Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

05 Mar. 2020

Hoe breng je spray tan als een pro aan (5x stappen)?

Bijna elke vrouw droomt over de ultieme tan. Met de beperkte zonverschijning, kunnen we dit niet aan de natuur overlaten momenteel. No worries, gelukkig bestaan er tegenwoordig fijne spray tans en zelfbruinende mouse/lotions die er met de juiste stappen voor zorgen dat jij er sunkissed bij loopt. In deze blog zetten we de spray tan in het zonnetje en leggen we je uit hoe je het beste resultaat uit je spray tan haalt. Wil jij ook je ultieme tan ontdekken lees dan verder?

Deel dit artikel:

Alles over spray tan aanbrengen!

Tegenwoordig zijn er allerlei zelfbruiners op de markt: spray-tan, crème of mousse. You name it, ze hebben het. We merken toch dat de favoriete zelfbruiner onder onze beauty klanten de spray tan is. Marc Inbane is de bestverkochte zelfbruiner spray op onze beauty shop. Voornamelijk vanwege het gemak in gebruik in combinatie met het mooie resultaat. Wij delen graag de spray tan stappen met je. Zo haal je het beste uit je spray tan, zodat ook jij er sunkissed bij loopt!

Stap 1.)                Exfolieer voordat je gaat spray tannen

Een self tanner werkt onder andere door middel van het stofje DHA (Dihydroxyacetone). DHA is een stof afkomstig uit suikerbieten of suikerriet en kan ervoor zorgen dat de dode cellen van de bovenste laag van de epidermis (opperhuid) bruin verkleuren. Het bruinings-effect ontstaat ten gevolge van een zogenaamde Maillard reactie. Hierbij reageert DHA (een suiker) met aminozuren uit de dode huidcellen laag. Deze reactie is niet toxisch; sterker nog, je ziet deze reactie ook als je een stukje vlees braadt; suikers reageren met aminozuren en worden bruin.

Op sommige plekken op je lichaam hopen zich dode huidcellen. Denk bijvoorbeeld aan je ellebogen, knieën en knokkels. Het is belangrijk om je huid zo goed mogelijk voor te bereiden voor de zelfbruiner. Door de huid te preppen door het goed te exfoliëren, maak je al een grote stap richting een mooi resultaat. Scrub je lichaam volledig en focus je vooral op de drogere plekken. Niet voor niets zeggen ze: een goede voorbereiding is het halve werk. Probeer bijvoorbeeld de exfolieerende body scrub van Daily concepts of de vegan smoothing body scrub van AHAVA.

Exfolieer je huid met de fijnste scrubs

Stap 2.)                 Hydrateer je huid

Zorg dat je je na het scrubben goed afdroogt. Je haalt het beste uit het tan resultaat op een droge huid. Anders ontwikkelt de tan zich niet goed. Vaak merk je dat er na het scrubben toch enkele gebieden op je lichaam aan de droge kant zijn. Hydrateer je huid daarom met een voedende lichaamscrème. Wij adviseren om je voorbereiding een avond van tevoren te doen. Scrub en hydrateer jezelf met een goede laag voedende crème. Denk bijvoorbeeld aan een lichaamscrème met omega-vetten. Slaap hiermee en spoel het de volgende dag af. Nu is je lichaam helemaal tan ready!

Heb je een druk leven en geen tijd om je huid een avond van tevoren voor te bereiden? Dan raden we je aan om je lichaam na het scrubben in te smeren met een luchtige body lotion. Denk vooral aan de voeten en enkels, de knieën, de ellebogen, de binnenkant van de ellebogen, de polsen en handen en de oksels. Deze plekken hebben vaker opgehoopte dode huidcellen, waardoor de spray tan zich daar overontwikkelt. Het resultaat is een in verhouding te donkere kleur. Door de genoemde lichaamsdelen in te smeren, voorkom je dit en past de kleur in verhouding beter bij de rest van het lichaam. Je gezicht kun je ook hydrateren met een voedende gezichtscrème, zoals Darphin Hydraskin Light Gezichtscrème.

Stap 3.)                Breng spray tan op de juiste manier aan

Spray een zelfbruiner spray altijd royaal op de bijbehorende handschoen. Door dit te doen bespaar je product, want ook de vernevelde deeltjes komen op de handschoen terecht. Je kunt het best bij de benen beginnen. Werk dan in roterende bewegingen vanaf de schenen, naar de kuiten en naar boven. Als het goed is zie je aan de kleur waar je wel en niet langs bent geweest met de handschoen. Mocht je een plekje zien waar je nog niet langs bent geweest, breng dan een dun laagje op dit gebied aan. Je hoeft dus niet bij te sprayen.

Spray tan op je gezicht

De meeste zelfbruin sprays kunnen ook op het gezicht worden gebruikt. Hiervoor kun je een handschoen gebruiken of een Kabuki Brush. Bij het gezicht kun je de tan spray wel op het gezicht sprayen. Houd een armlengte tussen de spray en de huid. Hierna ga je de spray egaliseren met de brush. Vergeet niet de oren en het gedeelte achter je oren mee te nemen. Je wilt niet met bleke oren rondlopen. Je kunt met een vochtig wattenstaafje de overmatige tan-spray weghalen. En voilà ook je gezicht is sunkissed!

Stap 4.)                Laat de spray tan drogen

Nu  heb je de zelfbruin spray aangebracht en wacht je totdat het opgedroogd is. De spray heeft 7 tot 8 uur de tijd nodig om zich helemaal te ontwikkelen. Dan is de huid pas gekleurd. We adviseren ook om de eerste twee uur niet meteen je sunkissed-ready outfit te dragen, maar juist losse kleding. Alles wat in je huid snijdt, kan nog strepen veroorzaken. En een zebra-print op je huid, is waarschijnlijk niet het beoogde doel. Ga voor een badjas of losse pyjama. Het liefst ga je de eerste 2 uur commando en zonder sokken door het leven. Als dit niet lukt, zorg dan dat je lingerie en sokken los zijn. Na twee uur mag je voor iets strakkere kleding gaan. Houd er wel rekening mee dat de guide kleur kan afgeven. Gelukkig is het vaak uitwasbaar. Je kunt ook met de spray tan slapen of overdag dragen. Zorg dat de eerste 7 tot 8 uur, je huid niet nat wordt. Je dode huidcellen worden deze eerste uren gekleurd door DHA. Was je handen dus niet, sport niet (zweet) en zwem niet. Na 8 uur mag je weer douchen en spoel je je af. No worries je tan blijft wel zitten, deze is namelijk in de bovenste huidlaag getrokken!

Stap 5.)                Onderhoud je tan!

Yes! Je hebt de tan van je dromen nu! Dit allemaal zonder dat je de zon moest opzoeken. Als je je tan niet optimaal onderhoudt, schuurt het langzaam van de huid af. Om lang plezier te houden van je tan, geven we je een aantal tips.

  • Tip 1: Douche niet te vaak. Door het douchen weekt de huid en weken de dode huidcellen los. Vervolgens werkt het afdrogen van de huid met een handdoek exfoliërend.
  • Tip 2: Gebruik tijdens het douchen geen schuimende reinigingsgel, maar een douche olie of niets. Douchegels drogen de huid uit. Dode huidcellen laten door de droogte eerder los en hiermee vervaagt je tan. Een douche olie voedt de dode huidlaag en tast de tan minder aan. Probeer bij het afdrogen de huid te deppen, of laat je huid even aan de lucht drogen.
  • Tip 3: Smeer elke dag bodylotion voor dat je gaat slapen. Hiermee houd je de gekleurde hoornlaag soepel en zacht en beperk je het loslaten van de huidcellen.
  • Tip 4: De tan kun je bijhouden met de Perle de Soleil tanning drops. Mix een paar drupjes door jouw bodylotion en/of dagcrème voor het opfrissen van je tan. Ook te gebruiken in plaats van de tanning spray op het gezicht. 
  • Tip 5: Begint de tan toch te vervagen en te vlekken? Scrub dan de huid goed met bijvoorbeeld de exfolieerende body scrub van Moroccanoil. Het exfoliërende bestanddeel van de scrub is verpulverde argan noot. Na gebruik, is je huid zo zacht als die van een baby!
     Zo kun je weer met een schone lei aan de slag!

Wat zijn de voordelen van een spray tan?

  • Geeft je in 10 minuten een prachtige teint.
  • Spray-tan is de snelste manier voor een sunkissed look.
  • Resultaat zonder vlekken of strepen.
  • Makkelijk aan te brengen.
  • Een spray tan blijft gemiddeld drie dagen tot een week zitten.
  • Geeft een natuurlijk uitziende bruinere huid met een mooie glow!

Shop je spraytan

Tanning spray kopen?

Ben jij klaar voor het ontdekken van jouw perfecte tan? Koop bij ons online de tanning spray die ervoor gaat zorgen dat je helemaal sunkissed met je tan kan paraderen. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact op met onze Beauty Care team of laat je vraag in de reacties hieronder achter. We helpen je graag! Wij zijn heel benieuwd naar jullie favoriete zelfbruiner, laat het ons hieronder weten!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje