Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

01 Feb. 2021

Alles over zilvershampoo voor bruin, blond en grijs haar!

Zilvershampoo is een product wat vrijwel iedere blondine in haar badkamerkasje heeft staan. Maar wist je dat er ook kleurcorrigerende (zilver)shampoos zijn voor andere haarkleuren? Zilvershampoo voor bruin haar is dan ook een populaire opkomende trend. Ook voor grijs en grijsblond haar zijn er speciale zilvershampoos. In deze blog lees je alles over verschillende soorten shampoos voor gekleurd haar!

Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over zilvershampoo voor bruin, grijs en blond haar!

Wie aan zilvershampoo denkt, denkt aan blond haar met een coole ondertoon. Tegenwoordig is niet alleen de zilvershampoo voor blond haar een hype maar zijn er ook zilvershampoos of ookwel blue shampoos voor bruin haar. Zelfs voor grijs en zilvergrijs haar zijn er shampoos om een extra koele tint te creëren. In deze blog helpen we je verder bij de zoektocht naar een goede shampoo voor jou gekleurde haar!  

Zilvershampoo voor blond haar

Zilvershampoo, yellow shampoo, purple shampoo en toning shampoo zijn allemaal namen voor hetzelfde type product: een shampoo met paarse pigmenten. Geblondeerd haar krijgt na verloop van tijd vaak een gele of oranje gloed, dit is een natuurlijk gevolg van het oxideren van de pigmenten in het haar. Je kunt dit proces helaas niet voorkomen. Geen zorgen, gelukkig kan je het effect wel tegengaan! Dit doe je door een shampoo met contrasterende pigmenten te gebruiken. Bij een gele of oranje gloed gebruik je dus een zilvershampoo met paarse pigmenten. Dit resulteert in een neutrale ondertoon van blond haar en wanneer je de shampoo extra lang laat intrekken kan je ook een extra koele ondertoon genereren. Voor een intenser effect kun je naast een zilvershampoo ook zilverconditioner gebruiken. Dit biedt verzorging en extra neutralisatie van de haarkleur.

Welke zilvershampoo kan ik het beste kiezen voor blond haar?

Één van onze meest geliefde zilvershampoos is de Redken Color Extend Blondage Zilvershampoo. Deze shampoo neutraliseert gele tinten in het haar en versterkt en verzorgt daarnaast het haar. De shampoo laat een prachtige glans achter en heeft een heerlijke, luxueuze geur. In dezelfde lijn vind je ook een conditioner: de Redken Color Extend Blondage Conditioner. Deze conditioner maakt het haar glad en verwijdert door middel van pure violet pigmenten ongewenste overgebleven geeltinten. Heeft je haar net dat beetje extra verzorging nodig en wil je gaan voor de meest intensieve neutralisatie van blond haar? Dan kan je zeker eens het Redken Color Extend Blondage Express Anti-Brass Haarmasker proberen. De voor en na foto’s van dit haarmasker zijn verbluffend en ook biedt het masker extra verzorging en voeding voor het haar.

Zilvershampoo voor bruin haar

Iets minder bekend maar zeker zo effectief is de zilvershampoo voor bruin haar. Veel mensen weten niet dat er ook speciale zilvershampoos, ookwel blue shampoos, zijn voor bruin haar. Wanneer je een ongewenste gele, oranje of warme ondertoon hebt in je bruine lokken kun je dit gemakkelijk tegengaan. Door een speciale zilvershampoo voor bruin haar te gebruiken, breng je je haar terug naar een prachtige, neutrale basistoon. Zilvershampoos voor bruin haar zijn vaak blauw van kleur, dit omdat warme tinten in bruin haar vaak neigen naar oranje. Om het haar te neutraliseren heb je een tegenovergestelde kleur nodig, om oranje tinten te neutraliseren gebruik je dus blauw. Hier bij JohnBeerens.com vind je naast verschillende zilvershampoos voor bruin haar ook een aantal zilverconditioners voor bruin haar. Deze zorgen voor extra verzorging van het haar maar ook voor extra neutralisatie.

Welke zilvershampoo kan ik het beste kiezen voor bruin haar?

Wanneer je op zoek bent naar een shampoo die warme tinten in bruin haar neutraliseert en het haar tegelijkertijd versterkt en verzorgt, raden we de Redken Color Extend Brownligths Shampoo aan. Deze populaire shampoo verfrist de haarkleur en geeft een koele tint. Ook zorgt de shampoo voor extra glans en verzorging. Voor het beste resultaat combineer je deze shampoo met de Redken Color Extend Brownlights Conditioner, deze kleurcorrigerende conditioner zorgt voor een nog koeler en helderder effect en maakt het haar maar liefst 2x sterker.

Zilvershampoo voor grijs en zilverblond haar

Ook voor een grijze of zilvergrijze look zijn er verschillende zilvershampoos. Waar een normale zilvershampoo voor blond haar, vooral gele en oranje tinten neutraliseert, zal een zilvershampoo voor grijs haar het haar ook verhelderen. Hierdoor ontstaat er een heldere, zuivere zilvergrijze tint. Heb jij grijs haar of een zilverblonde haarkleur? Dan heb je er dus zeker baat bij om voor een zilvershampoo te kiezen die speciaal is ontworpen voor grijs haar. Ook zijn er verschillende conditioners, speciaal voor grijs haar. Door een zilvershampoo te combineren met een zilverconditioner voor grijs haar krijg je altijd het meest effectieve resultaat.

Welke zilvershampoo kan ik het beste kiezen voor grijs haar?

Een iconisch duo voor helder, verzorgd en koel grijs haar is de Redken Color Extend Graydiant Shampoo en de Redken Color Extend Graydiant Conditioner. Deze producten zijn speciaal ontworpen om grijs of zilvergrijs haar te neutraliseren en bieden intensieve verzorging. Ook is het haar na gebruik van de shampoo en conditioner makkelijker te ontwarren en beter handelbaar. De producten geven het haar een prachtige glans. Kortom, de complete neutralisatie, verheldering en verzorging van grijs haar!

Wat kan ik gebruiken om mijn haarkleur langer mooi te houden?

Wanneer je haar net gekleurd is, heb je misschien nog geen behoefte aan kleurcorrigerende of neutraliserende producten. Om je haarkleur extra lang mooi te houden hebben we verschillende producten die kleurvervaging tegengaan. Een geliefde shampoo bij onze klanten is de Redken Color Extend Magnetics Shampoo. Deze shampoo bevat Amino-Ionen die een beschermende laag rondom het haar vormen, hierdoor blijft de haarkleur langer mooi en zal deze minder snel vervagen. Bij deze shampoo kun je de Redken Color Extend Magnetics Conditioner gebruiken of je kan kiezen voor het intensief verzorgende Color Extend Haarmasker voor Levendige Kleur. Met deze producten wordt het haar verzorgd en gevoed en zal je haarkleur extra lang helder en levendig blijven.

Persoonlijk advies over (zilver)shampoo voor gekleurd haar

Wil je alle producten uit de Redken Color Extend lijn nog eens zelf bekijken? Je shopt ze hier. JohnBeerens.com heeft een zorgvuldig geselecteerd, uitgebreid assortiment aan zilvershampoos voor blond haar, zilvershampoos voor bruin haar en zilvershampoos voor grijs haar. Heb je nog vragen over zilvershampoos of shampoos tegen kleurvervaging? Contacteer dan gerust onze BeautyCare via [email protected] of op werkdagen telefonisch via 31 (0)13 - 5 30 20 10. Zij staan klaar voor je al je beautyvragen! 

Lotte
Jul 23, 2023 11:18
Hallo

Ik heb van nature bruin haar en heb een balayage laten zetten. Deze wast telkens na twee keer wassen uit. De kapper heeft dit tot twee keer toe al binnen een week gecorrigeerd maar ik blijf een heel blonde kleur overhouden na een tweede wasbeurt. Ik gebruik op aanraden van de kapper Omniblonde revejution shampoo en conditioner, maar ik heb hier mijn twijfels bij aangezien dit echt wel voor blond haar is en niet voor bruin. Als dit een tweede keer gewassen is en al een blonde kleur doorkomt, kan dit nog gecorrigeerd worden met de redken brownlights of kan er best iets anders worden gebruikt?

Alvast bedankt!
Benthe van JohnBeerens.com
Jul 26, 2023 09:05
Hi Lotte,

Wat leuk, een balayage! Maar vervelend dat deze telkens na twee keer wassen eruit is. Ik denk dat je inderdaad beter een andere shampoo en conditioner kunt gebruiken, gezien deze specifiek voor blond haar is, maar je van nature bruin haar hebt. Als ik eerlijk ben, denk ik niet dat je dit gecorrigeerd krijgt met de redken brownlights. Deze zal echt je natuurlijke bruine haarkleur neutraliseren, maar zal waarschijnlijk niet veel verschil maken bij de blonde plukken, alleen de warmte eruit halen. Je zou misschien kunnen kijken of dat een kleurmasker werkt, in een kleur die iets lichter is dan je natuurlijke haarkleur, alleen twijfel ik of je dan echt het effect van de balayage nog hebt. Bijvoorbeeld het Wella Color Fresh Mask Caramel Glaze.

Overleg dit even met je kapper om te kijken wat die aanraadt! Hopelijk ben je hiermee voldoende geholpen en anders hoor ik het graag.

Veel liefs, Benthe van JohnBeerens.com
Danielle
Mar 22, 2023 14:01
Ik heb op dit moment de shampoo en conditioner van fudge. Mijn geverfde haar was al droog en beschadigd door 20+ jaar verven. Het is nu aan het uitgroeien (grijs) en er zijn in het donkere bruine haar blonde highlights gezet.
Is er een shampoo die mijn droge pluizige haar zachter maakt? Fudge bevalt enigzins maar de shampoo maakt het haar stug. De conditioner van fudge helpt enigzins.

Alvast bedankt!

Groetjes Danielle
Benthe van JohnBeerens.com
Mar 22, 2023 14:22
Hi Danielle,

Ik snap je probleem. Misschien dat producten met een meer verzorgende werking geschikter zijn om te gebruiken. Ik denk wel dat het slim is om producten speciaal voor blond haar te gebruiken, gezien je blonde highlights. De Amika BUST YOUR BRASS Cool Blonde Bond Repair Shampoo & Conditioner zijn ontzettend fijn en zullen je haar een goede verzorging bieden waardoor het er niet droog ziet, of stug aanvoelt. Vul dit wekelijks aan met het Amika repair mask, en ik weet zeker dat je verschil zult zien.

Je zou bijvoorbeeld ook de Olaplex 4P zilvershampoo kunnen combineren met de conditioner van Fudge, die je al hebt. De Olaplex technologie zorgt er namelijk voor dat beschadigd haar herstelt wordt.

Ik hoop dat je hier een beetje meegeholpen bent! Mocht je nog meer vragen hebben, laat het me zeker weten.

Liefs, Benthe van JohnBeerens.com
Amber
Nov 15, 2022 13:52
Helaas wordt mijn haar donkerder van het gebruik van zilvershampoo, gebruik momenteel die van Fudge omdat ik dit meer resultaat vind geven dan die van Redken. Hebben jullie hier tips voor?
Benthe
Nov 17, 2022 09:13
Hi Amber, ik ben ook zeker fan van de fudge. Deze neutraliseert het haar super goed. Welke producten van Redken gebruikte je hiervoor? Ik kan je ook de Redken Blondage High Bright lijn aanraden, https://www.johnbeerens.com/merken/redken/redken-blondage-high-bright.
Absoluut een hele fijn lijn die de haarkleur weer mooi opgehaald, en hiervan zou het haar niet donker moeten worden. Hopelijk ben je hiermee genoeg geholpen! :)

Lieve groetjes, Benthe van JohnBeerens.com
Eve De Meyer
Sep 16, 2022 13:34
Ik ben mij haar nu sinds 5 maanden niet meer aan het kleuren , ik heb deels een grijze uitgroei en een bruine uitgroei.
Tussen de grijze uitgroei en het gekleurde deel heb ik nu een strook van een 7cm dat blond/oranje gekleurd is . Welke shampoo kan ik best gebruiken nu mijn haar verschillende kleuren heeft ? Moet ik al een zilvershampoo voor grijs haar gebruiken ?
Alvast bedankt
Benthe van JohnBeerens.com
Sep 16, 2022 13:46
Hi Eve, omdat je een blond/oranje kleur/gloed in je haar hebt is het aan te raden om inderdaad een zilvershampoo te gebruiken. Als ik het goed begrijp is het grootste gedeelte van je haar blond/oranje gekleurd en om een zo mooi mogelijke kleur te krijgen raden we de zilvershampoo voor grijs/blond haar aan. Je zou voor bovenstaande van Redken kunnen gaan, de Redken Color Extend Blondage shampoo, om je haarkleur mooi te neutraliseren. Maar van bijvoorbeeld Olaplex is er ook een mooi zilvershampoo voor grijs/blond haar. Dit is de Olaplex 4P. Dit is een linkje: https://www.johnbeerens.com/olaplex-no-4p-blonde-enhancer-toning-shampoo-250ml.

Je gebruikt de zilvershampoo om de ondertonen in je haar te neutraliseren, dus als je gaat voor een zilvershampoo van kwaliteit (die je bijvoorbeeld vindt op onze website) dan zit je zeker goed. Hopelijk ben je hiermee genoeg op weg geholpen.

Groetjes, Benthe van JohnBeerens.com
Eve
Jan 25, 2022 13:52
Ik heb lowlights en highlights. Mijn bruine lowlights en tevens uitgroei kleur worden snel warm. Wat moet ik gebruiken zodat het bruin gekleurde haar minder warm wordt en de highlights toch fris blond blijven? Zilvershampoo met juist blauw of paars of 2 shampoo's of juist een toner laten zetten? Het algeheel moet matter/minder warm. Ik hoor graag!
Benthe
Feb 11, 2022 09:28
Hi Eve! Wij raden aan een blauwe zilvershampoo te gebruiken, maar daarnaast ook een toner. Een toner maakt het algeheel matter en minder warm, en de shampoo zorgt voor mooi kleur behoud gedurende de weken! Hopelijk kan je hier mee op weg!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje