Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

14 Nov. 2022

Onze top 9 beste haarmaskers van 2022

Heb je last van droog, pluizend haar? Gebruik je wel eens een haarmasker maar heb je niet echt het idee dat het effect heeft? Een haarmasker is er om beschadigd haar te herstellen, en het haar weer zichtbaar gezond en glanzend te maken. Er zijn alleen wel echt ontzettend veel verschillende soorten haarmaskers, voor verschillende haartypes. In deze blog zetten wij onze top 9 beste haarmaskers op een rij. Met een oogopslag weet jij welk haarmasker voor jou geschikt is!

Deel dit artikel:

Hoe gebruik je een haarmasker?

Je kunt een haarmasker heel eenvoudig toevoegen aan je was routine. Je kan ervoor kiezen om een haarmasker te gebruiken in plaats van je conditioner, maar als je extreem droog haar hebt kun je ook gewoon je conditioner en haarmasker allebei gebruiken.

Bij het aanbrengen van een haarmasker is het belangrijk dat het haar niet meer super nat is, maar een beetje handdoek droog is. Verveel vervolgens het haarmasker over de lengten en punten van je haar. Je brengt het haarmasker niet aan op de hoofdhuid, want dan bestaat de kans dat je haar sneller weer vet wordt na het douchen. Dat wil je natuurlijk niet.

Hoe vaak moet je een haarmasker gebruiken?

Hoe vaak moet je eigenlijk een haarmasker gebruiken? Nou dat ligt heel erg aan de conditie van je haar. Laat je bijvoorbeeld je haar regelmatig blonderen, dan raden we aan om een haarmasker toch wel 1 a 2 keer per week te gebruiken. Kies dan voor een haarmasker voor geblondeerd haar. Heb je gezond haar, en laat je het niet kleuren? Dan kun je zelf het beste aanvoelen wanneer het weer tijd is voor een haarmasker. Bijvoorbeeld na de zomervakantie, als je haar veel in de zon geweest is. Dat is wel een goed moment om weer regelmatig een haarmasker te gebruiken.

Hoe lang moet je een haarmasker laten zitten?

Over het algemeen heeft ieder haarmasker een inwerktijd. Het ene haarmasker moet wat langer inwerken dan het andere haarmasker. Als je je af vraagt hoe lang je een haarmasker moet laten inwerken, dan staat het altijd op het product zelf. Staat het er niet op? Ga dan uit van ongeveer 3 tot 5 minuutjes. Dan geef je het product echt de tijd om zijn werk te doen, en het haar te laten herstellen.

Welk haarmasker is het beste? Wij vertellen onze top 9!

#1: Moroccanoil Intense Hydrating Mask

Dit haarmasker van Moroccanoil is een van de best geteste haarmaskers, en een favoriet van velen. Dit is een goed haarmasker dat pluizig haar hydrateert, met als resultaat zacht en glanzend haar. Ben je nog niet bekend met de producten van Moroccanoil? Dan is de geur echt een cadeautje! De producten van Moroccanoil ruiken namelijk echt ongelofelijk lekker.

#2: Olaplex Hair Perfector Mask No. 3

Dit Olaplex 3 haarmasker is geheel vrij van siliconen, parabenen en sulfaten. Dit goede haarmasker is ideaal om te gebruiken tussen de kappersbeurten door. Het zorgt er namelijk voor dat je haar in top conditie blijft. Laat je regelmatig je haar kleuren of blonderen? Met deze lifesaver van Olaplex zorg je toch voor stralende lokken.

#3: K18 Hair Pro Leave-in Mask

Beschadigd haar herstellen in slechts 4 (!) minuten. Nee, dit is niet te mooi om waar te zijn! Met het haarmasker van K18 kan jij je beschadigde haar in slechts 4 minuten te herstellen. Dit product doet wat het beloofd en dat is het haar herstellen. Deze verdient absoluut een plekje in onze top beste haarmaskers!

#4: Kérastase Blond Absolu haarmasker voor geblondeerd haar

Dit Kérastase haarmasker is er speciaal voor geblondeerd haar. Geblondeerd haar heeft bij de kapsalon best wel wat te verduren namelijk. Daarom is het bij geblondeerd haar belangrijk om dit goed te blijven verzorgen. Met de Kérastase haarmasker hydrateer je je haar, en haal je ongewenste gele ondertonen uit het haar. Een van mijn persoonlijke favorieten, omdat deze heerlijk ruikt en je haar na gebruik er zichtbaar gezonder uit ziet. Daarnaast wordt de kleur ook weer fantastisch!

#5: Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask

Deze kan ook niet missen in de categorie beste haarmaskers. Dit haarmasker voedt je haar, en het ruikt echt heerlijk. Dit haarmasker is geschikt voor alle haartypes die hun haar een extra boost willen geven en extra willen herstellen!

#6: Waterclouds Repair Hairbutter

Dit keer geen haarmasker, maar een haarbutter! Hoe heerlijk klinkt dit, een haarbutter. Een vol, romig product dat extreem droog, beschadigd haar weer zacht laat aanvoelen zonder het te verzwaren. Met deze hairbutter verzorg je je droge haarpunten met de voedende ingrediënten die in het product zitten. Echt fan van deze!

#7: Maria Nila Head & Hair Heal Masque voor een frisse hoofdhuid

Ben je op zoek naar een haarmasker die naast dat het verzorgend voor je haar is, ook verzorgend voor de hoofdhuid werkt? Dan ben je bij dit masker van Maria Nila aan het juiste adres. Het haarmasker werkt namelijk verzachtend voor de hoofdhuid. Als je last hebt van een jeukende hoofdhuid of van haaruitval, kan dit product zeker helpen.

#8: CHI Argan Oil Masker

Dit argan masker van CHI doet gewoon wat het beloofd. Het is inmiddels wel duidelijk dat argan olie en haarverzorging heel goed samen gaan. Daarom is dit masker ook perfect als je op zoek bent naar intense verzorging voor het haar. Gewoon 1 a 2 keer per week gebruiken, en je bent voorzien van prachtig glanzend haar.

#9: ProAddiction Hydrating mask

Last, but zeker not least, het ProAddiction Hydrating mask! Een nieuw haarmasker bij ons in het assortiment. Dit is een rijk, maar toch licht hydraterend haarmasker, dat boordevol natuurlijke en helende ingrediënten zit. Dit masker is veilig te gebruiken bij gekleurd haar, en is vrij van parabenen en sulfaten. Let wel op, gebruik bij dit haarmasker geen conditioner.



Dat was ‘m dan! Onze top 9 beste haarmaskers. Plan even lekker wat verwentijd voor jezelf in, maskertje in je haar en op je gezicht en lekker ontspannend!

Tip: druk, maar toch graag je haar herstellen met een masker. Wat helemaal trendy is, is de slick bun in combinatie met een haarmasker. Dan laat je het haarmasker de gehele dag intrekken, en geef je je haar een langdurige behandeling.

Kijk hier de tutorial voor een slick bun met een haarmasker!

Andere vragen over haarmaskers of haarproducten?

Heb je nog andere vragen over haarmaskers na het lezen van deze blog? Stel ze dan gerust in de comments, en een van onze beautyspecialisten komt zo snel mogelijk bij je terug! Benieuwd welke haarmaskers we nog meer hebben, alle andere haarmaskers vind je hier. 

Liefs!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje