18 Jan. 2018

De perfecte verzorging voor lang haar in 7 stappen

Perfecte lange lokken zijn prachtig om te zien. Het verzorgen ervan vergt wat tijd en geduld! Volg deze 7 stappen om het haar ontzettend lang en gezond te houden.

Deel dit artikel:

Perfecte, lange lokken. Wie droomt er niet van? Het verzorgen ervan vergt echter wat tijd en geduld! Volg deze 7 stappen om het haar ontzettend lang en gezond te houden.

Stap 1: Was het haar met een milde shampoo. Verdeel een kleine hoeveelheid shampoo bij de haaraanzet en masseer dit zacht in. Spoel het vervolgens af, de shampoo gaat vanzelf langs de haarpunten waardoor het haar minder shampoo nodig heeft en toch schoon wordt. Gebruik hierbij bijvoorbeeld de Redken Natural Science All Soft Shampoo. Deze shampoo is vrij van parabenen, siliconen en sulfaten en is gefocust op het verzachten en hydrateren van het haar. 

Stap 2: Masseer de hoofdhuid tijdens het haren wassen. Door het masseren gaat er meer bloed naar de hoofdhuid wat de haargroei stimuleert. Natuurlijk is het ook heerlijk en ontspannend!

Stap 3: Zijn jouw lange lokken droog of pluizig? Zorg er dan voor dat je de juiste conditioner gebruikt voor jouw haarprobleem. Breng de conditioner gelijkmatig aan en laat deze even intrekken. Spoel deze vervolgens grondig uit. De conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben een beschermlaag krijgen en het haar zijdezacht wordt. Een erg geschikte conditioner voor droog haar is de SachaJuan Intensive Repair Conditioner. Deze conditioner maakt droog en beschadigd haar weer soepel en biedthet haar maximale bescherming tegen UV-straling. 

Stap 4: Verzorg het haar intens met een voedend haarmasker. Gebruik een haarmasker eens in de twee weken voor een optimaal resultaat. Spoel het masker uit met koud water om de haarschubben te sluiten. Een van onze favorieten is de Waterclouds Repair Hairbutter. Dit intensieve haarmasker laat extreem droog, beschadigd haar weer zacht aanvoelen en geeft het haar een prachtige glans. Bovendien bevat dit haarmasker Provitamine 5 wat zorgt voor vochtbehoud en bescherming tegen uitdroging. 

2Wi4lV5mICel.jpg

Stap 5: Laat het haar na het wassen aan de lucht drogen en kam het haar zacht door met een grove kam als het droog is. Deze stap is essentieel om lang haar sterk en mooi te houden.

Stap 6: Zodra het haar droog en uitgekamd is, kun je een voedend haarserum aanbrengen. Verdeel een serum of haarolie vanaf halverwege het haar tot aan de haarpunten. Een serum of olie beschermt, verzacht en voedt het haar. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld eens de Redken Oil For All Haarolie. Deze haarolie is geschikt voor ieder haartype en maakt het haar gladder en zachter. Na gebruik is er een stralende glans zichtbaar en voelt het haar heerlijk zacht aan. 

Stap 7: Wanneer je gaat slapen is het beter voor lang haar om het los te dragen. Slaap op en satijnen kussen om haarbreuk tegen te gaan. Satijn zorgt ervoor dat het haar minder beschadigd wordt, doordat er minder wrijving plaatsvindt.

Tips:

1. Een eiermasker is ideaal voor lang haar. Het eiwit verstevigt de aanzet en gaat haarbreuk tegen. Zorg er wel voor dat je het masker koud en grondig uit het haar spoelt.
2. Laat om de zes weken het haar bijpunten om verdere splijting tegen te gaan.
3. Eet omega3-vetzuren om het haar gezond te houden. Deze goede vetten zitten onder andere in avocado, noten, zalm en lijnzaadolie.

De perfecte verzorging voor lang haar

Voor de perfecte verzorging voor lang haar heeft JohnBeerens.com een uitgebreid assortiment aan shampoos, conditioners, haarmaskers en haarserums

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje