Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

28 Apr. 2020

Alles wat je moet weten over droogshampoo!

Droogshampoo is de ideale oplossing wanneer je geen tijd hebt om je haar te wassen of omdat je toch graag wat langer in bed wil blijven liggen. Het zorgt namelijk voor een snelle reiniging van de aanzet, waardoor je de wasbeurt even kunt uitstellen. Bovendien zorgt droogshampoo voor volume, textuur en glans- en kleurbehoud! Kortom: droogshampoo is een onmisbaar product in je badkamerkastje!

Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over droogshampoo! 

Schoon haar in een handomdraai. Wie wil dat nou niet? Droogshampoo reinigt het haar en zorgt bovendien voor volume. Zo kun jij ’s ochtends nog wat langer in bed blijven liggen. ;-). Het gebruiken van droogshampoo heeft vele voordelen. Een snelle reiniging van het haar is daar slechts één van. Twijfel je over of droogshampoo ook wel geschikt is voor jouw haar? Of wil je weten hoe je een droogshampoo het best kunt gebruiken? Lees dan snel verder. Wij hebben alle voordelen en tips voor je op een rijtje gezet!

Wat is droogshampoo precies?

Droogshampoo is een spray of poeder die je natuurlijke haartalg absorbeert. Als er te veel talg wordt geproduceerd, zorgt dit voor een vette hoofdhuid. Hierdoor word je haar sneller vet. Droogshampoo zorgt ervoor dat de haaraanzet wordt opgefrist en wordt vrijgemaakt van vettigheden. Het is dus een perfecte oplossing om je wasbeurt even uit te stellen.

Hoe gebruik ik droogshampoo?

Het vet in je haar komt vanuit je hoofdhuid. Je merkt dan ook dat de aanzet sneller vet aanvoelt en oogt. Bij het aanbrengen van droogshampoo is het belangrijk tussen je haar, op de hoofdhuid, te sprayen. Droogshampoo heeft dan ook geen effect op de haarpunten. Tip: om een witte waas op je haar te voorkomen, houd een afstand van ongeveer 25 centimeter aan. Na het aanbrengen kun je de droogshampoo even laten inwerken. Daarna is het belangrijk de hoofdhuid te masseren zodat het overtollig talg kan worden geabsorbeerd. Borstel je haar daarna goed door en breng het in model.

Alles waar ‘te’ voor staat is slecht. Zo is ook het te vaak gebruiken van droogshampoo niet goed voor je haar. Door overmatig gebruik van droogshampoo, ontstaan er ophopingen van poeder op de hoofdhuid, wat vaak leidt tot een geïrriteerde hoofdhuid en verstopte poriën.
Daarnaast kan overmatig gebruik zorgen voor een te schone hoofdhuid, waardoor talgkliertjes juist meer talg aanmaken. Daardoor word je haar dus nog sneller vet! Wij raden dan ook aan het gebruik van droogshampoo te beperken tot éénmaal tussen twee wasbeurten in.

Om droog en stug haar te voorkomen, is het belangrijk de droogshampoo enkel te gebruiken op droog haar. Wanneer je droogshampoo gebruikt op vochtig haar, maakt dit je haar erg droog en stug. En dat willen we natuurlijk niet!

De voordelen van droogshampoo

1. Verfrissing en reiniging

Droogshampoo is een ideale oplossing wanneer je geen tijd hebt om je haar te wassen, of om de wasbeurt even uit te stellen. Droogshampoo absorbeert overtollig talg en maakt daarmee je haaraanzet frisser en verzorgd. 

2. Glansbehoud

Dat het te vaak wassen van je haar niet goed is, hoeven we je niet te vertellen. Het te vaak wassen van het haar zorgt er namelijk voor dat je te veel natuurlijk talg verwijdert, en juist talg zorgt voor hydratatie van de hoofdhuid. Omdat je je haar met het gebruik van droogshampoo minder vaak hoeft te wassen, zorgt dit ervoor dat je de natuurlijke oliën van je haar, en daarmee de glans, behoudt.

3. Kleurbehoud

Het te vaak wassen van je haar is een grote oorzaak bij het vervagen van gekleurd haar. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller de kleur vervaagt. Dit willen we natuurlijk niet, en daarom is het gebruiken van droogshampoo ook voor geverfd haar een ideale oplossing! Zo hoef je je haren minder vaak te wassen en heb je langer plezier van jouw levendige kleur. Ook vind je op Johnbeerens.com verschillende droogshampoos die een beschermende werking hebben op gekleurd haar.

In deze corona crisis waarin mensen niet naar de kapper kunnen, zijn veel mensen op zoek naar manieren om hun haarkleur te behouden. Wanneer je je haar liever niet zelf wil verven, maar wel zo lang mogelijk plezier wil hebben van jouw haarkleur, is droogshampoo een goede oplossing. Het te vaak wassen van je haar is namelijk een boosdoener voor jouw kleurbehoud. Door middel van het gebruik van droogshampoo, kun je jouw wasbeurten uitstellen en daarmee kun je langer genieten van jouw levendige lokken!

Wil je je haar minder vaak wassen, maar toch een frisse aanzet en volume in je haar? Gebruik dan droogshampoo! In onderstaande video laten wij zien hoe je droogshampoo aanbrengt. Zo kun je de wasbeurt nog even uitstellen en heb je langer plezier van je kleurtje! 

4. Styling

Naast een reiniging van de hoofdhuid, zorgt droogshampoo ook voor meer volume in je haar: het haar heeft meer textuur en is gemakkelijker in model te brengen. Ook voor mannen en vrouwen met fijn en slap haar is droogshampoo dus een goede uitkomst als stylingproduct.

Droogshampoo en haartype

De meeste droogshampoos zijn geschikt voor alle haartypen. Toch kan het een verschil maken om een droogshampoo afgestemd op jouw haartype te gebruiken. Bijvoorbeeld voor mensen met gekleurd haar. Zo hebben mensen met donker haar vaak het probleem dat er een witte waas op het haar blijft liggen na het aanbrengen van droogshampoo. Hiervoor hebben wij dan ook verschillende droogshampoos speciaal voor donker haar.

Wanneer je last hebt van een gevoelige hoofdhuid, is het belangrijk te kiezen voor een natuurlijke droogshampoo. Deze zijn vrij van parabenen, sulfaten en SLS, en voorkomen daarmee irritatie van de hoofdhuid. De droogshampoo van het merk Aloxxi is een geschikte keuze wanneer je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Deze droogshampoo is niet getest op dieren en is vrij van sulfaten, parabenen, gluten, talg en andere schadelijke ingrediënten.

Wanneer je wat fijner haar hebt en je op zoek bent naar een droogshampoo die niet alleen reinigt, maar ook volume en textuur geeft aan het haar, is de Biosilk Dry Clean Shampoo een perfecte keuze. Deze droogshampoo zorgt voor een volume boost zonder het haar te verzwaren dankzij de lichtgewicht formule. Bovendien laat deze droogshampoo geen waas achter op het haar na het sprayen, wat de spray geschikt maakt voor iedere haarkleur.

Droogshampoo kopen bij Johnbeerens.com?

Een goede droogshampoo is ideaal als je haast hebt, en bovendien ook nog eens hartstikke multifunctioneel! Heb je geen tijd om je haar te wassen en wil je een frisse look in een handomdraai? Spray dan wat droogshampoo op droog haar, borstel goed door en je bent klaar om te gaan! Heb je gesport? Spuit wat droogshampoo bij je haarwortels en je verlaat weer fris de sportschool. Maar droogshampoo is goed voor veel meer! Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om futloos haar een flinke volumeboost te geven. Bij JohnBeerens.com koop je diverse soorten droogshampoo van bekende merken zoals SachaJuan, Schwarzkopf of Waterclouds. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers.

Droogshampoo aanbieding

Het grootste aanbod droogshampoo vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste droogshampoo kopen voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Kom fris en verzorgd voor de dag voor de beste prijs!

 

Shop de beste droogshampoos

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje