactie achter. Op mijn Instagram @bylaralarissa deel ik make-up en haar looks waarbij ik gebruik maak van alléén dierproefvrije producten! Ben jij nu ook overtuigd en wil jij de overstap maken naar dierproefvrij? Je kunt met een simpele handeling al groot verschil maken! Het hoeft echt niet moeilijk te zijn en er zijn genoeg mooie producten te vinden. Op de https://www.peta.org/ website én app vind je nog meer informatie over dierproeven en een lijst met alle merken die niet op dieren testen. Wil je het meteen helemaal goed doen en voor volledig vegan producten gaan? Dan kun je deze heel gemakkelijk vinden onder het vegan kopje op JohnBeerens.com.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje