01 Aug. 2022

8x de beste zilvershampoos voor koel blond haar

Een gele of oranje gloed in je haar, wij weten maar al te goed hoe vervelend dat is. De zomer komt er aan en dat betekend dat onze lokken al snel weer een stuk lichter gaan worden. Dat betekend ook dat die gloed sneller zichtbaar wordt, waardoor je haarkleur heel warm kan overkomen. Natuurlijk is hier een oplossing voor, namelijk, zilver shampoo! Heb jij blond, grijs of gehighlight haar en wil jij deze zomer je mooie koele toon onderhouden? Lees dan deze blog, want wij zetten even onze top zilvershampoos op een rijtje.

Deel dit artikel:

Een gele of oranje gloed in je haar? Wij weten maar al te goed hoe vervelend dat is. De zomer komt er aan en dat betekend dat onze lokken al snel weer een stuk lichter gaan worden. Dat betekend ook dat die gloed sneller zichtbaar wordt, waardoor je haarkleur heel warm kan overkomen. Natuurlijk is hier een oplossing voor, namelijk, zilver shampoo! Heb jij blond, grijs of gehighlight haar en wil jij deze zomer je mooie koele toon onderhouden? Lees dan deze blog, want wij zetten even onze top zilvershampoos op een rijtje.

Waarom moet je een zilvershampoo gebruiken?

Als eerste, misschien heb je er wel eens van gehoord maar weet je eigenlijk niet of dat je wel een zilvershampoo zou moeten gebruiken. Een zilvershampoo, of te wel een paarse shampoo, is een verzorgingsproduct dat is samengesteld om die ongewenste koperkleur te neutraliseren. Deze paarskleurige shampoo is bedoeld voor iedereen met licht haar (dus ook voor blond, platina blond, grijs, wit, pastel, gehighlight of balayage), en het maakt niet uit of dat het natuurlijk is of gekleurd door de kapper. Hetgeen wat ervoor zorgt dat die gele/oranje gloed weer uit je haren gaat, is het paarse pigment. Dus om even antwoord te geven op de vraag: ‘’waarom moet je een zilvershampoo gebruiken?’’ is als je afscheid wilt nemen van een warme gele/oranje gloed, en weer een mooie koele toon in je haar terug wilt zien.

Hoe gebruik je een silvershampoo?

Als je weet hoe je shampoo moet gebruiken, dan lukt het je ook met zilvershampoo. Haha, flauw natuurlijk, want shampoo gebruiken is niks nieuws. Hiermee wil ik alleen even zeggen dat het hartstikke makkelijk is om te doen, en je zeker niet moet schrikken van de paarse kleur van de shampoo. Het verschil is dat je een zilvershampoo wat langer moet laten intrekken, zodat deze echt de tijd krijgt om zijn werk goed te doen. Het paarse pigment moet echt eventjes inwerken, voordat je resultaat kunt zien. Dit is wel per shampoo verschillend!

Hoe vaak moet je een zilver shampoo gebruiken?

Dit verschilt ook weer per haarkleur. Voor een grijze tint is het bijvoorbeeld aan te raden om het wel 2 a 3 keer per week te gebruiken. Als je alleen maar een warme gloed wat wilt neutraliseren, is vaak 1 keer per week al voldoende.

Hoe lang moet je zilver shampoo laten intrekken?

Dit is verschillend per shampoo, haartype en gewenst resultaat. Een beetje hetzelfde als de vraag hierboven. Hoe veel effect wil je dat de zilvershampoo geeft? Wil je dat je haar echt een stuk koeler wordt, dan zou je de zilvershampoo gerust 10 minuutjes kunnen laten inwerken. Je moet het eigenlijk zo zien; hoe langer de inwerktijd, hoe zichtbaarder het resultaat. Check wel altijd eventjes de gebruiksaanwijzing die op de verpakking staat, hier staat meestal op aangegeven wat de juiste inwerktijd is. Je hoeft niet bang te zijn dat als je het te lang laat inwerken je haar ineens paars zal zijn ;).

Voor welke haartypes is een zilvershampoo geschikt?

Zilvershampoo kan gebruikt worden door verschillende haartypes en –kleuren. Het kan gebruikt worden bij grijs, geblondeerd en gehighlight haar. Eigenlijk voor iedereen die vindt dat het haar er te warm uit ziet, en het graag wat koeler wilt maken. Als ik kijk naar mijn eigen haar, ik heb van mezelf bruin haar maar laat altijd blonde highlights erin zetten bij de kapper. Door mijn bruine haar worden de blonde highlights al snel heel warm, en daarom was ik het altijd (afhankelijk van hoe vaak ik het was) maar ongeveer 1 keer per week met mijn favoriete zilvershampoo.

Ik houd altijd van afwisselingen en het proberen van nieuwe producten, zo dus ook met mijn zilvershampoo. Ik verf mijn haar al een hele tijd, dussss ik heb er echt al een heleboel geprobeerd. Aan de hand daarvan stel ik ook deze top 8 van zilvershampoos op! Een aantal zijn echt een persoonlijke favoriet, en een aantal zijn gewoon ontzettend populair!

Onze top 8 zilvershampoos van 2022

Wij zetten speciaal voor jou even onze top 7 zilvershampoos op een rijtje. Heel handig als jouw haar in de zomer al snel een veelte warmte gloed krijgt en je echt even toe bent aan ‘’verkoeling’’.

De beste zilvershampoo van 2022: de Olaplex 4P zilvershampoo

We beginnen met een favoriet van velen, de Olaplex zilvershampoo. De Olaplex zilvershampoo is te koop bij JohnBeerens.com, en dat is echt super fijn. Dit product is voor alle blondines en brunettes met een warme gloed onder ons zeker weten een musthave. De Olaplex 4P Blonde Enhancer Toning zilvershampoo reinigt, tonifieert en herstelt terwijl je haar gehydrateerd blijft van aanzet tot punt. Deze sterk geconcentreerde, sulfaatvrije shampoo vormt een rijk schuim om koperachtig haar te neutraliseren en de helderheid te stimuleren al na het eerste gebruik. Een van de beste zilvershampoos voor highlights.

De zilvershampoo van Kérastase: Blond Absolu Bain Ultra-Violet

De zilvershampoo van Kérastase mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Er zijn zo ontzettend veel soorten zilvershampoos, en met deze van Kérastase sla je gewoon nooit de plank mis. Deze verwijdert koperkleurige en gele tonen in een handomdraai. Daarnaast verzorgt deze shampoo jouw haar tot diep in de vezels.

Onmisbaar in het zilvershampoo vak: Fudge Clean Blonde

Oke, is de Fudge Clean Blonde de beste zilvershampoo die er is? Deze shampoo doet zeker weten wat ie beloofd en haalt binnen no-time die lelijke gele gloed uit jouw haar. Daarnaast is de prijs van deze shampoo ook super aantrekkelijk, want hij is helemaal niet duur en je doet er ontzettend lang mee. Deze zilvershampoo is gewoon echt een all time favourite.

Fanola No Yellow zilvershampoo

Als je bekend bent met zilvershampoo, kan het gewoon niet anders dat je nog nooit van deze gehoord hebt. De Fanola No Yellow zilvershampoo is super bekend, en dat is zeker niet zonder reden. Deze zorgt voor een frisse blonde kleur en je hebt er maar een klein beetje product van nodig.  

Moroccanoil Purple Perfecting zilvershampoo voor de perfecte haarkleur

De Moroccanoil Purple Perfecting shampoo is een kleur-corrigerende zilvershampoo die blond, geblondeerd en grijs haar reinigt en gele en oranje tonen in het haar neutraliseert. De shampoo bevat violetpigmenten en deze zorgen voor extra kleurverdieping, extra dimensie en een natuurlijke glans. Ze geven ultieme dekking en opfrissing aan het haar. Én deze zilvershampoo is ook nog is vrij van sulfaten!

SachaJuan Silver Shampoo

De SachaJuan silvershampoo is een shampoo die pigmenten aan het haar toevoegt, die gele tinten tegengaat en neutraliseert. In deze shampoo zitten pigmenten die het haar volume geven met een diepe glans. Daarnaast heeft deze shampoo ook nog is een UV-bescherming, waardoor het haar beschermd is tegen invloeden van buitenaf. De producten van SachaJuan beschikken over een de Ocean Silk-technologie, dit hydrateert en stabiliseert het haar.

Waterclouds Violet Silver Shampoo

Deze shampoo doet gewoon wat een zilvershampoo moet doen. Een zilvershampoo kan soms het haar droog laten aanvoelen, maar dat is zeker niet het geval bij deze van Waterclouds. Deze laat het haar zacht aanvoelen en heerlijk ruiken. Hij maakt de kleur van het haar wat matter/koeler, en dat is precies wat je wilt dat een zilvershampoo doet.

De beste zilvershampoo zonder sulfaten en parabenen: Maria Nila Sheer Silver

Een zilvershampoo die speciaal voor blond en grijs haar is en die 100% uit natuurlijke producten bestaat. De Sheer Silver shampoo brengt glans en stevigheid in je haar structuur. En als kers op de taart, deze zilvershampoo is vegan en vrij van sulfaten en parabenen.

En daarmee sluiten wij onze top 8 zilvershampoos af. Er zijn ontzettend veel zilvershampoos, maar deze zitten toch wel echt in onze top. De werking van de shampoos is fantastisch, en ze doen allemaal wat ze moeten doen.

shop al onze zilvershampoos

Koop de beste zilvershampoos bij JohnBeerens.com

Op zoek naar een nieuwe zilvershampoo die de vervelende gele/koperachtige gloed uit jouw haar laat verdwijnen? Bij JohnBeerens.com hebben wij de beste zilvershampoos die jouw de aller mooiste haarkleur ooit geven deze zomer. Heb je nog vragen? Laat deze dan achter in de comments, en wij komen snel bij je terug.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje