Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

11 Nov. 2019

6x tips om je haarkleur te beschermen

Je hebt net je coupe gekleurd en je bent super happy met je metamorfose. De eerste dagen zien de gekleurde haarlokken er picobello uit. Het glanst en ziet er gezond uit. Maar dan komt het; de glans en intensiteit van de kleur nemen langzamerhand af totdat er van dat happy gevoel aan het begin, niets meer over is. No worries, je bent niet de enige! In deze blog geven we je een aantal tips om het vergaan van je sterrencoupe zo lang mogelijk uit te stellen!

Deel dit artikel:

Waarom vervaagt je haarkleur?

Je bent er waarschijnlijk al achter gekomen dat er niets permanent is aan een permanente haarkleur. De mooie nieuwe haarkleur die je na het kleuren had, begint in vrij korte tijd vaal te worden. Het kan zelfs in vrij korte tijd vervagen en lelijk worden. Maar waarom vervaagt de haarkleur zo snel?

Vijf oorzaken die je haarkleur doen vervagen

  • De zon. De meesten van ons zitten graag in het zonnetje, wanneer de kans zich voordoet. Het haar wordt lichter bij blootstelling aan zonneschijn. Dit geldt bijna voor alles wat pigmenten bevat. Denk maar bijvoorbeeld aan tattoos. De kleur van tattoos vervaagt ook als het te veel aan zonneschijn wordt blootgesteld. Idem dito met je haarkleur. De zon licht met name de haren bovenaan en in de buitenste lagen op. Bij mensen met fijn en poreus haar gaat het vervagen van de kleur vaak sneller. De zonnestralen kunnen makkelijker in het haar binnendringen.
  • Verkeerde shampoo. Gewoon even je haar wassen met supermarkt-shampoo? Niet doen! Deze shampoos zijn vaak niet zo zacht voor je haar als shampoos van hogere kwaliteit. Je betaalt wel iets meer, maar daar krijg je ook wat voor terug. Uiteindelijk willen we wel met een mooie haarkleur en gezond haar door het leven toch? Shampoos met harde reinigers zoals SLS en SLES kun je beter vermijden. Weet je niet zo goed welke shampoo je moet kiezen voor je gekleurde coupe? Wij zetten onze vijf favoriete (op basis van klantenervaring en best buys) shampoos voor gekleurd haar op een rijtje voor je:

SachaJuan Colour Protect ShampooDeze shampoo ruikt ten eerste zo lekker dat je bijna elke dag je haar zou willen wassen. Dit doen we uiteraard niet, omdat dit zeer funest is voor de haarkleur als we het hebben over kleurvervaging. Deze kleurbeschermende shampoo is gemaakt met de Ocean Technology om kleurvervaging te voorkomen. Lees hier meer over de Ocean Technology. Deze technologie bestaat uit een combinatie van algensoorten die het haar echt een boost geven op het gebied van elasticiteit, glans en uiteraard kleurbehoud. Het tegengaan van kleurvervaging is vooral te danken aan de micro-emulsie technologie die voor deze shampoo gebruikt is. Wil jij je haar ook beschermen met de Ocean Technology? Check de hele lijn van het Zweedse merk SachaJuan.
 


Waterclouds Color ShampooDe kleurbeschermende shampoo van Waterclouds is ook fantastisch. Zelf ben ik helemaal fan van Waterclouds. De geur, structuur en werking zijn perfect. Deze shampoo reinigt het haar op een milde wijze en zorgt er zo voor dat je haarkleur niet vaal wordt. Verder zitten er zeemineralen in die ervoor zorgen dat je de glans behoudt. Last but not least bevat deze shampoo ook een UV-filter die het haar beschermt! Voor de lucky ones onder ons die wat zonnestralen gaan opvangen, is dit ideaal! Ga je op reis en heb je geen zin om met grotere flessen te reizen? Geen zorgen, deze Color lijn heeft ook een travel-set! Koop hier je travel set

Olaplex No.4 Bond Maintenance ShampooAls je het over een top haartreatment hebt, dan denken de meeste vrouwen aan Olaplex No.3. Ook voor gekleurd haar een fantastische haarbehandeling die beschadigd haar helemaal herstelt. Velen weten niet dat Olaplex ook een shampoo heeft. De formule in deze shampoo is verrijkt met een gepatenteerd OLAPLEX Bond Builiding Chemistry die het haar herstelt, verbetert en hydrateert. Dit concept is wetenschappelijk getest op effectiviteit. Het bestaat uit een eenvoudig drie stappen systeem dat een gepatenteerd actief bestandsdeel bevat. Dit bestandsdeel gaat op moleculair niveau op zoek gaat naar de gebroken verbindingen in het haar die worden veroorzaakt door thermische, chemische en mechanische beschadigingen! Wil jij Olaplex uitproberen? Deze kun je bij ons bestellen en morgen al in huis hebben.

BioSilk Color Therapy ShampooDeze klassieker onder onze kleurbeschermende shampoos is gemaakt van rooibos, bamboe-extracten en zijdeproteïne! Eén voor één ingrediënten die het gekleurd haar beschermen en op een milde manier reinigen. Veel van onze klanten zweren bij deze shampoo en vinden dat hun haarkleur veel langer meegaat dankzij de BioSilk Color Therapy Shampoo. Wil je deze kleurbeschermende shampoo ook in je badkamerkastje? Bestel BioSilk Color Therapy en say goodbye to vale haarkleurtjes.

Kevin Murphy Angel Wash ShampooKevin Murphy staat bij veel kappers op de planken. Niet voor niets kiezen kappers voor de heerlijke producten van Kevin Murphy. Deze shampoo bevat grapefruit, groene thee, lavendel, vitamine C en zonnebloem. Door antioxidanten wordt het haar beschermd en vervaagt de haarkleur niet. Heb je trouwens de leuke sets van Kevin Murphy gezien? Het perfecte cadeau voor in de schoen of onder de kerstboom;-). Bekijk hier de complete lijn van Kevin Murphy.

  • Chloorwater. De ontsmettende werking van chloor, heeft hetzelfde effect op de kleur van je haar. Vooral rode tinten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als je haar blond is geverfd, kan er zelfs een groene gloed in het haar komen. Dit is dé nachtmerrie van elke vrouw met gekleurd haar!
  • Haar wassen. Als je je haar te vaak wast, is de kans ook groot dat de kleur snel vervaagt. Shampoos bevatten mineralen die de haarkleur kunnen aantasten. Dit geldt ook voor permanente haarkleuring. Probeer je haar maximaal drie keer per week te wassen. Is je haar vettig en toe aan een opfrisbeurt? Ga dan voor een droogshampoo. Een droogshampoo zorgt ervoor dat het haar er weer fris en fruitig uitziet. Onze favoriete droogshampoo is de Dry Clean Hairspray Droogshampoo van Waterclouds. Ook onze klanten vinden dit één van de fijnste droogshampoos die we hebben. Bestel hier jouw droogshampoo
  • Professionele haarverf. Stop met goedkope verfpakjes waarvan de het resultaat binnen no-time verdwijnt. Ga voor professioneel advies bij een kapper of iemand die er veel verstand van heeft! Zo weet je zeker dat je voor kwaliteit gaat. Het gaat uiteindelijk wel om je coupe!

Tips om je haarkleur te beschermen

Hoe mooi het haar er ook mag uitzien nadat je het gekleurd hebt, goed is het niet voor je haar. Hoe vaker het haar gekleurd wordt, hoe meer het haar beschadigd raakt. Haarverf kan de buitenste laag van het haar beschadigen. Om het haar er alsnog vitaal uit te laten zien, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. We geven je graag een aantal tips mee, zodat je het beste uit je coupe kunt halen!

  • Was je haar minder.
  • Douche niet te heet.
  • Gebruik een conditioner voor gekleurd haar. De Waterclouds Color conditioner. Deze conditioner stimuleert keratine vezels, zo blijft de kleur van het haar langer mooi!
  • Wees voorzichtig met hitte tools. Gebruik altijd hitte beschermende haarproducten. Door teveel hitte kan de kleur ook vervagen.
  • Spoel het haar na elke zwembeurt.
  • Gebruik minimaal wekelijks een haarmasker. Onze beauties gebruiken graag het haarmasker van SachaJuan.
  • Sla anti-roos shampoo over! Door de PH waarde van de anti-roos shampoo worden de kleurpigmenten uit het haar getrokken en krijg je een doffe kleur. 

Met deze tips en de juiste haarproducten, gaat je nieuwe haarkleur gegarandeerd weer langer mee! Heb jij gekleurd haar en wil je het haarmasker van SachaJuan uitproberen? Laat in een reactie hieronder weten hoe jij je haarkleur zo lang mogelijk behoudt. Wij kiezen op 28 november een winnaar uit. De winnaar krijgt per mail bericht van ons. Good luck!

Karin van den Nouweland
Nov 28, 2019 14:33
Hoi, ik was mijn gekleurde haar om de 2 dagen, verf mijn haar om de 3 weken ( bij de kapper)omdat ik snel een grijze uitgroei heb. Ik föhn mijn haar, op stand 2. Ik gebruik ook een stijltang.Inmiddels is mijn haar doordat ik ook grijzer word een stuk droger en kwetsbaarder. Ik ben op zoek naar een product wat mijn haar kan ondersteunen. Ik zou het graag uitproberen.Groetjes Karin
Shade Cybulkiewicz
Nov 28, 2019 17:03
Hi Karin! Good luck! Om 17.30 kiezen we een winnaar uit :-). Ik adviseer je echt de colour protect lijn van SachaJuan uit te proberen! Liefs, Shade
Sanne Prince
Nov 14, 2019 17:03
Ik was mijn gekleurde haar 1x per week met shampoo verder nog 1x met alleen conditioner. Mijn blond houd ik bij door 2x per maand met goede silver shampoo te wassen. Ik föhn het ook maar dan op de middelste stand en maakt het af met koude lucht. Het werkt tot nu toe prima.
Shade Cybulkiewicz
Nov 15, 2019 10:30
Hi Sanne,
Wat een handige tips! En heel goed dat je d föhn op de middelste stand gebruikt en afrond met koude lucht! Hitte kan funest zijn voor gekleurd haar! Good luck met de winactie! Liefs, Shade
amanda
Nov 14, 2019 12:14
Dit masker lijkt me heerlijk! En een masker kan mijn haar wel gebruiken. Heb vorige week hele lichte babylights opnieuw laten zetten. Omdat dit toch veel vergt van je haar doe ik 1 keer per week een masker en max 3 keer per week wassen (1 keer met zilvershampoo) om de kleur te behouden.
Shade Cybulkiewicz
Nov 15, 2019 10:32
Wat leuk dat je een voor een nieuwe look bent gegaan! Ben je er blij mee? Jouw routine klinkt goed. Goed dat je het haar niet meer dan 3x per week wast. En zilvershampoo is goed om een rare gloed te voorkomen. Welke zilvershampoo gebruik je? Good luck met de winactie! Liefs, Shade

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje