10 Jan. 2019

4x redenen waarom je haar borstelen belangrijk is

We doen er alles aan om met gezond en mooi haar rond te lopen. Haarmaskertje hier, serum daar en weer de puntjes bijknippen and repeat. Maar over de manier waarop we het haar borstelen, horen we vrij weinig. In dit blog duiken we iets dieper in de materie . Wij zetten voor jou op een rijtje waarom het zo belangrijk is om je haar te borstelen. Lees ook hoe je kans kan maken op een borstel van ons nieuwe merk: The Knot Dr.!

Deel dit artikel:

We doen er alles aan om met gezond en mooi haar rond te lopen. Haarmaskertje hier, serum daar en weer de puntjes bijknippen and repeat. Maar over de manier waarop we het haar borstelen, horen we vrij weinig. Voor dit blog duiken we iets dieper in de materie. Wij zetten voor jou op een rijtje waarom het zo belangrijk is om je haar te borstelen. Lees ook hoe je kans kan maken op een borstel van ons nieuwe merk: The Knot Dr.!

Glans en volume

Wist je dat je door het borstelen, glans creëert in je haar? Door je haar zachtjes te borstelen, leg je de schubben plat. Omdat de schubben plat liggen, reflecteert het haar licht oftewel een glanseffect. Mocht je last hebben van fijn haar, dan kun je door je haar te stylen met een borstel meer volume creëren.

Hoofdhuid

Door je haar te borstelen reinig je de hoofdhuid. Je verwijdert dode huidcellen, chemische producten die in het haar zitten en andere restjes die in de lokken achterblijven. Als je het haar niet regelmatig borstelt raken de poriën of haarvaatjes op het hoofd verstopt.

Bloedcirculatie

Je stimuleert ook de bloedcirculatie door jouw lokken regelmatig te borstelen, met als gevolg dat je haar beter kan gaan groeien. Door te borstelen breng je zuurstof en voedingstoffen richting de haarwortels. Dit prikkelt niet alleen de haargroei, maar ook de haarwortels worden versterkt. En sterke haarwortels betekent, minder haarverlies.

Sebum

De talgklieren produceren talg. Ook wel sebum genoemd. Door het haar te borstelen verspreid je de talg vanaf de haarwortels tot aan de haarpunten. Zo hydrateer je het haar op natuurlijke wijze. Je kunt het zien als een soort natuurlijke conditioner of olie voor je haar. Als je deze natuurlijke olie uitborstelt, verspreid je het over geheel het haar. Op deze manier heb je weerbaarder, glanzend, minder droog en zacht haar. En wie wil dit niet? Helemaal als je het op natuurlijke wijze kan doen en ook nog gratis ;-)!

Welke haarborstel moet ik dan kiezen?

Nu weet je waarom het zo belangrijk is om het haar te borstelen. Maar nu komt de tweede vraag: welke borstel moet je gebruiken. Misschien sta je er niet bij stil, maar de kwaliteit van de borstel is net zo belangrijk als de manier waarop je jouw lokken borstelt. Wij zetten twee populaire borstels in het zonnetje. Met deze borstels kun je jouw haarlokken liefdevol borstelen!

The Knot Dr.

Deze haarborstel kan niet ontbreken in je badkamerkast. The Knot Dr. is een paddle brush die uit maar liefst 212 bestaat. De flexibele borstelharen zorgen ervoor dat je zonder te trekken het haar uit de knoop haalt. De borstel heeft een ergonomisch handvat waardoor het een comfortabele houvast heeft. En het zachte kussenpad zorgt ervoor dat je pijnloos het haar ontklit en zo niet afbreekt. De borsteltjes zijn extra flexibel en geven de hoofdhuid een zachte massage (goed voor de bloedcirculatie en tegelijkertijd de haargroei!). En voor de zwemmer/sporters onder ons heb je de The Knot Dr. Pro Swim en The Knot Dr. Pro Sport. We weten allemaal hoe het haar eraan toe is na een zwem-of sportsessie. Met de haarborstel heb je deze haarsituatie makkelijk onder de knie.

Tangle Teezer

Deze haarborstel is een klassieker! Niet voor niks kiezen meerdere haarstylisten en haarsalons voor deze borstel. De Tangle Teezer is een professionele haarborstel die speciaal ontwikkeld is om ervoor te zorgen dat het haar niet knoopt of klit. Deze borstel trekt niet aan de knopen. Door de flexibiliteit van de Tangle Teezer lukt het de klitten langzaam en pijnloos te verwijderen. Zo breekt het haar niet af. En ook niet onbelangrijk: het ontwerp. Voor elke smaak is er een borstel. Ben je een Hello Kitty fan? Of ga je liever voor de chique Marble Tangle Grey Teezer?

Wil jij kans maken op een borstel van ons nieuwe merk The Knot Dr.? Reageer hieronder met de fout die je het vaakst maakt als het om je haar borstelen gaat! Op 3 februari maken we de winnares/winnaar bekend. Good luck!

Ricky Esselink
De fout die ik het vaakst maak is het vergeten van mijn kleine borsteltje en anti klit spray. Ik werk veel slaapdiensten en sport veel dus één is echt te weinig. Ik heb een kleine travelsize wetbrush, prima! Ik heb super beschadigd haar. Een extra borstel is meer dan welkom!!
Reply Feb 02, 2019 09:51
Marije Nijland
Ik betrap me er vaak op dat ik bovenop begin met borstelen ipv onder. Daardoor kam ik eigenlijk alle klitten naar onder en trek daarbij veel haartjes uit. Daardoor duurt het langer en eindig ik wel met klitvrij haar, maar wel erg pluizig...
Reply Feb 01, 2019 21:45
Brigitte Verhoeven
Na het wassen borstel ik mijn haar veel te hard, heel de borstel vol haren om de klitten eruit te krijgen.
Reply Feb 01, 2019 21:21
Daniella Hoornsman
Als het nat is...oeps... te hard en snel, veel ste ongeduldig en haastig. Terwijl het zo relaxed kan zijn om lekker met je haar te tutten☺
Reply Feb 01, 2019 19:21
Patty Moes
Dochterlief doet als sport veldrijden. Ze moet vaak haar haren wassen nadat ze van haar fiets komt, niet erg prettig steeds klittend haar wat enorm pluist vanwege de krullen.
Reply Feb 01, 2019 17:59
Lees meer reacties

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag