Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

18 Jan. 2019

6x Winter beauty tips voor droge huid en droog haar

Brrr..de winter is nu echt begonnen. Het is koud, grauw, grijs en droog. De winterperiode heeft meestal geen positieve invloed op onze looks. Je haar en huid zijn tijdens de winterdagen doffer, droger en verliezen hun glans. Maar no worries, we have your back! Wij helpen jou een handje mee met een aantal beauty tips gericht op de droge huid. Met deze tips kun je ook tijdens de grauwe winterdagen glowen!

Deel dit artikel:

Brrr..de winter is nu echt begonnen. Het is koud, grauw, grijs en droog. De winterperiode heeft meestal geen positieve invloed op onze looks. Je haar en huid zijn tijdens de winterdagen doffer, droger en verliezen hun glans. Maar no worries, we have your back! Wij helpen jou een handje mee met een aantal beauty tips gericht op de droge huid en het droog haar. Met deze tips kun je ook tijdens de grauwe winterdagen glowen!

Droge huid door douchen

Als het goed is douchen we allemaal wel minimaal één keer per dag, soms misschien wel vaker omdat je sport of gewoon omdat het zo lekker warm aanvoelt in de winterdagen. Dit is ook één van de grootste redenen waarom ons huid zo droog wordt in de winterperiode. Wist je dat dermatologen het advies geven om één of twee keer per week te douchen? Not happening here, hoor ik je al denken. Als dit, zoals voor de meesten onder ons geen optie is, adviseren we vooral korter te douchen en met lauw water in plaats van loeiheet water. Helaas is de combinatie van heet water en lang douchen slecht voor onze huid. Het droogt je huid en haar uit. Ik douche zelf in het weekend één keer wat langer dan normaal (of in bad liggen) met een lekkere badschuim van Pazzione (Pazzione Lovely Saint Tropez Badschuim) en de rest van de week kortere douchesessies.

Highlight in je dagcrème

Tijdens de winterdagen straalt je huid minder, dat is geen geheim. Je huid is droger en meestal helpt het grijze weer buiten wat verlichting betreft, niet echt mee. Ook hiervoor hebben we een handige tip voor je. Meng een paar druppeltjes vloeibare highlighter met je dagcrème of foundation en breng dit aan op je gezicht. Zo creëer je een natuurlijke glow op je gezicht. Voor de dames met een droge huid oogt de make up minder droog! Je kunt dit testen met onze Sleek Highlighter Elixir. De druppels zijn bovendien ook nog rijk aan jojoba-zaad olie, Vitamine E en parels. Allemaal ingrediënten die de droge huid ten goede komen.

Make up voor de winterdagen

Gedurende de winterdagen adviseren we licht en glanzend make-up te gebruiken. Dit oogt in het winters licht veel natuurlijker. Verpakkingen waar glow, highlight en luminous op staan, zijn van harte welkom gedurende de koude dagen. Hierdoor oogt je huid ook minder droog. Denk bijvoorbeeld aan de Sleek Highlighter Palette en de Sleek I-Divine Eyeshadow Palette (au naturelle en all night long).

Statisch haar

Helaas hebben ook onze haarlokken behoorlijk wat te verduren tijdens de winterdagen. De winterse temperaturen zorgen ervoor dat het haar vaker statisch wordt. Het constant overschakelen van een lekker opgewarmd kamertje naar een fietstocht of wandeling in de kou, eist ook zijn tol op onze lokken. Gebruik een goede vochtinbrengende shampoo en conditioner. Er zijn shampoos met antistatische werking. Wat ook helpt tegen statisch haar is, om voor het borstelen even wat haarspray op de borstel te spuiten.

Ruw haar

Je doet je handen over je haar en het voelt alsof je touw aait. Niet fijn! Toch hebben veel vrouwen last van dit fenomeen. Ruw haar is typerend bij droog haar. Het haar maximaal hydrateren en verzorgen kan een wereld van verschil maken. Gebruik haarverzorging die jouw haar voedt, hydrateert en verzorgt. Zelf vind ik de moisturizing lijn van SachaJuan en de repair lijn van Waterclouds heel fijn om mijn droog en ruw haar tegen te gaan. Verder gebruik ik één of twee keer per week de herstelbehandeling van Olaplex 3.

Temperatuur föhn

Als je de föhn vaak gebruikt, moet je deze op de juiste manier gebruiken. Anders doet de föhn meer kwaad dan dat het goed doet. Hoe warmer de haardroger, hoe droger je haar wordt. Daarom kun je vooral in de winter de föhn beter een standje lager zetten. Bescherm ook altijd het haar tegen de warmte van de föhn. Je kunt hiervoor een hitte beschermende spray of serum gebruiken. En ook de keuze van je föhn heeft invloed op het haar. Een ionische föhn kan schade voorkomen. De haardroger geeft negatief geladen deeltjes (ionen) af, deze hechten zich aan de positief geladen deeltjes en neutraliseren. Er komt zo een beschermend laagje om je haar. Dit maakt het haar gladder en minder statisch. In ons blogartikel over föhns, gaan we dieper in op het kiezen van de juiste haardroger.

Wij hopen dat we jou met deze wintertips een handje mee kunnen helpen om met stralend haar en een glowy huid, de winter door te komen. Ben je nieuwegierig naar ons uitgebreid assortiment aan haar- en huidproducten? Neem dan een kijkje op JohnBeerens.com.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje