31 Aug. 2017

10 mythes over kroeshaar

Heb je kroeshaar?  Lees dit blog verder en verrijk je kennis over kroeshaar.

Deel dit artikel:

Mythe 1: Je haar groeit sneller na een knipbeurt
Haar is dood anders zou het pijn doen wanneer je het knipt, het levende deel van het haar is het gedeelte dat in het haarzakje in de hoofdhuid zit. Een knipbeurt zorgt er niet voor dat het haar sneller gaat groeien. Echter zorgt een knipbeurt wel voor een gezond en levendig kapsel. Om haargroei te bevorderen kun je baat hebben aan Hairfinity Healthy Hair Vitamins.

Mythe 2: Kroeshaar is sterker dan andere haartypes
De interne haarstructuur van kroeshaar zorgt ervoor dat het haar juist eerder breekt dan andere haartypes. Dit geldt vooral voor chemisch behandeld kroeshaar. Voor kroeshaar is het belangrijk om proteïnen en moisture treatments te gebruiken die het haar opnieuw opbouwen en zo versterken.

Mythe 3: Je haar kammen zorgt ervoor dat het sneller groeit
Het overdadig kammen van het haar zorgt er juist voor de het haar eerder breekt. Kam je het haar alsnog dagelijks, gebruik dan een extra grove kam om de krullen te behouden en het haar niet te beschadigen.

Mythe 4: Een vette hoofdhuid voegt vocht toe
Een vette hoofdhuid zorgt juist voor het tegenovergestelde. Vet en olie zoals petrolatum, lanoline, en minerale zorgen er juist voor dat vocht minder goed wordt opgenomen door het haar. Deze ingrediënten dienen juist gebruikt te worden om het haar glans te geven in plaats van vocht toe te voegen.

Mythe 5: Zwangerschap vitamines zorgen voor langer haar
Het is goed mogelijk dat tijdens de zwangerschap het haar sneller groeit. Dit komt door een combinatie van vitamines en hormonen. Deze zorgen er ook voor dat het haar sneller groeit dan normaal. Echter, wanneer de baby geboren is zal het haar niet meer groeien en mogelijk zelfs uitvallen. Dit, door het grote verschil in vitamines en hormonen die tijdens de zwangerschap aangemaakt worden. Een combinatie van zwangerschapvitamines en hormonen zorgt dus voor tijdelijk langer haar.

Kroeshaar

Mythe 6: Stijlen/ontkrullen laat het haar sneller groeien
Kroeshaar heeft een natuurlijk krullend patroon en wanneer je het stijlt lijkt het een stuk langer. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo. Je stijlt het haar namelijk naar haar maximum en vermindert hiermee de elasticiteit van het haar. Dit is ook door oorzaak dat krullend haar naar veel stijlen mogelijk niet meer krult. Wanneer je dit te vaak doet, kan het haar ook nog eens eerder breken en er dof uitzien.

Mythe 7: Kroes haar groeit langzaam
Haar groeit ongeveer 1,5 cm per maand en alle haartypes groeien ongeveer met dezelfde snelheid. Maar omdat kroeshaar krullend haar is, lijkt het minder snel te groeien. Ook kan chemisch behandeld haar een stuk minder snel groeien omdat het haar breekbaarder is.

Mythe 8: Kroes haar groeit niet lang
Zolang je het haar goed onderhoudt zal het lang groeien. Ga geregeld naar de kapper, houd het haar vochtig met moisture products en kam het met een extra grove kam.

Mythe 9: Warmte zorgt ervoor dat het haar sneller groeit
Het gebruik van hitte tools zoals stijltangen en krultangen zorgen er juist voor dat je het haar beschadigt. Wanneer je het haar stijlt, pas je tijdelijk de structuur aan van het haar waardoor het haar minder sterk wordt. Wanneer je het haar toch wilt blijven stijlen is het belangrijk om een hitte bescherming te gebruiken zoals de BioSilk Silk Therapy.

Mythe 10: Elke week naar de kapper gaan zorgt voor langer haar
Wanneer je naar een goede kapper gaat en je haar geregeld laat behandelen met de juiste producten, zorgt het in ieder geval voor dat het haar in optimale conditie verkeert. Deze conditie is nodig om het haar te laten groeien. Ga je echter elke week naar de kapper en gebruikt de kapper de verkeerde producten, dan is het zelfs mogelijk dat het haar eerder breekt. Een goede kapper en de juiste producten vinden, is zoiets als de perfecte bh of dokter vinden.

Verzorgingsproducten voor kroes en krullend haar

Om het haar optimaal te verzorgen heeft JohnBeerens.com een groot assortiment aan shampoos, conditioners, haarmaskers, leave-in conditoners, haarserums en treatments voor krullend en kroes haar. 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje